יבול שיא
הרפת והחלב
עיזים אלפיניות

מדינת ישראל תהפוך למעצמה של מאכרים קונים מוכרים הולכים!

2 דק' קריאה

שיתוף:

אילנית דעדוש חלפון, מנהלת אגודת עזיזה, על החלטת האוצר לייבוא חלב ניגר למדינת ישראל, בעקבותיה הגישה ביחד עם מועצת החלב והתאחדות מגדלי בקר עתירה לבג"צ

נפל דבר בישראל, ממשלה מפרה הסכמים שחתמה עם הנהגת החקלאים, שסיכמה עם ענף החלב.

אם בית המשפט ייתן יד לדבר ולא יקבל את העתירה לבג"צ של ענף החלב, תצא ממשלת ישראל באמירה חדשה וברורה וכדאי לכולם להבין את המשמעות בחתימות על הסכמים – הם לא שווים את הנייר שהם כתובים עליהן!

חתימה על צו לייבוא חלב עיזים גולמי משמעותה חיסול ענף חלב העזים!

חתימה על צו לייבוא חלב עיזים גולמי פירושה לתת ליבואנים שכבר שולטים בסל קניות של כולנו רישיון להמשיך להיות ריכוזיים.

ייבוא חלב שמיוצר בזול ונתמך מעבר לים, פירושו שבישראל הוא יימכר ביוקר, כי ככה ראינו וכמו שכבר למדנו כאשר החליטו על יבוא חופשי של חמאה וגם הפעם ישאירו את שורת הרווח גדולה יותר ליבואנים.

המטרה היא רק לקנות ולמכור – בלי תעשייה כחול לבן, בלי התיישבות, בלי חקלאות, בלי תעסוקה!

מדינת ישראל תהפוך למעצמה של מאכרים קונים מוכרים הולכים!

נחנך את הילדים שלנו את הערך העליון של המסחר בלי שום רגש, בלי ערך וציונות, בלי פריפריה ובלי שמץ של אכפתיות מתעסוקה אזורית. מי שמדבר את השפה הזו הופך להיות סוחר מדופלם ורוכש חברת תעופה וחברת אינטרנט.

ענף העיזים הוא ענף פרמיום ישראלי שנבנה במשך שנים, ענף שנמצא בתכנון, כי התכנון שומר עליו כדי שיאספו חלב גם מזרעית וגם כפר מימון וגם מהחוות הקטנות כמו הגדולות. ויש בענף תחרות – כל מחלבה יכולה למכור חלב עזים באיזה מחיר שהיא רוצה וכך גם רשת השיווק.

– השנה אנחנו בעודף חלב של 300 אלף ליטר.

– אני בונה ומקדמת שיתופי פעולה עם מחלבות לחלב ומוצרים חדשים.

– חלב העזים ייחודי בסגולות הבריאותיות שלו.

אם יהיה ייבוא של חלב עיזים גולמי מחו"ל, למה שמישהו יעשה איתי שיתוף פעולה כשהוא יכול לקנות חלב זול ולמכור בכמה שהוא רוצה?

התעשיות בישראל נעלמות, לא כלכלי לייצר פה כלום. אז ההייטק יוצא, התעשייה נסגרת, החקלאות ככל שאנחנו רוצים אותה מצטמצמת ותכף מתחסלת ואז מה? מה נייצר בארץ? באיזה אמצעי נרוויח את הקיום שלנו פה?

במהלך השנים חוזרים אנשי האוצר והכלכלנים, בואו נתמוך בחקלאות. הציעו לנו בעבר הסכמים לתמיכות ישירות, אז הציעו. אם ההסכם החתום עם משרד האוצר ירד באסלה (סליחה על הביטוי) מה הוא ערך הצעות התמיכה הללו? מה הוא ערכם של הסיכומים עם האוצר?

מי ירצה לחתום על הסכמים עם המדינה כשהוא תוהה באיזו רמת אמינות יהא הנייר, מה ערכה של החתימה, מה ערכו של ההסכם?

נגמר עידן החקלאות והאמינות, הערך במילה שנכתבה ותמה אמינות הסכם ממשלתי שנחתם.

* הכותבת הינה מנכ"לית אגודת עזיזה המייצגת את מגדלי העיזים בישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום הפתוח הראשון של חברת ברידאקס, התקיים אירוע מרשים בחממת התצוגה שבמושב מבטחים. חקלאים מכל קצוות הארץ הגיעו להתרשם מקרוב מהעשייה של החברה, לחוות את החממה ולגלות מעל ל-20 זני עגבניות ייחודיים שהוצגו במקום.
2 דק' קריאה
אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן