מועצה אזורית חוף הכרמל נצבעה באדום כחלק מקמפיין משותף עם ויצו ישראל לקידום המודעות למאבק באלימות כלפי נשים ברחבת המועצה הוצב מייצג חזותי של 13 נעלים אדומות כמספר הנשים שנרצחו השנה על רקע היותן נשים ראש המועצה, אסיף איזק, סגניו וחברי המליאה חתמו על אמנה " חוף הכרמל אומרת לא לאלימות נשים".
יום המאבק באלימות כנגד נשים: השבוע, התכנסו במסגרת יום המאבק כנגד אלימות נשים כלל עובדות ועובדי המועצה, תושבות ותושבים, ראש המועצה אסיף איזק וסגניו, רפי אבני וקובי ציטר, וכן מנהלות האגפים במועצה, במפגן הזדהות עם היום הבינ"ל לציון המאבק באלימות נגד נשים, שחל השבוע.
בתוך כך , מבני המועצה בעין כרמל נצבעו באור אדום, כחלק מפרויקט ארצי ושיתוף פעולה עם ויצ"ו ישראל והוצב מיצג חזותי שכלל 13 זוגות נעלי נשים צבועות באדום – כמספר הנשים שנרצחו השנה על רקע היותן נשים. ירדן קינן, יועצת ראש המועצה לקידום נשים ושוויון מגדרי מציינת כי כשם שהנעליים מגוונות – סגנונות שונים, מידות שונות.. כך גם האלימות נגד נשים – חוצת גילאים, אזורים, דתות, מעמדות ועדות. אך אלימות נגד נשים אינה מסתכמת במקרי הרצח. זהו קצה הקרחון (המחריד) של התופעה. בכל שנה, כך על פי משטרת ישראל, מוגשות כ12,000 תלונות של נשים על אלימות במשפחה, ואלו הנשים שאזרו אומץ להתלונן…. 200,000 נשים מוכות חיות כיום בישראל. אחת מכל 3 נשים חווה בחייה הטרדה מינית.
יום המאבק צויין בהמשך גם במליאת המועצה האזורית חוף הכרמל שהתכנסה ערב יום המאבק – 25.11.19, חברי המליאה ראש המועצה וסגניו, היועצת לקידום נשים ושוויון מגדרי וכן מנהלות אגף החינוך והאגף לשירותים חברתיים-קהילתיים, על אמנה שכותרתה "חוף הכרמל אומרת לא לאלימות נגד נשים", זאת במטרה להעלות את המודעות לנושא, ולהציף אותו על סדר היום הציבורי.
ירדן קינן, יועצת ראש המועצה לקידום נשים ושוויון מגדרי: "אלימות נגד נשים היא תופעה רחבה, ואלימות פיזית זה חלק מסוים ממנה. אלימות יכולה להיות גם מילולית, רגשית, ואפילו אלימות טכנולוגית וכלכלית: גם מניעת גישה למשאבים פיננסיים, חסימת כרטיס אשראי והסתרת נכסים – מוגדרים על פי האו"ם כאלימות. חשוב להבין את זה כשאנחנו מדברים על נושא האלימות נגד נשים, כדי להיות מודעים לכך שזה משהו שנמצא סביבנו, ולהיות ערים למקרים כאלה, אם חלילה ניתקל".
יו"ר ויצו ישראל, אורה כורזים: " אלימות כלפי נשים ואלימות בתוך המשפחה היא לא בעיה של נשים. היא בעיה חברתית רחבה, שעל הציבור בכללותו להיאבק בה ללא פשרות ועל הממשלה להקצות את המשאבים הנדרשים כדי לטפל בה. הקמפיין של ויצו נועד להפנות זרקור לנושא ולהעלות את המודעות הציבורית לאלימות נגד נשים, לפעול למיגור התופעה, ועל מנת שנשים תשמנה לב לנורות אדומות – סימנים ודפוסי התנהגות שיכולים להעיד על התנהגות בעייתית ואף מסוכנת כלפיהן מצד בני זוגן. אני מודה למועצה אזורית חוף הכרמל ולכל הרשויות המקומיות שלקחו יחד איתנו חלק בקמפיין ובטוחה שבאמצעותן ניתן יהיה לקדם שינוי".