יבול שיא
הרפת והחלב
הפסל יד לשלום ונשטים עושות שלום קרדיט צילום נשים עושות שלום 1

להעצים את היחד  

2 דק' קריאה

שיתוף:

פסל "יד לשלום" הוצב בכפר מייסר הסמוך למצר ובעתיד יוקם סביבו גן שעשועים שישמש למפגש קהילתי. שני הישובים חיים בשכנות טובה והדוקה שנים רבות  

בחול המועד סוכות התקיים אירוע משותף לקיבוץ מצר וכפר מייסר, ובמסגרתו נחנך הפסל "רוג'ום" במייסר. האירוע הוא חלק מפעילותן של "נשים עושות שלום", בשיתוף המועצה האזורית מנשה וקק"ל, ובמסגרת "מסע השלום 2022". המסע נמשך מהצפון לדרום וקורא להנהגות בישראל וברשות הפלסטינית לשבת לשולחן המשא ומתן ולפעול לסיום הסכסוך וכולל אירועים בעכו, מודיעין, ירושלים, בית ג'אלה, תקוע, מייסר ועוטף עזה. 

באירוע השתתפו 170 ילדים ממיסר, 100 נשות "נשים עושות שלום" ואנשי מצר ומייסר אשר צעדו יחד. 

הפסל שנחנך, "רוג'ום", גל אבנים, בנוי משבעה סלעים המוצבים זה על זה. נביעת מים מלאכותית גולשת בתעלה מראש הגל על פני כל הסלעים ונאספת לבריכה. בעבר שימש הרוג'ום לציון אתר קבורה, מקום התכנסות. בעידן המודרני, ברחבי העולם, הוא משמש כציון דרך, נ"צ, נקודת מפגש, סימון של מקומות משמעותיים בדרכים ובשבילים. המושג רוג'ום מוכר ומשותף למוסלמים וליהודים. הפסל מוקם בקצה כפר מייסר, סמוך ל"שביל השכנים" המלווה את מסלולו של נחל נרבתה הזורם בין הכפר לבין קיבוץ מצר. 

שכנות טובה 

"כשעלינו על הקרקע, מייסר הציעו לנו להתחבר לבאר המים ומאז קו המים משותף", מספרת נילי שחר, חברת קיבוץ מצר ופעילה בתנועת "נשים עושות שלום". "השנה מצר יהיה בן 70 ומיסר כבר בן 300. כאשר חברי מצר יצאו למלחמות בחורי מיסר באו לקטוף את הפרי מיוזמתם. כאשר היה  במצר הרצח הנוראי של חמש נפשות אנשי מיסר לא עזבו אותנו. באינתיפאדה הקמנו צוות שכנים וולונטרי על מנת לחזק את היחד שלנו. אנחנו דוגמה לאיך ניתן לחיות בשלום זה לצד זה. רעיון הפסל של יורם אפק הפסל, הוא להעצים את היחד הזה ולהתחיל מסע הנכחת כל המקומות בארץ בהם נעשית פעילות שלום ויש אין ספור כאלה". 

מזה 70 שנה חיים זה לצד זה קיבוץ מצר וכפר מייסר, בשכנות טובה המושתתת על סובלנות, כבוד ועזרה הדדית. תושבי שני הישובים הקטנים הבינו שהחיים זה לצד זה יצליחו אם יתלוו אליהם יחסי גומלין המושתתים על כבוד ועזרה הדדית וסובלנות למנהגי השכן. הקשרים הלכו והתהדקו ועמדו במבחני הזמן, קטנים כגדולים. לאורך השנים נערכו אירועים משותפים לכל הגילים, מפגשי שיח, והשתתפות בימי שמחה ואבל. שני הישובים יוצאים תמיד בגלוי דעת על הצורך והיכולת לחיות בשלום וכבוד לזולת.  

נאיף עארדה, מנהל תיק החינוך במועצת הכפר מייסר, משתף: "האירוע תוכנן על ידי 'נשים עושות שלום' ואנחנו במייסר שמחים שבחרו בכפר להיות המקום שבו הפסל יוצב. אנחנו מקום שמסמל שלום ותקווה לשלום, כי הכפר, במועצה אזורית מנשה בשכנות טובה עם מצר ועם ישובים יהודים נוספים באזור.   

שיתפנו פעולה בהקמת הפסל והיינו שותפים להצלחת האירוע 170 ילדים מהכפר נהנו מפעילויות קק"ל וכל האירוע היה מאוד חווייתי ומרשים. חבל שחברי כנסת לא הגיעו לאירוע של ושלום ואחווה".  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן