יבול שיא
הרפת והחלב
YPO 1

מנהלים בכירים במשק מתגייסים למען החקלאות הישראלית 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: חברי .YPO צילום: השומר החדש

מאז פרוץ המלחמה, החקלאים בישראל נקלעו למשבר גדול. מאות עובדים זרים עזבו, רבים מהעובדים גוייסו והמשקים נותרו ללא ידיים עובדות. בעקבות כך, אלפי מתנדבים התגייסו כדי לסייע לחקלאים בחממות, במטעים ובפרדסים במטרה לשקם את המצב ולהחזיר את החקלאים בחזרה על הרגליים.  

במסגרת שיתוף פעולה בין חברת "נטפים" וארגון "השומר החדש", נבנה מודל התנדבות ייעודי לחברות עסקיות כדי להביא לעזרה יעילה ומיידית לאתגרי החקלאים. היום (ו') יצאה לקטיף קבוצה ראשונה של 50 מנכ"לים בכירים במשק מטעם ארגון ה-YPO, ארגון גלובלי של מנכ"לים וראשי החברות המובילות בארץ, הפועלים  לקידום מנהיגות, יזמות ואחריות חברתית למען הקהילה. מבין החברות שהגיעו: חברת נטפים, AIG, סמלת, כ.א.ל., מסב, קארגו אמרפורד, אקטיבטרייל, ג'ון ברייס, גטר גרפיקס, סיבוס ישראל.

 בשבועות הקרובים יגיעו המנכ"לים ביחד עם עובדיהם להתנדב בחקלאות, מתוך רצון להמשיך ולסייע לאלפי החקלאים שזקוקים לעזרה הדחופה.  

המנכ"לים סייעו בקטיף לימונים למשק "פירות אלפסי", הממוקם בסמוך לקיבוץ גבעת חיים מאוחד. המשק בניהולו של רונן אלפסי, מתמחה בייצור פירות הדר, משלב ייצור הפרי בעיבוד פרדסים, דרך מיון ואריזה ועד השיווק.  

פעילות ההתנדבות הסיוע  נעשה ותואם מתואמת על ידי חברת  נטפים ומתבצעת דרך "חמ"ל השומר החדש" שהוקם במטרה לחבר בין מתנדבים שרוצים לסייע למאמץ החשוב לבין חקלאים רבים שצריכים סיוע. עד כה הגיעו דרך החמ"ל אלפי מתנדבים שעוזרים לחקלאים בשטחי עוטף עזה ובמשקים בכל רחבי הארץ. 

מנכ"ל ונשיא נטפים, גבי מיודובניק אמר כי "נטפים פועלת במספר מישורים על מנת  לסייע הן לתושבי עוטף ישראל והן לחקלאים בכל רחבי הארץ.  החקלאות הישראלית והחקלאים הם  חלק מהחוסן הלאומי של ישראל,  והמחויבות שלנו  תמשך גם קדימה כל עוד נדרש עד לחזרה לשגרה". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

‏בכירים ממשרד החקלאות וביטחון המזון נפגשו עם נציגי האיחוד האירופי בכינוס ועדת המשנה "ישראל-אירופה" לחקלאות ודיג והציגו בפניהם את התוכנית הלאומית לביטחון המזון בהובלת המשרד ● הנציגים דנו בנושאים סחר חקלאי וחדשנות חקלאית יעקב
2 דק' קריאה
במציאות שבה בעלי נחלות ונכסים כפריים נאלצים להתמודד עם אינספור אתגרים ביורוקרטיים, רגולטוריים ומשפטיים, יש חברה אחת שמביאה איתה שינוי משמעותי – "בוסט". החברה מתמחה בליווי בעלי נחלות בתהליכי הסדרת חריגות בניה, היתרי בניה
2 דק' קריאה
לאחר העלייה ארצה התיישבה משפחתו של דני קריאף, במושב משמרת * כעבור יובל שנים של כהונה בתפקידים ציבוריים במושבים, דני מתגורר במושב כפר הס * לתמר פלד-עמיעד הוא מספר על מלחמת ששת הימים, בה
7 דק' קריאה
"המציאות הקשורה לאוכל היומיומי שלנו, מוסתרת ע"י חבורה קטנה, צינית ועשירה באופן בלתי נתפס" אומר ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק מנווה איתן בספרו "הפוליטיקה של האוכל", ומזהיר: "על תוצאות ההשתלטות הזאת אנחנו משלמים ונשלם, בכסף, בריאות,
6 דק' קריאה
"מאז פרוץ המלחמה עברנו תקופה ארוכה וקשה של אזעקות וטילים. בית לוחמי הגטאות אומנם לא היה סגור אבל היה שומם. החלטנו, יחד עם ריטה כץ, האוצרת של גלריה "גבול" בחניתה, לאצור את 'נופים משתנים',
3 דק' קריאה
שאלות מאתגרות הגיעו למדור מצד קוראים נאמנים. הינה הן לפניכם   חובתם ואחריותם מה בין "ממלאי תפקידים" ל"נושאי משרות"?  שאלה: אני חבר וותיק בקיבוצי. בקיבוצנו הוותיק נוהג זה עשרות שנים המינוח "ממלאי תפקידים", כאשר מתייחסים
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן