הוועדות הענפיות החדשות ומליאת המועצה החלו את עבודתם כבר בישיבה הראשונה אושר תקציב הפעילות לשנת 2026
*תמונה ראשית: עזרא בכר, מ"מ מנכ"ל מועצת הצמחים. צילום: בועז רבינוביץ'
לאחר השלמת הבחירות למוסדות מועצת הצמחים, החלו הוועדות הענפיות החדשות של ענפי הירקות, הפירות, ההדרים וענף הזית לשמן לפעול, בישיבותיהן הראשונות החלו חברי הוועדות לדון בתוכניות העבודה ובסוגיות המרכזיות העומדות על סדר היום של כל אחד מהענפים.
מליאת המועצה והוועדות הענפיות מורכבות ברובם מנציגי המגדלים שנבחרו על-ידי ציבור החקלאים, והם שמובילים את קבלת ההחלטות, קביעת סדרי העדיפויות והמשימות בענפים השונים. ואכן, כבר בישיבה הראשונה אישרו במליאה ובוועדות הענפיות את המאזן הכספי לשנת 2025 ואת תקציב הפעילות לשנת 2026. אישור התקציב מאפשר את המשך קידומן של תוכניות העבודה כשבהן תקציבי מחקר ופיתוח, קידום מכירות, טיפול במחלות ומזיקים , ביטוח נזקי טבע, ותוכניות ויוזמות חדשות שנועדו לחזק את ענפי החקלאות בישראל ולתמוך בחקלאים ובחקלאות.
החלטה נוספת שהתקבלה הינה הכנת תוכנית אסטרטגית רב שנתית למועצה, במטרה למקד את המועצה בנושאים החשובים ביותר בקרב המגדלים.
עזרא בכר, מ"מ מנכ"ל מועצת הצמחים, מציין כי: "עם תחילת עבודת מליאת המועצה והוועדות הענפיות נפתחת קדנציה חדשה של עשייה משותפת למען החקלאות הישראלית. בתקופה שבה החקלאות הישראלית מתמודדת עם אתגרים משמעותיים, יש חשיבות רבה לניסיון המקצועי של המגדלים ולשיתוף הפעולה בינם לבין המועצה. אני מאחל הצלחה לכל חברי המליאה והוועדות ובטוח שעבודתם תתרום לחיזוק החקלאות הישראלית, לקידום ענפי הצומח ולמתן מענה מיטבי לצורכי המגדלים. בהזדמנות זאת, אני מבקש להודות לכל אלו שמילאו תפקידים אלה בוועדות שסיימו את עבודתם על תרומתם בחמש השנים האחרונות".
מועצת הצמחים פועלת במישורים הציבוריים והמקצועיים של ענף החקלאות כגורם מרכזי לצד משרד החקלאות וארגוני המגדלים. הוקמה בשנת 2004, וכיום מורכבת מ-4 ענפים שונים: פירות, ירקות, פרי ההדר וענף הזית. זוהי מועצה הפועלת על פי חוק הקובע שלמגדלים יהיה רוב במוסדות המנהלים אותה, ולצידם מכהנים במוסדות המועצה נציגי ממשלה, משווקים, יצואנים וצרכנים.


