יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image Sep 18, 2026, 11 09 49 PM

לפתוח את הלב 

2 דק' קריאה

שיתוף:

סמ"ר נאור סיבוני ז"ל נפל בגבורה בקרב על נחל עוז, ובחייו פעל בסתר למען חיילים נזקקים * לקראת ראש השנה רתמה אמו צילה סיבוני את הציבור והמתנדבים, לתרומת מזון עבור משפחות מעוטות יכולת מגדוד 13 של גולני 

*תמונה ראשית: סמ"ר נאור סיבוני ז"ל

סמ"ר נאור סיבוני ז"ל, לוחם בגדוד 13 של חטיבת גולני, נפל בקרב הגבורה בבסיס נחל עוז בשבעה באוקטובר. נאור, שהיה בן 20 וחצי בנופלו, נודע בשמחת החיים שלו, ברגישותו הגבוהה ובמעשי חסד נסתרים שחלקם התגלו למשפחתו רק לאחר נפילתו כמו דאגה לחיילים בודדים וקניית ציוד מכספו לחברים שנזקקו לכך. כעת, זו השנה השלישית שאמו צילה ממשיכה להפיץ את האור והערכים של בנה דרך "הגמ"ח של נורי". 

לקראת ראש השנה, יצאה צילה בקמפיין גיוס תרומות ברשתות החברתיות, אליו נרתמו בני משפחה, חברים וציבור רחב. בכספי התרומות נרכש ציוד מזון עשיר, ואתמול התכנסו מתנדבים ב"פטיו של נורי", חצר ההנצחה שהוקמה בבית המשפחה במושב גילת וארזו עשרות סלי מזון מורחבים. 

רוב הסלים יועדו למשפחות מעוטות יכולת מגדוד 13 של גולני, הגדוד שבו שירת ונלחם נאור. בתיאום הדוק עם רס"ר הגדוד, נשלח נהג של החטיבה שקלט את המארזים וחילק אותם ישירות לבתי המשפחות, בעוד שאר הסלים חולקו למשפחות נזקקות נוספות בקהילה. 

היוזמה פועלת פעמיים בשנה, לקראת ראש השנה ופסח, לצד תמיכה שוטפת במשפחות וחיילים זקוקים במהלך השנה כולה. העשייה ממומנת כולה באמצעות העמותה שהקימה צילה, המרכזת את הכנסות ההרצאות שהיא מעבירה ברחבי הארץ ואת מכירת מוצרי ההנצחה לזכרו. 

החיבור למעשי החסד והנתינה אינו נעצר בסלי המזון. כחלק מהרצון להרחיב את מעגלי ההשפעה והאחדות, הצטרפה צילה לפורום "צו החיים", התאגדות של משפחות שכולות, פדויי שבי ופצועי צה"ל הפועלת לחיזוק הזהות היהודית והערבות ההדדית בעם. עבורה, השילוב בפורום מהווה פלטפורמה טבעית לחיבור בין סיפור הגבורה והחסד של נאור לבין עשייה לאומית שמלכדת את כלל חלקי החברה, וממשיכה להפיץ את ערכי הרעות והנתינה שהיו כל כך מזוהים איתו. "לדעת לזהות את הצורך ולפתוח את הלב, זה מה שנשאר," מסכמת צילה, ומבטיחה להמשיך להצמיח אור וחסד מתוך השבר הגדול. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרויקט התיעוד של תנועת "עתיד לעוטף" קורא לתושבים לספר את הסיפור שלהם  *תמונה ראשית: פרויקט "סלון עוטף" לקראת ציון שלוש שנים לטבח 7 באוקטובר, מיזם ״סלון עוטף״ חוזר השנה במתכונת רחבה יותר ויקיים מפגשים
2 דק' קריאה
דן דותן, ממושב אבני אית"ן, נפצע תוך כדי שירות המילואים כחבר כיתת כוננות והחליט לחשב מסלול מחדש. חגית ג'יאן, ממושב שדה יעקב, בחרה להעניק לעצמה מתנה יוצאת דופן ליום ההולדת. שני סיפורים מרגשים על
6 דק' קריאה
כך קבע בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, כשדחה ערעור של חברה שהורשעה בשימוש אסור בקרקע חקלאית בית המשפט המחוזי מרכז-לוד דחה לאחרונה ערעור של חברה שהורשעה בשימוש אסור בקרקע חקלאית והותיר על כנו קנס בסך
2 דק' קריאה
במסגרת הישיבה חולק השנה לחברי המזכירות יין מיוחד שנוצר לזכרה של התצפיתנית רוני אשל ז״ל, שנרצחה ב-7 באוקטובר  *תמונה ראשית: ישיבת מזכירות תנועת המושבים לרגל השנה החדשה  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!