דווקא עכשיו ולמרות הכול, הזמר והיוצר יואב חסיס עבר עם משפחתו למושב אלמגור שבצפון ויוצא במופע חדש: "שורשים" – שירים אהובים שמחברים לאדמה, לארץ, ולשורשים שלנו
*תמונה ראשית: יואב חסיס. צילום: אסף דהן
השנה האחרונה תפסה את הזמר והיוצר יואב חסיס (39), כמו את כולנו, בתקופה של עצבות
וקושי לנשום. כדרך שלו להתחזק ולנצח, הוא החליט לעבור עם משפחתו מהרצליה למושב אלמגור,
שמשקיף אל הכינרת ולצאת במופע חדש שכולו "שורשים".
חסיס, יליד קיבוץ גזית בעמק יזרעאל, שגדל בהמשך לכרמיאל ובמעלות, מחובר בכל נימיו לצפון הישראלי ומתכוון לפתוח את ביתו למופעים, כדי לרומם את רוחם של תושבי הצפון בתקופת התשה קשה מנשוא.
המופע החדש, "שורשים", מכוון לכלל הקהל הישראלי ומחבר אותו לשורשים ולאדמה. "אני מרגיש סביב אנשים עקורים ומבולבלים, מחפשים את החיבור לבית ולאדמה. ועל כך מדבר המופע החדש," אומר יואב.
המופע הוא מסע מהשורשים הארגנטינאים, לקיבוץ, לעיר ובחזרה למושב ולכנרת וכולל גם שירים לעידוד הנשמה. הוא כולל שירים אהובים, כמו: "ערב כחול עמוק", "חורשת האקליפטוס", "גרסיאס א לה וידה", "ניגונים", "שיר השיירה", "לא תנצחו אותי", "שבט אחים ואחיות" ועוד..
חסיס מלווה בלהקתו, שמלווה אותו כבר שנים באירועים סגורים.
יואב חסיס נולד בקיבוץ גזית בעמק יזרעאל, בן אמצעי בין שתי אחיות, עבר עם משפחתו לכרמיאל, שם הוא התחיל לנגן כבר בגיל שמונה: על אורגן, על גיטרה ואפילו בחצוצרה. מאוחר יותר נדד עם משפחתו למעלות ושם למד במגמת המוזיקה של תיכון גוש תפן. בנוסף, היה פעיל בחוגי סיירות, היה חניך ומדריך בתנועת הנוער העובד ואף שירת בגרעין נח"ל של הנוער העובד והלומד.
הוא המשיך בעבודתו עם תנועת הנוער גם אחרי השחרור מהצבא, כשהתגורר בקומונה של התנועה ביפו. "רציתי לעשות 'תיקון עולם' – באמצעות עבודה חינוך עם נוער. דווקא הצלחתי בזה, אבל אחרי מספר שנים, הרגשתי שאני מוותר על עצמי, שאני לא יכול להיות אני בלי המוזיקה. "הרגשתי שעשיית מוזיקה היא בנימי נפשי והחלטתי לקחת את זה ברצינות," הוא אומר.
הוא למד לתואר ראשון עם תעודת הוראה באקדמיה למוזיקה בירושלים במגמת הלחנה, והוציא לאור שירים שכתב והלחין. במהלך הלימודים התנסה בעבודה עם תזמורות, הרכבים מוזיקליים ואפילו כיכב במחזמר. לאחר סיום הלימודים עבד כמורה למוזיקה, כרכז מגמת מוזיקה, כמורה לפיתוח קול –
עד שהחליט לזקק את זה עוד יותר ופשוט התחיל להופיע. במקביל, התחתן עם מורה לחינוך מיוחד שהכיר במהלך לימודיו בירושלים. כיום הם הורים לשלושה ילדים קטנים.
חסיס היה תמיד גבר עדין וקשוב, נמוך ורזה. בשנים בהם נולדו ילדיו, יצא לחקירה אישית של הגבריות שלו, החל להתאמן במכון כושר והפך למפתח גוף, ובמקביל השתתף במעגלי שיח של גברים.
המסע הזה הכולל רוך וקושי, מוזיקה בצד עבודת אדמה במושב, הובילו אותו למופע החדש – שכולו שורשים.