יבול שיא
הרפת והחלב

מה קשור חמור לחצי מרתון?  

2 דק' קריאה

שיתוף:

הסיפור המרגש מאחורי המדליה החדשה של מרתון ארץ ים המלח  

*תמונה ראשית: גולת הכותרת: ריצה אל תוך הים על סוללת הגבול בין שטחי ים המלח הישראלי לים המלח הירדני. צילום: אורן אלון 

ביום שישי 7 בפברואר יתקיים מרתון ארץ ים המלח של המועצה האזורית תמר. זוהי השנה השישית לקיומו של המרוץ המהווה חווית ריצה ייחודית במקום הנמוך בעולם, המאפשרת חציית הים על גבי סוללת הגבול שנפתחת רק פעם בשנה עבור רצי המרתון.  

מרתון ארץ ים המלח צמח מתוך יסודותיו של מרוץ עין גדי הוותיק, שהוקדש לאורך השנים לזכרם של האחים תומר וגיורא רון, בני קיבוץ עין גדי. כהמשך למפעל ההנצחה, מקצה חצי המרתון באירוע יתקיים לזכרם. 

חכם, עקשן ומתמיד 

השנה, נושאת מדליית חצי מרתון סמל מיוחד: החמור, מאחוריו מסתתר סיפור מקומי מרגש.   

גיורא רון, בן עין גדי, נפל ביוני 1982 ביום הראשון של מבצע שלום הגליל. גיורא העריץ חמורים ובחופשותיו הקצרות מהצבא נהג להגיע לפינת החי ולצייר בעלי חיים, במיוחד חמורים. הוא ראה בהם דמויות כמעט אנושיות ובציוריו הקנה להם מבט אנושי מלא תוגה. אביו, אלי, בחר להנציח את אהבתו של בנו דרך מרוץ עין גדי, והחמור הפך ללוגו של המרוץ. החמור ליווה את פרסומי המרוץ וגם הגביעים לזוכים עוצבו בדמותו. "לאורך השנים ביקשו ממני רצים להחליף לגביע שגרתי" מספר אלי, "מובן שסירבתי והסברתי להם את המשמעות והסמליות של החמור". 

תומר, אחיו של גיורא, היה רץ מצטיין שייצג את ישראל באליפות העולם במרוצי שדה שהתקיימה בפורטוגל. 25 שנה לא נשבר השיא שקבע בריצת 10 ק”מ לגיל 16. תומר נהרג ב-1995 בתאונת עבודה במטע התמרים. בן 31 במותו. ב- 1996 נוסף שמו למרוץ שנקרא מאז על שמם של האחים. 

כמי שהיה רץ בעצמו מסביר אלי: "החמור הוא יצור חכם, עקשן ומתמיד – בדיוק כמו הרץ למרחקים ארוכים". 

מרתון ארץ ים המלח יתקיים ביום שישי, 7 בפברואר ויוזנק ב- 6:15 מחוף עין בוקק. באירוע צפויים לקחת חלק כ-8000 משתתפים, כאשר השנה ייקחו חלק גם קבוצות ריצה של כוחות צבא ובטחון ומשרתי מילואים.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן