יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2190809595

טרור חקלאי

2 דק' קריאה

שיתוף:

יואל זילברמן, מנכ"ל ומייסד השומר החדש: "מצופה ממדינת ישראל לפצות את החקלאים באופן מיידי על נזקי הטרור החקלאי עד שתוכל להעניק לאזרחים ביטחון אישי על מלא"

משטרת ישראל פשטה על הכפר טובא זנגריה לאחר התגברות אירועי הפשיעה באזור. אחד המקרים הבולטים באזור שעלה לכותרות הוא המקרה של חוות חלב ודבש, חווה חקלאית הממוקמת במורדות רמת הגולן, ליד הכנרת. החל מהקמת החווה בפסח בשנה שעברה סופג החקלאי איומים חוזרים ונשנים מגורמים עברייניים באזור. בשנה האחרונה בוצעו לעבר החווה ירי, חיתוכי גדר, מכתבי איומים, הנחת מטען דמה והתפרצות אלימה לחווה. 

תושב טובא זנגריה ניסה לפלוש לחווה על פי החשד, איים על בעל החווה ותקף אותו. לאחר מספר שעות הגיע שוב עם שותף ויחד הם ניסו לדרוס ולתקוף בשנית את בעל החווה.
צוותי השומר החדש מלווים את החקלאי בצמידות בשטח ומסייעים בשמירות והגברת הנוכחות בשטח.

ה. מחוות חלב ודבש: "החוויה היומיומית פה זו אווירה של מלחמה. יש פה ממש מלחמה על הבית, מלחמה על האדמה, מלחמה על השטח. מלחמה שלא צפויה להיגמר. הם לא מתכננים לרדת מהשטח הזה. מאוד חשוב להבין שהאזור הזה הוא אזור עם מאות אלפי אם לא מיליוני מטיילים בשנה, שנמצאים בסכנה תמידית. שלא נדבר על סכנה של גניבות, אלא על סכנה של פגיעה ממש בחיי אדם". 

לצד הסיוע לחווה, בארגון פועלים לסייע לחקלאים נוספים הנפגעים מטרור חקלאי בחודש האחרון, ומעידים כי התופעה כבר שכיחה ברחבי הארץ.

על פי דו"ח הפשיעה של השומר החדש לשנת 2022, 73% מהמשיבים בכל הארץ חוו ניסיון לגביית דמי חסות. מתוכם כ-40% הודו שנאלצו לשלם בפועל.
הפרוטקשן גם חוצה אזורים: 63% בירושלים ו-72% בגוש דן, באזורים מרוחקים יותר השכיחות עולה – 90% בהר הנגב ו-93% בגליל המזרחי ומזרח רמת הגולן.

מחצית מהמשיבים לסקר בדו"ח, באזור הדרום השיבו כי יש חשש גבוה לחיי אדם כתוצאה מפעילות עבריינית של גביית דמי חסות. בנוסף, 55% העידו כי לא דיווחו למשטרה על ניסיונות הסחיטה. חוסר היכולת לשמור על אנונימיות ולקבל הגנה אפקטיבית הם בין המניעים להיעדר דיווח למשטרה.

יואל זילברמן, מנכ"ל ומייסד השומר החדש: "האירוע בחוות חלב ודבש הוא לא הראשון ולא האחרון. חקלאי ישראל משלמים מדי שנה מיליארד ומאתיים שקלים כתוצאה מנזקי הפרוטקשן. חסרים כוחות משטרה רבים בשטח והנושא רחוק מלהיפתר. מדינת ישראל לא החליטה עדיין שהיא רוצה להכריע את האירוע הזה. בפועל, היקף הפרוטקשן הולך וגדל וזה ימשיך ויתרחב לתחומים נוספים. מצופה ממדינת ישראל לפצות את החקלאים באופן מיידי על נזקי הטרור החקלאי עד שתוכל להעניק לאזרחים ביטחון אישי על מלא".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן