יבול שיא
הרפת והחלב
צילום זוהר שמש מוזיאון ישראל 1

מטעין את היצירה 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

הציור "כביש מתעקל" של האומנית זיוה ילין מבארי, חולץ מהסטודיו ויוצג במרכז תצוגת הקבע בלב מוזיאון ישראל ירושלים 

ציור של האומנית זיוה ילין, שנפגע מרסיסים וחולץ מהסטודיו שלה בקיבוץ בארי, מוצג במוזיאון ישראל. "הציור הפגוע והצגתו כאן הם ביטוי לרוחו של האדם במאבקו עם הרוע ולכוחה של האמנות להפיח תקווה גם בימים קשים אלה" אמר ד"ר אמיתי מנדלסון, אוצר בכיר וראש המחלקה לאמנות ישראלית במוזיאון. 

הציור "כביש מתעקל" שציירה האומנית זיוה ילין, אוצרת ומנהלת הגלריה לאמנות של בארי, חולץ מהסטודיו שלה בקיבוץ ויוצג במרכז תצוגת הקבע של המחלקה לאמנות ישראלית, בלב מוזיאון ישראל ירושלים. הציור הצבוע כולו באדום, בגודל של כשני מטר, צויר ב-2010. כשייצרה את היצירה, ילין לא העלתה בדעתה, את הסיוט הנורא של ה-7 באוקטובר, בו נטבחו 85 מחבריה ו-25 מהם נחטפו לעזה.  

"הסטודיו שלי ממוקם בקצה שכונת מגורים שחדרו אליה מחבלים, רצחו חברי קיבוץ וחטפו אחרים.  הקרב הזה התרחש ממש מתחת לסטודיו שלי, שספג את הרסיסים והכדורים שחדרו דרך החלונות והקירות. זה מטעין את היצירות בעוד משמעות, זה די מצמרר". 

"שלא כמו ציוריהם של אורי רייזמן ויוחנן סימון המוצגים בסמוך, שמתארים את נופי הקיבוץ בצבעים בהירים כהוויה אידילית של שיתוף והרמוניה" אמר מנדלסון, "ציורה של ילין טבולים בתחושה של אסון מתקרב ובא. הרסיסים שדבקו לבד של הציור ב-7 באוקטובר הם עדות לזוועה שהתרחשה שם, לרצון הרצחני להרוס ולחסל. הציור הפגוע והצגתו כאן הם ביטוי לרוחו של האדם במאבקו עם הרוע ולכוחה של האמנות להפיח תקווה גם ברגעים הכי קשים".  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיבוץ צבעון לקחו את חיזוק החוסן הקהילתי כמה דרגות למעלה. בסוף השבוע הופעלו סדנאות וולנס (Wellness) למבוגרים – מדיטציה, יצירה בעץ והתססת חמוצים. הילדים מקבלים מענה במהלך השבוע. "למבוגרים אין זמן לעשות דברים בשביל
3 דק' קריאה
לפני ארבע שנים הלך לעולמו יצחק נוי, שהיה היסטוריון, עיתונאי, סופר, עורך ושדרן רדיו ישראלי. רעייתו נורית נוי, ממושב נטעים, מספרת על חייו של איציק נוי, שנחקק בזיכרונותיהם של ישראלים רבים *תמונה ראשית: יצחק
5 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפגש מרגש עם תושבות ותושבי חניאל בעמק חפר מפגש מרגש עם תושבות ותושבי מושב חניאל, בעמק חפר, בעקבות נפילת הטיל בליל ה-12 במרץ. הטיל פגע ישירות בבית אך לא היו נפגעים. המפגש
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!