יבול שיא
הרפת והחלב
חדר אוכל

"יש היענות מדהימה והצעות עזרה בכל התחומים" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

כ-40 קיבוצים בעורף קלטו את מפוני היישובים מהעוטף 

ענן ההלם ותימרות התדהמה מהמחדל שפרץ בדיוק 50 שנה ויום לאחר מלחמת יום כיפור טרם התפוגגו והתמונה על מה שבאמת אירע באותן שעות ארוכות ומסויטות בהן היו כלואים תושבי הדרום בבתיהם, מוקפים בטרוריסטים, מחבלי חמאס, ומצפים לשווא שכוחות הביטחון יגיעו לחלץ אותם, רחוקה מלהתבהר. 

ממה שנחשף לציבור, ובשלב זה כנראה ידוע רק קצה קצהו של האסון, מי ששילמו את המחיר הגבוה ביותר הם אותם חברי, תושבי, ילדי היישובים הנושקים לגבול. קיבוצי "עוטף עזה", ששילמו בגופם ובנפשם את המחיר הבלתי נתפש בהיותם "גדר הגבול" של המדינה. 

חוסר האונים פקד גם את העורף באין יכולת לסייע לאחינו חברי הקיבוצים כשהם כותבים מתוך הממ"דים ומשקפים את מצב האימה כשמחבלי חמאס עוברים בקיבוץ מבית לבית וקולותיהם נשמעים מעבר דלת הממ"ד.  

בית חם זמני 

מספר שעות אחרי שהגיעו התמונות הראשונות והדיווחים על המתרחש בעוטף עזה ופלישת מאות מחבלי חמאס ליישובי העוטף, הקימה התנועה הקיבוצית מוקד חירום על מנת לסייע לאותם קיבוצים. המוקד התנועתי קיבל מספר משימות במרכזן: הצעת תמיכה וסיוע נפשי (יותר מ-200 אנשי מקצוע בתחומי טיפול הציעו את שירותם); עזרה להנהלות הקיבוצים בתחומי החינוך, צרכים מיוחדים, וסיוע למערכים חיוניים בקיבוצים; חיבור לגורמים העוסקים באיתור נעדרים וכפי שכבר נעשה בסבבי הלחימה של השנים האחרונות – חיבור קיבוצים ותושבים מהחזית אל קיבוצים ומוקדי אירוח בעורף. יותר מ-40 קיבוצים בעורף קלטו את מפוני היישובים מהעוטף והדרום. אלפים מצאו בקיבוצים בית חם זמני בעורף: קיבוץ עין גדי קלט את מפוני קיבוץ בארי, בניר דוד קלטו 300 איש מהעוטף ומכפר גלעדי שפונה בשל המתיחות בצפון, משמר העמק קלט את מפוני נחל עוז, לשדות ים הגיעו מפוני זיקים וילדי סאסא ובעוד קיבוצים רבים נערכו במהירות לקליטת מפונים מכל אזור הדרום.  

"האירוע הזה הוא מהקשים בתולדותינו כמדינה והכי קשה שחוותה התנועה הקיבוצית מעולם" אומר ניר מאיר מזכ"ל התנועה. "המוקד שלנו מקבל המון פניות גם פרטניות וגם של ממלאי תפקידים בקיבוצים. הקהילות בעוטף ביקשו ככל הניתן להתפנות כקהילה למקום אחד ולא לפזר את החברים בכמה מקומות. יש היענות מדהימה והצעות עזרה בכל התחומים".  

המוקד התנועתי הגדיר איש קשר לכל קיבוץ. מתן מענה לצרכים בסיסיים לאנשים שהתפנו מביתם ללא ציוד אישי, ועם ידיעה חלקית על תוצאות הזוועה שהתרחשה בקיבוצם. "זה נותן אור שיש מי שדואג לנו" התבטא אחד ממנהלי הקהילה.  

בנוסף נעשה מאמץ גדול לדאוג לשישינים שהיו באזור העוטף, למתנדבים מחו"ל ששהו בחלק מהקיבוצים שם, למשתתפי תוכנית תל"מ (תעסוקה לימודים מגורים בקיבוץ) שהיו מנותקים קשר למשך שעות. 

כמו כן נפתח מסלול סיוע חקלאי מקצועי לקיבוצי העוטף – עתודת כ"א למתן מענה לצורכי החקלאים בקיבוצי העוטף. 

 בוקסה 

מוקד התנועה הקיבוצית 

טלפון 09-975501  בשעות 8:00- 20:00 

מייל  [email protected] 

טלפונים ליצירת קשר בווטסאפ: 

איתן 054-5606989 

נטע  052-5255650 

רותם 050-4233584 

נועה 054-4630567 

אנחנו חזקים. אנחנו ננצח 

הנהלת התנועה הקיבוצית 

רגע מחמם לב בתוך ימים של אימה וחורבן: 210 חברי קיבוצים מקיבוצי עוטף עזה, כפר גלעדי וברעם מהגליל העליון, הגיעו להתארח בקיבוץ ניר דוד לימים הקרובים.   

בערב יום ראשון נפגשו כולם בחדר האוכל, לארוחת ערב במקום בטוח. "זה המעט שאנחנו יכולים לעשות עבור אחינו מעוטף עזה שעברו אירוע כה קשה רק אתמול", אמרו המארחים מניר דוד. 

כ-90 מתפנים נוספים מאשדוד ומאשקלון צפויים להצטרף.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר יעקב בלום, דור רביעי לחקלאים במושבה ראש פינה • בשל היותם מושבה, במשך שנים איש לא סייע לחקלאי ראש פינה, עד שהחליטו לדאוג לעצמם והקימו אגודה שיתופית, עם בית אריזה • ביחד עם
7 דק' קריאה
"זה נכון, היו לנו חיים טובים בניו יורק, אבל הרגשתי מבודדת – עלינו לארץ לא רק בגלל הציונות אבל בעקבות משפחתי, כי המשפחה הגרעינית כבר הייתה בארץ," אומרת לי בת' שטיינברג, בחום הלוהט בעת
6 דק' קריאה
תערוכת יומנים ויזואליים של נשות בארי כחלק מתערוכה לציון שנה לטבח *תמונה ראשית: פרח פילו מבארי לצד עבודותיה. בשבת השחורה חדרו מחבלים לביתה של פרח בת ה-75 והתבצרו בו. רק בראשון לפנות בוקר הגיעו
< 1 דק' קריאה
אין אפילו גרם אחד של הבדל מהותי בין להיות אדם מאמין ואיש השומר הצעיר, אומר גיל זמיר, שמקיים אורח חיים דתי בקיבוץ העירוני רות גיל זמיר הוא חבר קיבוץ רות, קיבוץ עירוני של תנועת
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן