יבול שיא
הרפת והחלב
IMG 20241028 WA0103

כ-600 חניכים וחניכות מרחבי הארץ לקחו חלק במפעל "יוסי יפה" ה-47 של התנועה החדשה בחול המועד סוכות 

2 דק' קריאה

שיתוף:

המפעל ה-47 התקיים השנה ב20-23.10 ביער מגינים למשך ארבעה ימים אינטנסיביים ומעשירים עם מאות חניכים ובני נוער. במפעל המשתתפים לקחו חלק במגוון התנדבויות כמו שתילת כרמים, מסיק זיתים ועוד. בנוסף, החניכים טיילו במצפה הראל ליער מגינים, במסלולי נחל קטלב ובית מאיר ואף התנסו בניווטים בשטח.

השנה המפעל התמקד בחבל הארץ של מטה יהודה, בסמוך לדרך בורמה שהינה נקודה היסטורית ישראלית כעם וכאומה במיוחד בשנה זו. לצד המסעות בשטח, החניכים למדו להכיר את דמותו וערכיו של יוסי יפה ז"ל ועברו הדרכות על ערכי הערבות ההדדית, במהלך המפעל כלל החניכים הגיעו לחג השומר – אירוע השיא המסורתי השנתי של השומר החדש. ימי מפעל יוסי יפה הסתיימו בטקס מעשיר ומרגש במעמד משפחת יפה, ששיתפה על דמותו ופועלו בהשתתפות חניכים, רכזים וגרעיני התנועה החדשה.

IMG 20241028 WA0106
צילום: התנועה החדשה

'מפעל יוסי יפה' הוא מיזם תנועתי שנתי בחול המועד סוכות של התנועה החדשה מבית השומר החדש לזכר יוסי יפה ז"ל. יפה היה איש צבא שהיה דמות ערכית ומנהיגה ושילב פעילות ביטחונית-התיישבותית עם עבודה חינוכית-ציונית.

IMG 20241028 WA0104
צילום: התנועה החדשה

שני שחם, חניך התנועה החדשה משכבת לביא (יב׳) מספר: ״בנוסף לחוויה עם החברים מהשכבה הארצית, הייתה הרגשה של עשייה משמעותית בהתנדבות אצל החקלאי במיוחד אחרי שהחקלאות נפגעה במדינה אחרי השבעה באוקטובר. הייתה לנו הזדמנות אמיתית להשפיע על העתיד של המדינה ואני שמח שלקחתי חלק במפעל הזה״.

איתן בן צבי מזכ״ל התנועה החדשה: ״אנו שמחים על הזכות לאפשר לנוער שלנו הפוגה שכה חשובה בימים אלו, תוך מימוש צו השעה והמשימה הלאומית אליה אנו נדרשים כאזרחי המדינה שאותה אנו כל כך אוהבים״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

.החברה מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים. המיזם מאחד את המומחיות המדעית והטכנולוגית של ATGC בהודו עם היכולות של לוכסמבורג בפיתוח יישומים לחקלאות, ייצור, רישוי
< 1 דק' קריאה
דו"ח מניסויי שדה שנערכו בעונת 2025 עמית פאפוריש1 ויואל רובין2 1המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר עשבים, מרכז מחקר נווה יער, המכון להגנת הצומח,  מינהל המחקר החקלאי – מכון וולקני[email protected] 2מרכז חקלאי העמק מבוא עלקת
12 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן