והפעם קורבנות המסע הם השרה מאי גולן והיועצים פלדשטיין, איינהורן ואוריך. הכל פוליטי
המטרה – להפיל את שלטון העם
איזה מזל שאת התחקיר על מאי גולן, שבעקבותיו פתחה השבוע המשטרה בחקירה נגד השרה, עשה עיתונאי ששם המשפחה שלו מזרחי ולא נניח גליקמן. כי אם זה היה גליקמן, התגובה המתבקשת הייתה, שבמסגרת מסע הציד המתמשך נגד הממשלה והעומד בראשה, החליט עיתונאי פריבילג לתקוף אישה מזרחית שפילסה את דרכה להיות שרה בישראל, רק משום שהיא מהווה איום על ההגמוניה הישנה הנאבקת לשמר את מעמדה, והעיתונאי מגויס לשרת אותה. התחקירן יוסי מזרחי שפרסם את הממצאים על מאי גולן בתכנית "המבקר" בערוץ 12, לא משתבץ להגדרה הזו.
החשדות המיוחסים למאי גולן אותם חוקרת המשטרה, הם שוחד, מרמה, הפרת אמונים, והגשת תצהיר כוזב. התחקיר כלל מספר מרשים של דוגמאות שהביאו את היועמ"שית ופרקליט המדינה להורות למשטרה לפתוח בחקירה. נטען בו שהשרה העניקה משרות פיקטיביות תמורת תרומות לעמותה שניהלה, שעורך דין קיבל ממנה כספים בגין הגשת כתבי תביעה אותם לא הגיש ואשתו זכתה לג'וב פיקטיבי אצל השרה. ג'וב סודר גם לבת זוגו של העוזר הפוליטי שלה, ועוד מגוון רחב של חשדות למעשים מגונים. החלק האירוני בתחקיר היה, שמאי גולן, שהקריירה הציבורית שלה החלה במאבק נגד מהגרי עבודה מאפריקה השוהים בדרום תל אביב, משכירה את ביתה בדרום תל אביב למהגרי עבודה.
התגובה של גולן הייתה צפויה – הכל פוליטי. "חבורה קטנה ומצומצמת של אנשים רעים ומושחתים, הן מגופי האכיפה השונים, והן כמובן מהתקשורת המגויסת ברובה, החליטו שהכל אבל הכל כשר: להמציא, לשקר, לעתור, לפטר, לעצור ולהגיש כתבי אישום הזויים, לאיים על המשטרה, להדליף לתועמלני התרעלה, לתדרך את הפרקליטות, הכל במטרה אחת: להפיל את שלטון העם". היא לא חוששת לעצמה, אבל היא מאוד דואגת לעתיד המדינה. גם אנחנו.
נזכיר רק, שביוני האחרון קיבלה גולן זימון לחקירה באזהרה במשטרת תל אביב, בגין מעורבותה בתאונת דרכים ב-2020 בה נפגע רוכב אופנוע. על פי החשד, היא חצתה רמזור באור אדום ופגעה באופנוען. גם כאן טענה גולן שמדובר בחקירה על רקע פוליטי. "הרדיפה הפוליטית והשימוש הציני במשאבי המשטרה לניגוח פוליטי – לא ירתיעו, לא יעצרו ולא ישתיקו אותי ואת הקהל העצום שאני מייצגת", הצהירה השרה. היא גם אימצה את מתווה טלי גוטליב והודיעה מספר פעמים שלא תתייצב לחקירה. אחר כך חזרה בה, בעצת עורך דינה, עמית חדד.
כשהמשטרה תזמן אותה לחקירה בנושא החשדות נגדה שהועלו ב"המבקר", היא תגיע? למרות שמדובר בחקירה פוליטית?
עומד מאחורי הפרסום ועוד יותר
איזה מזל, שאת הטענה שאלי פלדשטיין, בתקופת כהונתו כדובר צבאי בלשכת ראש הממשלה העניק שירותי יח"צ בתשלום לקטאר, חשף הכתב עופר חדד ולא נניח רביב דרוקר. כי אם זה היה דרוקר, התגובה המתבקשת הייתה, שבמסגרת מסע הציד המתמשך נגד הממשלה והעומד בראשה, עיתונאי הידוע באיבתו לנתניהו … וכן הלאה. בעופר חדד, ימני בדעותיו, חובש כיפה, קשה לתלות האשמה מסוג זה.
פלדשטיין, כך חדד, הועסק על ידי חברה בין-לאומית במימון קטארי, במטרה לשפר את תדמיתה של קטאר בנושא המגעים להשבת החטופים. הוא הציע לעיתונאים לראיין בכירים בקטאר והעביר להם הודעות רשמיות מטעם קטאר. אחד העיתונאים האלה היה ניר דבורי, הפרשן הצבאי של ערוץ 12, שאישר השבוע: "פלדשטיין העביר לי ידיעות שעסקו בקטאר. לא כל מה שהעביר לנו פרסמתי". יינון מגל לעומת זאת, התייצב להגנת פלדשטיין והודיע בשם מקורביו של הדובר השוהה במעצר בית: "מדובר בשקר מתועב. לא היה ולא נברא, כולו המצאה מתחילתו ועד סופו. אלי מעולם לא קיבל חשבוניות מחו"ל. מדובר פשוט באירוע הזוי. היחיד שקידם את קטאר הוא ערוץ 12 שנסע לראיין את ראש הממשלה הקטארי בזמן מלחמה".
בוודאי שאלי לא קיבל חשבוניות מחו"ל. הוא אולי שלח חשבוניות לחו"ל. וראיון של ערוץ 12 עם ראש ממשלת קטאר בעת הזו מתקבל על הדעת, בתנאי שהסטנדרטים העיתונאים שהיו בו אינם דומים לסטנדרטים בהם מראיינים בערוץ 14 את ראש ממשלת ישראל.
בנובמבר הוגש כתב אישום נגד אלי פלדשטיין בפרשת הדלפת המסמכים הסודיים, המייחס לו מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט. נתניהו התייצב להגנתו ואמר עליו שהוא "פטריוט ישראלי, ציוני נלהב, אין שום סיכוי שהיה עושה משהו במטרה לסכן את ביטחון המדינה". מלח הארץ. (ביקש לקבל סיווג ביטחוני ונכשל במבדקים של השב"כ).
גם בפרשה הנוכחית, בה מעורבים על פי הדיווחים בנוסף לפלדשטיין עוד שניים מיועציו של נתניהו, ישראל איינהורן ויונתן אוריך, מיהרה לשכת ראש הממשלה לפרסם הכחשה זועמת: "כל הקמפיין בעניין קטאר הוא פייק ניוז מוחלט וניסיון שקוף להנדס תודעה. כמו שהשקר המכוער בעניין הצוללות טבע בים, כך גם יקרה לשקר הנבזי בעניין קטאר".
פייק ניוז? שקר נבזי? עופר חדד קרא את התגובה וצייץ: "עומדים מאחורי הפרסום ועוד יותר. נשמח לדעת מה הליך הבירור שנעשה על מנת להגיע למסקנה החותכת. האם עשו בירור עם פלדשטיין במעצר בית? האם עשו בירור בסרביה עם איינהורן לגבי הקשר שלו לקטארים? האם מישהו ביקש הבהרות מאוריך על הדובר (פלדשטיין) שפעל תחתיו ותקתק במרץ מסרים מקטאר ותיאם ראיונות לדוחא תוך כדי המלחמה מול הארגון שאותו מימנה? יש עוד כמה, אבל נתחיל בזה".
ונמשיך בכך, שהטענה של לשכת ראש הממשלה ש"השקר המכוער בעניין הצוללות טבע בים", לא מחזיק מים. ועדת החקירה הממלכתית לרכש הצוללות בראשות השופט בדימוס אשר גרוניס עודנה פועלת, וביוני האחרון שלחה חמש הודעות אזהרה לגורמים שעלולים להיפגע מהחקירה. בין חמשת המוזהרים גם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בהודעת הוועדה נכתב: "מהתמונה המצטיירת בפני הוועדה בשלב זה עולה, כי בנושאים הנחקרים חל שיבוש עמוק בתהליכי עבודה ובמנגנוני קבלת החלטות בשורה של סוגיות רגישות. זאת, תוך יצירת סיכון לביטחון המדינה ותוך פגיעה ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל".
שיבוש עמוק בתהליכי עבודה ובמנגנוני קבלת החלטות תוך יצירת סיכון לביטחון המדינה, זו הגדרה שתתאים גם לפרשה העכשווית, פרשת "קטארגייט"?
בשב"כ בודקים את הקשרים בין גורמים בלשכת ראש הממשלה לקטאר. תגובה מימין – הפייק סיפור והחקירה בעקבותיו, הם תרגיל של השב"כ, שנועד למנוע מנתניהו לפטר את ראש השב"כ רונן בר, בטענה לניגוד עניינים.