יבול שיא
הרפת והחלב
קיבוץ כפר מסריק

מייזם תיירות בקיבוץ כפר מסריק

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברי הנהלת מילואות סיירו במיזם התיירות החדש בקיבוץ כפר מסריק

מייזם תיירות בקיבוץ כפר מסריק: אחת לחודש עורכים חברי הנהלת מילואות ביקורים וסיורים בקיבוצים וביישובים החברים בתשלובת מילואות. וזאת בכדי לשמור על קשר עם הקיבוצים, להכיר את צרכי הקיבוץ מהשטח, לעודד את התיירות ולהתעדכן בהתפתחות הישוב. הפעם בחרו חברי ההנהלה לערוך סיור בקיבוץ כפר מסריק. בשנים האחרונות מתפתח בקיבוץ מרכז תיירות, אליו מגיעות קבוצות מרחבי הארץ והעולם לסיורים ולחוויה קיבוצית.

מייזם תיירות בקיבוץ כפר מסריק

בקיבוץ כפר מסריק חנכו לאחרונה את הסנדלרייה, לאחר תהליך יסודי של שיפוץ ושימור המבנה שקיים כ-80 שנים, בשיתוף פעולה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, והמועצה לשימור אתרי מורשת. כיום במבנה קיימת הסנדלרייה האותנטית משנות ה-40, ובה תערוכת קבע של כלי נעמן פורצלן, מפעל הדגל האגדי של כפר מסריק. בנוסף, מעבר לחצר הראשונים המפורסמת של הכפר, שאותה ממשיכים לפתח חברי הקיבוץ גם בשנת 2020, משחזרים חברי הקיבוץ גם את המאפייה ההיסטורית, שקיימת בקיבוץ משנות ה-40.

בשיתוף של גורמים שונים ביחד עם מילואות,  שיפצו חברי הקיבוץ גם את "יד מסריק", אשר עוצב על ידי יוכי פליישמן, חברת הקיבוץ כפר מסריק. העיצוב משלב מספר תחומים עיקרים וחשובים לקיבוץ; הקשר לטומאש גריג מסריק,  שעל שמו קרוי הקיבוץ, את פינת הנופלים במלחמות ישראל, פינת הנצחה לסיפוריהם של ניצולי השואה והחלוצים הראשונים שהגיעו לקיבוץ והפריחו את השממה.

סמנכ"ל תפעול במילואות, שוקי בשן: "קיבוץ כפר מסריק נמצא בדיוק מול אזור התעשייה של מילואות, זהו אחד הקיבוצים בעלי חשיבות גאוגרפית, מתוך 25 קיבוצים החברים בתשלובת מילואות. בשל הקרבה נעשים בו שיתופי פעולה רבים בנושאי שטחים סמוכים וחופפים, וקיימת הזדהות עם בעיות הקיימות בשטח ומשפיעות על הקיבוץ ועל מפעלי מילואות, כמו בעיות זיהום אויר. שמחתי לראות שהקיבוץ אכן מתחדש ומתחזק את הבניינים הראשונים שנבנו בו, מחדש את העיצוב והנראות, אך במקביל שומר על המורשת והאותנטיות הקיבוצית".

כפר מסריק הוא קיבוץ מתנועת הקיבוץ הארצי בגליל המערבי הנמצא בשפלת עכו, ליד נחל נעמן. הקיבוץ, שהוקם בשנת 1940, נקרא על שמו של הנשיא הראשון של צ'כוסלובקיה, טומאש מסריק. הקרקע נרכשה על ידי קק"ל בשנות ה-30 של המאה ה-20. שייך למועצה אזורית מטה אשר.

בית הסנדלריה בכפר מסריק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן