יבול שיא
הרפת והחלב
PikiWiki Israel 86060 the ein shemer hut

"מוזיאון" קיבוצי באפליקציה 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה להנגיש את המורשת הענפה של הקיבוצים אישר משרד המורשת הקמת המיזם בהיקף של חמישה מיליון שקלים 

משרד המורשת אישר תוכנית להקמת "לא מוזיאון" הקיבוצי הראשון, בסכום של חמישה מיליון ₪. מדובר באפליקציה בה ירוכזו ביישומון אחד אתרי המורשת הקיבוציים, וכך יתאפשר לכל מי שמעוניין להכיר את הסיפור הקיבוצי שירוכז במקום אחד. 

התוכנית אושרה בטקס חגיגי בו השתתף השר למורשת הרב עמיחי אליהו, מנכ"ל המשרד נתנאל איזק, וגיל לין, מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית כיום, אשר בתפקידו הקודם כמשנה למזכ"ל התנועה הקיבוצית יזם וקידם מטעם התנועה רעיון להקמת מוזיאון למורשת הקיבוצית. המיזם אושר בזמנו במזכירות התנועה הקיבוצית, ועתה יהיו המשאבים ליישומו. 

"המורשת הקיבוצית גדולה ועמוקה ובנוסף מבוזרת על פני הארץ כולה" אמר לין, "לא ניתן להכילה במבנה אחד או אפילו בישוב אחד. הדרך שבחרנו היא לאפשר את חשיפת כל מרכיבי המורשת במערכת דיגיטלית שתחבר בין הקיבוצים ותאפשר לראות את התמונה השלמה". 

ניר מאיר מזכ"ל התנועה הקיבוצית דיווח בישיבת מזכירות התנועה הקיבוצית על התקציב שהושג לקידום המוזיאון המקוון, ואושררה ההחלטה להתקדם עם היוזמה, גיל לין יוביל את הפרויקט עד למציאות פרויקטור שיעבוד מול הקיבוצים שיצטרפו לתוכנית. "כשנכנסתי לתפקידי הגדרתי את שימור המורשת הקיבוצית והנכחת תפקידה של התנועה הקיבוצית וחלקה המרכזי בהצלחת המפעל הציוני כאחד מתפקידיה של התנועה" אמר מזכ"ל התנועה, "בימים של ערעור על העובדות ההיסטוריות והפצת פייק ניוז יש חשיבות גדולה במיזם זה". חשיבות נוספת לתוכנית הממשלתית היא כי אתרי המורשת הקיימים בקיבוצים יקבלו כעת הכרה ארצית. המיזם הממשלתי מאפשר לקשור בין אתרי המורשת ברמות שונות של שימור ולחברם לסיפור רחב ומשותף.  

"המוזיאון" יהיה מערכת מקוונת שתחבר בין מקומות ואתרים פיזיים, רעיונות וערכים אוניברסליים, אירועים היסטוריים לאומיים, אירועים היסטוריים מקומיים, סיפורים אישיים, סיורים מומלצים, משחקים והפעלות שינגישו עבור הציבור הרחב תמונה רחבה של אתרים, קהילות, ארגונים, אישים ותאריכים, מהם ניתן ללמוד על העבר, ההווה והעתיד. 

במיזם שותפות גם שתי חברות תוכנה שיספקו את התשתיות הטכנולוגיות – חברת וונדרינג וחברת אידאה מערכות מידע מקיבוץ משמר העמק, החברה באיגוד התעשייה הקיבוצית. 

הפרויקט זכה במסלול השקעה המיועד למיזמים מיוחדים העומדים בפני עצמם ומספקים פתרון שלם לתחום מורשת ייחודי, מסלול לו זכו מעטים מתוך 731 המיזמים שהוגשו לקול הקורא של המשרד למורשת.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה
מסביר מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות, מדוע קשה להילחם בפערי התיווך * "שנים אנחנו סובלים מכך שרשת השיווק היא בו זמנית יבואנית, קמעונאית וסיטונאית ויכולה לשחק עם המחירים על חשבון הציבור והחקלאים" *תמונה
4 דק' קריאה
במהלך הישיבה הודיע מאיר יפרח, מזכיר הארגון, כי משרד החקלאות מתכנן לשלב צעירים בחקלאות: תוכנית ל-250 מושבים, חקלאי אחד למושב. תוך ארבע שנים ישולבו 1,000 חקלאים חדשים, בתקציב של 400 מיליון שקל בשנה ישיבת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן