יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2374051547

להערות ציבור: נוהל תמיכה להעתקת שטחי תפו"א וגזר סתיו 2023-2024 לאור מלחמת "חרבות ברזל"

2 דק' קריאה

שיתוף:

לאור המצב הביטחוני נותרו באזור קו הגבול עם רצועת עזה שטחים רבים שיועדו לזריעת גזר ושתילת פקעיות תפוחי אדמה סתיו. מאחר שאזורים אלו הוכרזו כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה אין אפשרות למגדלים לזרוע גזר ותפוחי אדמה. משרד החקלאות ופיתוח הכפר מעוניין לתמוך במגדלים שלהם שטחים העשויים להתאים לגידול גזר ותפוח אדמה לצורך הכנה, התאמה והסבת שטחים אלו לצורך זריעת גזר ותפוחי אדמה.

ביום כ"ב בתשרי התשפ"ד (7 באוקטובר 2023) החלה מתקפה משולבת מרצועת עזה שכללה ירי טילים מסיבי לעבר מדינת ישראל וכן חדירות מחבלים ליישובים ישראלים – רובם ביישובי העוטף, וגבתה מספר קורבנות רב. בעקבות המתקפה הרצחנית הוכרז על מצב מיוחד בעורף, בהתאם לסעיף 9ג לחוק ההתגוננות האזרחית, התשי"א-1951. בהמשך, הורחבה ההכרזה על המצב המיוחד לשטח מדינת ישראל כולה והכרזה זו מוארכת מעת לעת. בנוסף, הקבינט המדיני בטחוני הכריז על נקיטת פעולות צבאיות משמעותיות בהתאם לסעיף 40 לחוק יסוד: הממשלה והוכרז על מלחמת "חרבות ברזל".
נוכח ההסלמה והעלאת הכוננות גם בגבול הצפון, הוכרזו מרחב עוטף עזה, אזור קו הגבול עם לבנון ואזורים נוספים כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה וביישובים רבים בישראל התבקשו התושבים להתפנות מבתיהם.
לאור המצב הביטחוני כאמור, נותרו באזור קו הגבול עם רצועת עזה שטחים רבים שיועדו לזריעת גזר ושתילת פקעיות תפוחי אדמה סתיו (להלן: זריעת גזר ותפוחי אדמה). מאחר שכאמור אזורים אלו הוכרזו כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה (להלן – שטחים סגורים) אין אפשרות למגדלים לזרוע גזר ותפוחי אדמה.
בכדי להבטיח את בטחון המזון ולשמור על רצף האספקה של תפוחי אדמה וגזר לתושבי ישראל ובמטרה לאפשר שימוש בזרעי הגזר ותפוחי האדמה, יש לזרוע אותם תוך מספר שבועות. משרד החקלאות ופיתוח הכפר (להלן: המשרד) מעוניין לתמוך במגדלים שלהם שטחים העשויים להתאים לגידול גזר ותפוח אדמה לצורך הכנה, התאמה והסבת שטחים אלו לצורך זריעת גזר ותפוחי אדמה. 
התמיכה בהתאם לנוהל זה, תהיה עד 950 ₪ לכל דונם (כולל מע"מ כדין) בכפוף לתנאים המפורטים בנוהל. 
ניתן להעיר לנוהל זה עד לתאריך 11.12.23 בשעה 12:00  למייל [email protected]  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השנה תעמוד התחרות בסימן הצדעה לחקלאים ולחקלאיות ביישובי הספר לאורך גבולות המדינה. התחרות, המתקיימת זו הפעם ה-19, מוקדשת לאלו שמעבדים את האדמה עד התלם האחרון, בחירום ובשגרה, ודואגים לביטחון המזון של כולנו # התחרות
2 דק' קריאה
״אני מברך על המלצת יועמ״שית הכנסת, עו״ד שגית אפיק, שקיבלה את עמדתנו וקבעה כי הארכת חוק הותמ״ל ורפורמת החלב אינן שייכות לחוק ההסדרים. מדובר ברפורמות עמוקות ובעלות השלכות כבדות משקל על עתיד ענף החלב,
< 1 דק' קריאה
שלחנו את ליאם ודור לטיול שישי בוקר במרחבי המועצה האזורית גזר, שמשלב את כל מה שהם אוהבים: קפה ואוכל טוב, סיפור ציוני מעורר השראה שקשור לשורשי המשפחה וקצת מתיקות אמיתית וטבעית  *תמונה ראשית: מכון איילון ברחובות, או אם תרצו "המכבסה". צילום: דני בר 
3 דק' קריאה
השופטת קבעה כי מכירה קמעונאית של עציצים, כדים ואבני נוי במשתלה אינה חקלאות * הנתבע יחויב לפנות את העסקים בתוך 90 יום ולשלם לרמ"י עבור למעלה מעשור של דמי שימוש מסחרי בקרקע חקלאית  בית משפט השלום באשדוד קיבל את תביעת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נגד
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!