יבול שיא
הרפת והחלב
Promoting Productivity Engaging with New and Older Generations Advancing Longevity Literacy and Developing New Solutions to Keep Adults Over 50 in the Workforce

מועצת הצמחים מזהירה: אל תקנו אבוקדו בוסר מסוג גליל עד ה-15 באוגוסט

2 דק' קריאה

שיתוף:

התקופה הנוכחית (סוף יולי ותחילת אוגוסט) נחשבת לעונת מעבר בין ה"ריד", הזן האחרון של העונה הקודמת, לבין הזנים המוקדמים של העונה החדשה. בימים אלה מועצת הצמחים מזהירה את הצרכנים שלא לרכוש אבוקדו בוסר, בעיקר מזן "גליל", שמוצא את דרכו לשווקים ולחנויות בטרם הבשיל.

שחר גולדברג, יו"ר שולחן האבוקדו במועצת הצמחים, מסביר כי "לאור ניסיון העבר, פנינו בתקופה האחרונה למגדלי ומשווקי האבוקדו וחידדנו את מועדי ומדדי ההבשלה והקטיף במטרה למנוע הגעת פרי בוסר לשווקים. לצערנו, מספר מצומצם של מגדלי אבוקדו מסוג 'גליל' שנקלעו למצוקה כלכלית לא עמדו בפיתוי – ומשווקים בימים אלה למכירה פרי מוקדם שלא יבשיל ויאכזב את הצרכנים. לכן, אנו ממליצים לא לקנות אבוקדו מסוג 'גליל' שנקטף לפני ה-15 באוגוסט, ובמקביל – מבקשים מאותם חקלאים לחדול מהמעשה באופן מיידי. מעשה זה פוגע קודם כל בצרכנים, ובנוסף – גורם נזק גם למגדלי האבוקדו ההוגנים, שהם כמובן הרוב המכריע של המגדלים".

ארנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים בענף הפירות במועצת הצמחים, מציינת כי "למרות שהוא בסוף העונה, ניתן למצוא עדין על המדפים כמות מצומצמת של אבוקדו מזן ריד שמתאים למאכל. בסוף אוגוסט יהיו פירות בשלים מזן גליל על המדפים, ומה-15 מספטמבר יצטרף גם אבוקדו מזן אטינגר. מנובמבר ואילך יצטרפו זנים רבים נוספים – פוארטה, האס, פינקרטון, ארד ונוספים".

צילום מסך 2025 07 27 094533 1
אבוקדו גליל

כיצד ניתן להבדיל בין הזנים שנמצאים כרגע על המדפים?

  • אבוקדו מסוג "ריד": זן שצורתו עגולה ככדור וקליפתו קשה ועבה, מחוספסת קלות. הזן הזה נקטף החל מאמצע חודש מרץ ונמצא על המדפים עד חודש יולי.
  • אבוקדו מסוג "גליל": זן שפירותיו מאורכים, חלקים וקליפתם דקה, ירוקה ומבריקה, מתחיל להבשיל לקראת סוף אוגוסט.

מועצת הצמחים פועלת במישורים הציבוריים והמקצועיים של ענף החקלאות כגורם מרכזי לצד משרד החקלאות וארגוני המגדלים. היא הוקמה בשנת 2004, וכיום מורכבת מ-4 ענפים שונים: פירות, ירקות, פרי ההדר וענף הזית. זוהי מועצה הפועלת על פי חוק הקובע שלמגדלים יהיה רוב במוסדות המנהלים אותה, ולצידם מכהנים במוסדות המועצה נציגי ממשלה, משווקים, יצואנים וצרכנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיחה עם שלומית ציוני, מנהלת השירותים להגנת הצומח ולביקורת ועם ד”ר דנה יחילצ’יק מנהלת האגף לאבטחת בריאות הצמח *תמונה ראשית: שלומית ציוני. צילום: סיון שחור לע"מ החקלאות הישראלית, על פירותיה וגידוליה המגוונים, היא עמוד
4 דק' קריאה
הנחיות לעונה ממדריכי ההדרים: יוסי גרינברג, יעקב הרצנו, שוקי קנוניץ', שלום שמואלי, דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד, נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש וניצן רוטמן תחום הדרים, אגף פירות, שה"מ, משרד החקלאות וביטחון המזון
27 דק' קריאה
צוות פרדס מושבי הנגב ויעל לוי, רכז הפרדס של קיבוץ גונן, נבחרו לפרדסנים המצטיינים של מועצת הצמחים לשנת 2025 * ד"ר ערן רווה, ממכון וולקני נבחר לחוקר המצטיין של הענף לשנת 2025 *תמונה ראשית:
4 דק' קריאה
נושא חשוב – שאני מקווה שיעלה על סדר היום הציבורי – תקציב משרד החקלאות הוא רע לחקלאים, רע לחקלאות ורע לביטחון המזון. לצערי הרב למשרד החקלאות יש בקושי כסף למשכורות של עובדי המשרד. הדבר
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן