יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2190809595

טרור חקלאי

2 דק' קריאה

שיתוף:

יואל זילברמן, מנכ"ל ומייסד השומר החדש: "מצופה ממדינת ישראל לפצות את החקלאים באופן מיידי על נזקי הטרור החקלאי עד שתוכל להעניק לאזרחים ביטחון אישי על מלא"

משטרת ישראל פשטה על הכפר טובא זנגריה לאחר התגברות אירועי הפשיעה באזור. אחד המקרים הבולטים באזור שעלה לכותרות הוא המקרה של חוות חלב ודבש, חווה חקלאית הממוקמת במורדות רמת הגולן, ליד הכנרת. החל מהקמת החווה בפסח בשנה שעברה סופג החקלאי איומים חוזרים ונשנים מגורמים עברייניים באזור. בשנה האחרונה בוצעו לעבר החווה ירי, חיתוכי גדר, מכתבי איומים, הנחת מטען דמה והתפרצות אלימה לחווה. 

תושב טובא זנגריה ניסה לפלוש לחווה על פי החשד, איים על בעל החווה ותקף אותו. לאחר מספר שעות הגיע שוב עם שותף ויחד הם ניסו לדרוס ולתקוף בשנית את בעל החווה.
צוותי השומר החדש מלווים את החקלאי בצמידות בשטח ומסייעים בשמירות והגברת הנוכחות בשטח.

ה. מחוות חלב ודבש: "החוויה היומיומית פה זו אווירה של מלחמה. יש פה ממש מלחמה על הבית, מלחמה על האדמה, מלחמה על השטח. מלחמה שלא צפויה להיגמר. הם לא מתכננים לרדת מהשטח הזה. מאוד חשוב להבין שהאזור הזה הוא אזור עם מאות אלפי אם לא מיליוני מטיילים בשנה, שנמצאים בסכנה תמידית. שלא נדבר על סכנה של גניבות, אלא על סכנה של פגיעה ממש בחיי אדם". 

לצד הסיוע לחווה, בארגון פועלים לסייע לחקלאים נוספים הנפגעים מטרור חקלאי בחודש האחרון, ומעידים כי התופעה כבר שכיחה ברחבי הארץ.

על פי דו"ח הפשיעה של השומר החדש לשנת 2022, 73% מהמשיבים בכל הארץ חוו ניסיון לגביית דמי חסות. מתוכם כ-40% הודו שנאלצו לשלם בפועל.
הפרוטקשן גם חוצה אזורים: 63% בירושלים ו-72% בגוש דן, באזורים מרוחקים יותר השכיחות עולה – 90% בהר הנגב ו-93% בגליל המזרחי ומזרח רמת הגולן.

מחצית מהמשיבים לסקר בדו"ח, באזור הדרום השיבו כי יש חשש גבוה לחיי אדם כתוצאה מפעילות עבריינית של גביית דמי חסות. בנוסף, 55% העידו כי לא דיווחו למשטרה על ניסיונות הסחיטה. חוסר היכולת לשמור על אנונימיות ולקבל הגנה אפקטיבית הם בין המניעים להיעדר דיווח למשטרה.

יואל זילברמן, מנכ"ל ומייסד השומר החדש: "האירוע בחוות חלב ודבש הוא לא הראשון ולא האחרון. חקלאי ישראל משלמים מדי שנה מיליארד ומאתיים שקלים כתוצאה מנזקי הפרוטקשן. חסרים כוחות משטרה רבים בשטח והנושא רחוק מלהיפתר. מדינת ישראל לא החליטה עדיין שהיא רוצה להכריע את האירוע הזה. בפועל, היקף הפרוטקשן הולך וגדל וזה ימשיך ויתרחב לתחומים נוספים. מצופה ממדינת ישראל לפצות את החקלאים באופן מיידי על נזקי הטרור החקלאי עד שתוכל להעניק לאזרחים ביטחון אישי על מלא".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן