יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2025 08 06 at 09.39.17

יו"ר מים לישראל איתן ברושי בוועדה לביקורת המדינה היום בכנסת בנושא משבר המים

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

דוח מבקר המדינה הוא כתב אשמה חמור נגד הממשלה ונגד רשות המים. הדיון אינו נובע מהבצורת בלבד אלא ממשבר מתמשך בניהול משק המים בישראל.
הדו"ח מהווה מחמאה לחקלאים שהשכילו להסב חלק נרחב מהחקלאות לשימוש במי קולחין אך המדינה לא נערכה לאירוע שהיה צפוי מראש.
מיליוני קוב מים נשפכים לים מדי שנה משום שאין תשתיות ואין מי שייקח אותם. רשות המים והביוב מתנהלת כאילו היא אינה רשות המים לחקלאות ולרשות אין את היכולות הנדרשות להתמודד עם האתגרים הקיימים. לכן נולד תיקון 31 , יוזמה מהשטח שלא מצליחה להתקדם בגלל חוסר החלטיות.
יש דוחות מבקר מדינה אבל ההמלצות אינן מיושמות והבצורת רק מחריפה את הכשלים. בזכות מי הקולחין וההתפלה היינו אמורים לעבור את האירוע הנוכחי בצורה שונה לחלוטין. יש לשנות את המבנה של רשות המים ולהכניס לשיקולים את צורכי החקלאים.
החוק מחייב הקמת מועצת מים להתייעצות , דבר שלא מתקיים בפועל. בלי מים אין קיום ושאלת חלוקת המשאבים היא קריטית. יש להקים ועדת חקירה פרלמנטרית ואני קורא למבקר המדינה לבדוק מה מהמלצות העבר יושם ומה לא.
הגיע הזמן לקבל החלטות אמיצות גם מול התנגדויות. אגודות המים רוצות לספק מים לחקלאות אך לא בתנאים הנוכחיים. לא יוקמו מתקנים חדשים כל עוד אין ודאות מי ייקח את המים. מי הקולחין צריכים להימכר במחיר עלות – עמדה שנתמכת בידי שר החקלאות אבי דיכטר וקודמו אלון שוסטר.
אין לראש רשות המים יועץ בתחום החקלאות וזהו כשל חמור נוסף.
לסיכום הדיון הזה חייב להיות קו פרשת המים – מכאן עלינו לצאת לשורת פעולות ממשיות לשינוי המדיניות ולהבטחת ביטחון המים והחקלאות בישראל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכול החל למעשה כחלום של ילד שקרא המון ספרי פנטזיה, היסטוריה ותנ"ך וחלם על קסמים, אבירים, מלכות ודרקונים. לביא נחום הציב לעצמו יעד להוציא לפועל את תשוקתו לכתוב ולהוציא לאור את ספר הביכורים שלו
8 דק' קריאה
מה קורה כאשר התפיסה החברתית משתנה אבל החיים נמשכים באותו מרחב קיבוצי? מה הקשר בין חנוכת חדר האוכל החדש ביפעת להפסקת הלינה המשותפת? האדריכלית ד"ר עידית שכנאי-רן, בת יפעת, ראיינה את ותיקי קיבוצה (גם
5 דק' קריאה
טיול לצפון – טיול בעין שרונה ונחל שרונה, הצדעה לחווה החקלאית ביתניה – ביקור בסכר אלומות ושהיה בפארק המרחצאות חמת גדר, שם שהינו במלון ספא וילג' Spa Village  *תמונה ראשית: בעין שרונה – חניון
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן