יבול שיא
הרפת והחלב
פארק הצבאים דני בר

טיול בואכה ירושלים ומלון יהודה 

4 דק' קריאה

שיתוף:

טיול לירושלים של פינוק בדרום העיר ולא במרכז המתוייר כל כך * אירוח מפנק בספא Y ובסוויטה של מלון יהודה ביום שמש חורפי, עם טבע בלב עיר הקודש, כולל את עמק הצבאים ואת אקווריום ישראל * סיום טיול ירושלמי בעין חמד ועין ראפה עם טעימות וטבע של מעיינות האזור * חלק א' 

מלון יהודה 

הוזמנו למלון יהודה שנמצא בדרום העיר על גבעת משואה, וקרוב למספר אתרים שווים אבל פחות מתויירים ע"י המטייל הישראלי או תיירים שמגיעים לעיר העתיקה ולמרכז הסואן של הבירה. מלון יהודה, ששמו ניתן לו על שם תנועת יהודה הצעיר – תנועת הנוער של נשות הדסה, שהיו בעבר בעלי המקום. המלון רחב הידיים, מתפרש על פני שטח גדול של 12 דונם עם גינה, בריכת שחייה, חדר כושר, ספא רחב ידיים ושטחים ציבוריים, והוא כולל כ-129 חדרים ומספר סוויטות משודרגות. 

הגענו למלון לקבל את חדר הדה-לקס שלנו בקומה החמישית, שצופה לעבר עמק ירוק, מעין ריאה ירוקה שעדיין קיימת בבירה שנבנית בכל מקום ובכל עת. החדר מאובזר כמיטב המלונות, עם מרפסת שמש גדולה ושקטה, הצופה על השטחים הירוקים של המלון והעמק שמעבר לו. אחרי התארגנות קצרה ירדנו לקומת הספא Spa Y.   

Y ספא 

בתכנון הספא, המעוצב בהשראת תורת הזן, הושקעה מחשבה רבה, כך שיביא לידי ביטוי את החוויה ההוליסטית והמיוחדת שמצפה לאורחים. מבואה גדולה ומרשימה מקבלת את פני הבאים ומכניסה אותנו לאווירה. לאחר שעברנו לחלוקים ונעלי בית לבנים, המשכנו לחדר הטיפול הזוגי, שבו חיכו לנו מסאג'יסט ומסאג'יסטית חביבים, שבשקט והתמדה פרקו את המתחים והשרירים שנצברו בשרירי הגפיים והגב בתקופה האחרונה ולקראת רוגע ושקט שמצפים לנו היום (כך חשבנו). 

לאחר תום הטיפול, ויתרנו על הרחצה בז'קוזי הפרטי שבפינת החדר, וגם על הסאונה רטובה או אולי הסאונה היבשה ועברנו לחדר מנוחה מרווח ונעים, עם מזנון פירות טריים ויבשים, קפה או תה ועוגיות. אחרי התרגעות בחדר עברנו למלתחות להתלבש ומשם חזרה לחדרינו בקומה העליונה. הספא סגור בשבת. הזמנות (גם למי שלא אורחי המלון) בטל': 02-6322906. 

spa Y במלון יהודה
spa Y במלון יהודה

פארק עמק הצבאים 

בשעות אחה"צ המאוחרות יצאנו לפארק עמק הצבאים, שהוקם בעקבות מאבק ציבורי של תושבי ירושלים וגופים ציבוריים ובראשם החברה להגנת הטבע. המאבק בתוכנית הבנייה, שאיימה לפגוע באחד מאתרי הטבע החשובים בירושלים, הצליח לשמור על ואדי צבי, הוא עמק הצבאים. בעקבות הצלחת המאבק פורסמה תכנית מתאר לפארק טבע עירוני ייחודי, שעוסק בשימור וטיפוח ערכי טבע בשטח ציבורי פתוח ומזמין לרווחת תושבים ומבקרים וללא דמי כניסה. 

בהמלצתו של עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע, שאמונה על הטיפול בשמורה, הגענו לעת ערב לקראת השקיעה וסגירת האתר למבקרים. מיד איך שנכנסנו למתחם השמורה, שהיה כבר כמעט ריק ממבקרים, נראו משפחות של צבאים שמדלגים מאזור אחד לפינה אחרת במרחבי הפארק, תוך דילוגים חינניים כשהם שומרים מרחק בטוח מהמבקרים ומאיתנו. 

המשכנו להסתובב בעמק הצבאים וניכרות בו עבודות והשקעות שיהפכו את המקום לנגיש יותר לכל גיל ולכל מגבלה. פינות חמד חדשות יפתחו ויש למה לצפות.  

פרטים ושעות פתיחה באתר: עמק הצבאים – פארק טבע עירוני (gazelle-valley.com)  

ארוחת ערב 

לעת ערב, פנינו לחדר האוכל והתברר שבאותו יום לא הוגשה ארוחת ערב בחדר האוכל והופנינו לאכול במסעדה שנמצאת בקומה הרביעית. הזמנו כריך סלמון מעושן (48 ש"ח) – סלמון מעושן, טפנד זיתים שחורים, גבינת שמנת, עגבנייה, במל ירוק וסגול בג'בטה איטלקית וגם סלט עיזים (50 ש"ח) – מבחר עלי חסה ועלי בייבי, עגבניות שרי, פלפל אדום קלוי מתובל בוינגרט בלסמי, לימונים ושמן זית, בליווי פרוסות גבינת עיזים. שתי מנות גדולות ועסיסיות שהיו ארוחת ערב טובה ובריאה. 

מחנה יהודה חוגג בלילה 

החלטנו ללכת גם הפעם לשוק מחנה יהודה, אבל דווקא בשעות הלילה הפחות מוכרות למבקרים בירושלים. אחרי עשרות פעמים שביקרנו בשעות היום בשוק שמוערך יתר על המידה מבחינתי, ויש לומר את האמת, כבר נמאס ממנו, החלטנו לראות את השוק ביום חמישי בלילה. כבר בכניסה לרחוב אגריפס הורגשה ההמולה והנהירה לשוק בין אם זה כלי רכב ובין אם אלה הולכי רגל. 

אחרי שהתארגנו עם חניה הלכנו לבית מאפה מרציפן שהפך לשם דבר בזכות הרוגלך שלו. האמנם מצדיק את המוניטין? לדעתי, ממש לא שווה לטרוח. נכנסנו לשוק שרוב הבסטות של ירקות ופירות היו סגורות או לקראת סגירה, ואילו כל המסעדות, מזללות, פאבים ובתי אוכל, המו בשותים וסועדים, כאשר בכל קטע רחוב היה DJ רועש ושמחת הנוכחים ניכרה בשירה, ריקוד או שתיה בישיבה או עמידה.  

שיטוט בסמטאות השוק התוסס בין מוסיקה בסגנון אחד ואחרת, בין דוכני מתוקים מזרחיים או חלווה וסופגניות הוא חוויה מרנינה אבל מומלץ להגיע רעבים כי אנחנו לא יכולנו לטעום מכל הפיתויים שהיו סביבנו, וטוב שכך. 

בוקר טוב יהודה 

לאחר ההשכמה המאוחרת, לשמש המחממת את מרפסת השמש שלנו, ירדנו לחדר האוכל השופע כל טוב. בפינה הכין טבח מצוות המלון, את הביצה שכל אחד אוהב על פי דרכו. בר סלטים עשיר מכל טוב כמו במיטב המלונות בישראל, היה פצצת אנרגיה להתחיל את היום החדש שלפנינו. 

בתום ארוחת הבוקר התארגנו ליציאה ועזבנו את מלון יהודה המפנק, לאתר ביקור נוסף שנמצא רק מעבר לפינה של המלון – אקווריום ישראל הסמוך לגן החיות התנכי. 

מלון יהודה, רך חיים ע. קוליץ, ירושלים. פרטים והזמנות בקישור… ובטל': 02-6322777 

אקווריום ישראל 

אקווריום ישראל בירושלים
אקווריום ישראל בירושלים

הביקור הראשון הבוקר הוא באקווריום ישראל, שעוסק בשימור בתי הגידול והסביבה הימית בישראל, נושא המהווה את האתגר העכשווי של שמירת הטבע בישראל. האקווריום שנפתח לפני כ-5 שנים צמוד לגן החיות התנכ"י ועל פני שטח של 6.5 דונם, מציג את בעלי החיים הימיים תוך שימת דגש על בתי הגידול הימיים בישראל – הים התיכון, ים סוף, הכינרת וים המלח. במקום שמים דגש על הצורך הדחוף והמיידי בשימור הסביבה הימית בישראל, כי בתי הגידול, הדגים, אלמוגים ושאר יצורי הים נתונים לאיומים אקולוגיים רבים ללא הרף ויום יום כמו החשש מזיהום הים והחוף, דייג יתר, תיירים ונופשים מזהמים, שטחי מסחר, מתקני התפלה וגם קידוחי גז ונפט. 

דני בר טיולים וסגנון חיים www.danybar.co.il מדריך, יועץ ומתכנן טיולים בארץ ובחו"ל. פרטים באתר https://www.danybar.co.il/trip_planning/ או בפייסבוק https://www.facebook.com/DanysBarTravelWineAndDine 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
דורשים מנהיגי החקלאים משר האוצר – "לא ניקח חלק בשיחות שעלולות להתפרש כהענקת לגיטימציה מקצועית לרפורמה, שאינה מקובלת מקצועית ושהשלכותיה טרם נבחנו לעומקן"  הנהגת החקלאים פנתה לשר האוצר, ח״כ בצלאל סמוטריץ, במכתב חריף בו היא מביעה התנגדות נחרצת לקידום רפורמת החלב במסגרת חוק ההסדרים, ומתריעה מפני השלכותיה הקשות על החקלאות, ההתיישבות וביטחון המזון הלאומי.  במכתב נכתב כי: "מדובר בשינוי מבני עמוק, בעל השלכות ארוכות טווח על ענף החלב, על החקלאות הישראלית, על ההתיישבות הכפרית ועל ביטחון המזון הלאומי. מהלך שאינו ראוי ואינו יכול להתבצע ללא הליך מקצועי, סדור, שקוף ומבוסס נתונים."  עוד מדגישים ראשי ההנהגה החקלאית כי: "התרשמותנו מן הדיונים ומהשיח שנוהל עמנו כי עמדות אלו לא זכו להקשבה מהותית, וכי הרפורמה מקודמת ככפייה מבנית, ללא נכונות אמיתית לשיח מקצועי פתוח, ובניגוד לתפיסה המקצועית של הגורמים המוסמכים."  הנהגת החקלאים אף מדגישה כי הרפורמה בענף החלב תפגע בערכים הלאומיים הבסיסיים: "מעבר להשלכות הכלכליות, מדובר במהלך הפוגע בלב ליבה של הציונות המעשית. מראשית דרכה של התנועה הציונית, החקלאות וההתיישבות הכפרית לא נתפסו כעוד ענף כלכלי, אלא כבסיס לקיום הלאומי, לאחיזה בקרקע, לביטחון ולריבונות. הרפת, הלול וגידולי השדה היו ועדיין עוגן אסטרטגי לחיזוק יישובי הספר, לשמירה על גבולות המדינה ולהבטחת נוכחות לאומית יציבה לאורך זמן."  בהנהגת החקלאים מזהירים כי: "הרפורמה המוצעת תביא לפגיעה קשה ברפת הישראלית, לסגירת משקים, בראש ובראשונה ביישובי הגבול והפריפריה ולהפסקת עיבוד של מאות אלפי דונמים של קרקע חקלאית", וכי משמעות הדבר היא "פגיעה ישירה בהתיישבות, צמצום מקומות עבודה בפריפריה, והחלשת יכולתה של מדינת ישראל להחזיק קרקע, ליישב את מרחבי הספר ולהבטיח אספקת מזון בסיסית לאזרחיה בשגרה ובשעת חירום כאחד."  בנוגע לטענות בדבר תחרות והוזלת מחירים מדגישים בהנהגה החקלאית: "במתכונתה הנוכחית, הרפורמה אותה משרד האוצר מקדם אינה צפויה להוביל להוזלת מחירים לצרכן, אלא לחזק את כוחן של המחלבות והיבואנים, תוך פגיעה קשה במקטע הרפתות/הייצור."  ההנהגה מסכמת ואומרת במכתבה כי "יש להוציא את רפורמת החלב ממסגרת חוק ההסדרים ולעצור את התהליך הנוכחי, לטובת פתיחת מהלך מוסדר של הידברות מקצועית, אחראית ושקופה. הנהגת החקלאים לא תיקח חלק בשיחות אשר עלולות להתפרש כהענקת לגיטימציה מקצועית לרפורמה שאינה מקובלת מקצועית, ואשר השלכותיה טרם נבחנו לעומקן."  על המכתב חתומים ראשי ההנהגה החקלאית: מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח, מזכ״ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, יו״ר המרכז לשלטון אזורי, שי חג׳ג׳, מזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן, מזכ״לית הקיבוץ הדתי, שרה עברון, יו״ר הארגונים הכלכליים של הקיבוצים, יעקב בכר, מנכ״ל התאחדות יצרני החלב, דגן יראל ומנכ״ל מועצת החלב, איציק שניידר.  להוציא מחוק ההסדרים  מכתבה של ההנהגה החקלאית לשר האוצר, בדרישה להוציא את הרפורמה בענף החלב מחוק ההסדרים, מצטרף למכתבם
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה
תערוכת הצילום "אלבום צפון" מגיעה למוזיאון בית "השומר" בכפר גלעדי. תמונותיהם של 88 צלמים וצלמות, בהם לא מעט קיבוצניקים, יוצרות פסיפס של חיים תחת איום בקיבוצי הצפון  *תמונה ראשית:  תל חי, 1928. צילום: זולטן קלוגר  מטח של ירי כבוד בבית
4 דק' קריאה
קבוצת הגברים של הפועל המעפיל זכתה ב-14 אליפויות מדינה בכדורעף, והשיא החזיק מעמד מעל 30 שנה. הם היו גאוות המשק ונושא השיחה המרכזי בחדר האוכל גם כשאיבדו את האליפות בגלל… התזמורת הקאמרית הקיבוצית  *תמונה ראשית: סגל האליפות
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן