יבול שיא
הרפת והחלב
PikiWiki Israel 86060 the ein shemer hut

"מוזיאון" קיבוצי באפליקציה 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה להנגיש את המורשת הענפה של הקיבוצים אישר משרד המורשת הקמת המיזם בהיקף של חמישה מיליון שקלים 

משרד המורשת אישר תוכנית להקמת "לא מוזיאון" הקיבוצי הראשון, בסכום של חמישה מיליון ₪. מדובר באפליקציה בה ירוכזו ביישומון אחד אתרי המורשת הקיבוציים, וכך יתאפשר לכל מי שמעוניין להכיר את הסיפור הקיבוצי שירוכז במקום אחד. 

התוכנית אושרה בטקס חגיגי בו השתתף השר למורשת הרב עמיחי אליהו, מנכ"ל המשרד נתנאל איזק, וגיל לין, מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית כיום, אשר בתפקידו הקודם כמשנה למזכ"ל התנועה הקיבוצית יזם וקידם מטעם התנועה רעיון להקמת מוזיאון למורשת הקיבוצית. המיזם אושר בזמנו במזכירות התנועה הקיבוצית, ועתה יהיו המשאבים ליישומו. 

"המורשת הקיבוצית גדולה ועמוקה ובנוסף מבוזרת על פני הארץ כולה" אמר לין, "לא ניתן להכילה במבנה אחד או אפילו בישוב אחד. הדרך שבחרנו היא לאפשר את חשיפת כל מרכיבי המורשת במערכת דיגיטלית שתחבר בין הקיבוצים ותאפשר לראות את התמונה השלמה". 

ניר מאיר מזכ"ל התנועה הקיבוצית דיווח בישיבת מזכירות התנועה הקיבוצית על התקציב שהושג לקידום המוזיאון המקוון, ואושררה ההחלטה להתקדם עם היוזמה, גיל לין יוביל את הפרויקט עד למציאות פרויקטור שיעבוד מול הקיבוצים שיצטרפו לתוכנית. "כשנכנסתי לתפקידי הגדרתי את שימור המורשת הקיבוצית והנכחת תפקידה של התנועה הקיבוצית וחלקה המרכזי בהצלחת המפעל הציוני כאחד מתפקידיה של התנועה" אמר מזכ"ל התנועה, "בימים של ערעור על העובדות ההיסטוריות והפצת פייק ניוז יש חשיבות גדולה במיזם זה". חשיבות נוספת לתוכנית הממשלתית היא כי אתרי המורשת הקיימים בקיבוצים יקבלו כעת הכרה ארצית. המיזם הממשלתי מאפשר לקשור בין אתרי המורשת ברמות שונות של שימור ולחברם לסיפור רחב ומשותף.  

"המוזיאון" יהיה מערכת מקוונת שתחבר בין מקומות ואתרים פיזיים, רעיונות וערכים אוניברסליים, אירועים היסטוריים לאומיים, אירועים היסטוריים מקומיים, סיפורים אישיים, סיורים מומלצים, משחקים והפעלות שינגישו עבור הציבור הרחב תמונה רחבה של אתרים, קהילות, ארגונים, אישים ותאריכים, מהם ניתן ללמוד על העבר, ההווה והעתיד. 

במיזם שותפות גם שתי חברות תוכנה שיספקו את התשתיות הטכנולוגיות – חברת וונדרינג וחברת אידאה מערכות מידע מקיבוץ משמר העמק, החברה באיגוד התעשייה הקיבוצית. 

הפרויקט זכה במסלול השקעה המיועד למיזמים מיוחדים העומדים בפני עצמם ומספקים פתרון שלם לתחום מורשת ייחודי, מסלול לו זכו מעטים מתוך 731 המיזמים שהוגשו לקול הקורא של המשרד למורשת.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדי קוניא, מנכ"ל תנובה: "תנובה שאחראית בין היתר לייצור כ-75% מהחלב המפוקח ומהווה גורם משמעותי בשמירה על ביטחון המזון של ישראל ממשיכה במחויבות שלה ומשקיעה בהתקנת קו ייצור נוסף לייצור חלב מפוקח" תנובה משלימה
< 1 דק' קריאה
בקיבוץ אושה נפתחו החודש סדנאות כלבנות טיפולית של כללית, המיועדות לילדי כללית מקיבוצי האזור. את הסדנאות מעבירה מלינה חנל מהמרכז לכלבנות טיפולית ע"ש עופרי לייבל, והן מעניקות לילדים מרחב תומך וחווייתי להתמודדות עם אתגרים
מאבק חסר תקדים בעמק חפר *תמונה ראשית: ד"ר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר. צילום: שלומי אמסלם עמק חפר, אחד המרחבים הכפריים היפים והירוקים בישראל, עומד בימים אלה בפני איום חמור על עתידו.
3 דק' קריאה
המועצה האזורית גולן והשומר החדש נטעו היום ( ה׳) חורשה ביישוב רמת טראמפ שבגולן , כאות הוקרה לפעילותם הציונית רבת השנים של שלדון אדלסון ז״ל וד”ר מרים אדלסון, שהובילה להכרה ההיסטורית של נשיא ארצות
2 דק' קריאה
מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!