יבול שיא
הרפת והחלב
נשיא המדינה עם מאיר יפרח ועם מגדלי הירקות

ירקות ארצנו בבית הנשיא

2 דק' קריאה

שיתוף:

כמידי שנה התארחו אנשי ארגון מגדלי הירקות ומועצת החלב בבית נשיא המדינה לכבוד חג השבועות, בסימן נשים בחקלאות הישראלית

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו כמדי שנה את ארגון מגדלי הירקות ומועצת החלב לכבוד חג השבועות, בסימן נשים בחקלאות הישראלית. באירוע השתתפו מנכ"ל ארגון מגדלי הירקות מאיר יפרח, מנכ"ל מועצת החלב איציק שניידר, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל עמית יפרח, מנכ"ל ארגון יצרני החלב, ליאור שמחה, נציגי ארגון מגדלי הירקות, נציגי ארגון מועצת החלב, רפתנים, חקלאים, ותלמידים מהפנימיות כפר גלים וכפר סילבר, שליוו את האירוע בשירי שבועות.

נשיא המדינה פתח ואמר: "אני מאמין שהחיבור לארץ ישראל הוא חיבור שלא עוסק רק במחיר העגבנייה, הוא עוסק במשהו הרבה עמוק יותר. אהבת הארץ היא מוטיב מרכזי בתפיסות העולם שלנו, האמונות שלנו וההבנה של מעגלי החיים שמבוססים על חקלאות, שהיא תוצרת הארץ. אין כמו חקלאות תוצרת הארץ, שלא לדבר על האיכות המדהימה שלה, הפירות והירקות הנפלאים ומוצרי החלב יוצאי דופן ואנחנו יודעים להעריך זאת. אין מקום שבו אני ומיכל מבקרים בעולם, ואין מקום שלא ניגשים ואומרים לנו שיש לנו את החקלאות הכי מדהימה, ושהם רוצים ללמוד, להעתיק ולהיות כמונו. צריך להמשיך לומר כמה אדירה החקלאות הישראלית והחובה לשמר אותה מכל משמר ולהגן עליה."

רעיית הנשיא מיכל הרצוג סיכמה: "זו תמיד חגיגה לראות אתכם ואת התוצרת המקסימה, לראות אתכם ואת ילדיכם כאן ולשיר ביחד את שירי החג. אנחנו מחזקים אתכם בעשייה הלא פשוטה והיומיומית שלכם. תודה רבה לכם מכל הלב.״

בבית הנשיא
מאיר יפרח והמגדלים בבית הנשיא

מזכיר ארגון מגדלי הירקות מאיר יפרח: "תודה רבה לכם על שפתחתם את ביתכם בפנינו לרגל חג השבועות. כמיטב המסורת, נציגי מגדלי הירקות מגיעים לבית הנשיא, באווירת חג הביכורים, כדי להציג בפניכם את מיטב תוצרת הירקות מכל חלקי ארץ ישראל, ארץ זבת חלב ודבש. זכינו במגוון אקלימי מיוחד בארצנו, שמאפשר לנו לגדל ירקות ברצף שאין כמותו. תחילתו יכולה להיות בדרום הארץ, וכאשר מסתיימת העונה הדרומית תחל עונתו במרכז, ואז תתחיל העונה בצפון, וכך ישווקו הירקות אזור אחר אזור, ותתאפשר הספקה שוטפת כל השנה.

"יש גם ירקות שבכל העולם מגדלים אותם רק בתנאים ובאזורים מיוחדים, אבל אצלנו המחקר וההדרכה מאתגרים אזורים בלתי אפשריים, כדי למצוא נישות נוספות לאותו גידול, כדי שתוצרתו לא תחסר.

"אצלנו בארגון מגדלי ירקות כולם ביד אחת, חקלאי הערבה וכיכר סדום המפריחים את המדבר עם חקלאי הנגב ועוטף עזה שהם אסם הירקות המרכזי בישראל בכל מצב ביטחוני, חקלאים ערביים מצטיינים במשולש ומן העדה הדרוזית לצד חקלאי הבקעה, חקלאי מישור החוף המתמודדים עם תפיסת השטחים החקלאיים עם חקלאי הירקות לתעשייה הנלחמים על נישה זאת בכל מצב, לצד חקלאים נועזים בגליל וברמת הגולן, כולם ביחד בשוויון מלא ואחד למען האחר.

"כבוד הנשיא, הנך ידיד לחקלאות זה שנים רבות בכל תפקיד בו עסקת, וגם כיום כנשיא אתה רואה עין בעין את חשיבותה של החקלאות ואת חשיבות אחזקתן של האדמות בנגב, בגליל, בערבה, בצמודי גדר בלבנון, בבקעה ובמרכז הארץ.

החקלאים, שעמלים כל השנה לספק תוצרת איכותית וגם לשמור על איכות הסביבה, צריכים להתקיים בכבוד. אבקש ממך להפעיל את מלוא השפעתך ואהבתך לחקלאים ולמדינה, כי מדינה בלי חקלאות היא גוף ללא נשמה.

אנחנו מודים לך ולמיכל על המפגש המרגש הזה, ויחד נתפלל שניתן יהיה להחזיר את החקלאות למקום הטוב והראוי לה, לטובת כל תושבי הארץ ולתפארת מדינת ישראל. חג שבועות שמח לכולם."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יצאנו לסיור בעסקים ואתרים מובילים ברחבי המועצה האזורית מגידו, מעגלת קפה של בוקר ועד יאנק בורגר דרך יקב רמות מנשה ועוד * הצעות לטיול בעין פירחא, הסליק בעין השופט, מערת הפלמ"ח ועוד * אז
6 דק' קריאה
השום הישראלי נמנה עם אחד הגידולים שהורדת המכסים הצליחה כמעט לחסלו באופן משמעותי * עם זאת, עדיין קיימים כעשרה מגדלים ברחבי הארץ * איתן אביבי, יו"ר שולחן מגדלי השום: "אני חושב שאנחנו בדקה התשעים
9 דק' קריאה
במהלך הוועידה הודיעו על חיבור כלל תנועות ההתיישבות תחת תנועות המושבים: ״חיבור היסטורי, משמעותי, ערכי וחברתי אשר משנה את פניה של ההיסטוריה של המרחב הכפרי. האיחוד הוא מסר ודוגמא לחברה הישראלית כולה״ * מנשיא
6 דק' קריאה
השבוע החלה החטיבה ב"תלם שורשים", חלק חשוב בתוכנית ההדרכה השנתית בתנועה, המתרכז בשורשים היהודיים, ציוניים וזהותיים, מתקשר לימי הזיכרון וחגי ישראל ומברר את תפקידה של התנועה באתגרי הציונות 2025  אחרי טיולי פסח מוצלחים מאוד
< 1 דק' קריאה
הפסל רמי אטר במיצב חדש "מסוף העולם ועד סופו", שהרווחים ממכירתו יופנו לשיקום ניר עוז   חלל אחד ובתוכו שני כדורים. אחד גדול, בסיסו חלוד והוא ממלא כמעט את כל החלל והשני קטן וסמוך לצידו. שני
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן