יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2026 07 13 133503

"מס הטרור השקט" מגיע לכנסת: הוועדה להסרת חסמים דורשת תוכנית לאומית לבלימת הפשיעה והפרוטקשן

2 דק' קריאה

שיתוף:

בעקבות הסערה התקשורתית שיצרה חשיפת נתוני המחקר של "השומר החדש" ומכון ריפמן לפיתוח הנגב, המצביעים על נזק של 23 מיליארד ש"ח למשק בשנה, קיימה הוועדה לפתיחת חסמים דיון דחוף בדרכים להחזרת המשילות בנגב ובגליל. יו"ר הוועדה, חה"כ מיכאל ביטון: "זה לא יוקר מחיה, זה יוקר פשיעה , כל ממשלה תהיה חייבת להציג פתרון הוליסטי לנושא"

הוועדה לפתיחת חסמים בכנסת, בראשות חה"כ מיכאל ביטון, קיימה היום דיון דחוף בעקבות המחקר המקיף של "השומר החדש" ומכון ריפמן לפיתוח הנגב, המחקר נחשף ביום א׳ שעבר בועידת ישראל היום. הדיון ביקש למנף את הממצאים המדאיגים – לפיהם כל משק בית בישראל משלם כ 8000 ש"ח בשנה כ"מס טרור" עקיף לכדי דרישה לצעדים ממשלתיים אופרטיביים. בדיון השתתפו נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים, אשר נדרשו לתת מענה לכשלים שהוצגו.

WhatsApp Image 2026 07 13 at 11.38.18

עיקרי הנתונים שעלו בדיון:

•23 מיליארד ש"ח: הנזק השנתי למשק כתוצאה מפשיעה, פרוטקשן, גניבות חקלאיות וכלכלה שחורה.
•5% מתקציב פרויקט בנייה: עלויות פרוטקשן שמתגלגלות ישירות למחירי הדירות.
•זינוק של 56% בביטוחי הרכב: בשנתיים האחרונות, כתוצאה מהיקפי הגניבות והוונדליזם.
•משבר משילות חקלאי: 93% מהחקלאים בגליל המזרחי ו-90% מהחקלאים בהר הנגב מדווחים על סחיטה ואיומים.

חה״כ מיכאל ביטון, יו״ר הוועדה לפתיחת חסמים: "היום הוכחנו שיוקר המחיה הוא לא רק תוצאה של ריבית או מחירי דלק, אלא מס נוסף – מס של פחד. כשהמדינה מאבדת משילות בנגב ובגליל, כל אזרח משלם את המחיר בסופר ובביטוח הרכב. הוועדה הציבה דרישה ברורה לכל ממשלה מכהנת או נבחרת להציב תוכנית לאומית משולבת הכוללת אכיפה כלכלית נחושה והסדרה אזרחית בשטח. אי אפשר לצפות לפיתוח הפריפריה כשחקלאים ויזמים פועלים תחת איומים."

יואל זילברמן, מנכ״ל ומייסד השומר החדש: "הציבור הישראלי משלם מס כפול , פעם אחת למדינה ופעם שנייה לארגוני הפשיעה. החזרת המשילות היא הצעד הכלכלי החשוב ביותר להורדת יוקר המחיה בישראל. הנתונים כבר על השולחן, כעת הגיעה העת למעשים."

חגי רזניק, ראש מכון ריפמן לפיתוח הנגב: "המחקר והדיון היום מחדדים כשל עמוק: בהיעדר מדינה נוכחת, אין השקעות ואין צמיחה. החזרת הסדר והביטחון אינם רק עניין של ביטחון פנים, אלא התנאי הבסיסי ביותר לפיתוח כלכלי של הפריפריה."

בצלאל גנוסר, מנהל אגף מרחבים ב"השומר החדש": "אותם 8000 שקלים הם הכסף שחסר למשפחות לחוגים, לחינוך להעשרה של הילדים ולפעמים גם למזון ותרופות ודיור. כשהפשיעה גובה מס מהמשפחות, הילדים שלנו הם הראשונים להיפגע."

בסיום הדיון קראה הוועדה לממשלה לשלב את המענה למשבר המשילות בקווי היסוד ובתוכניות העבודה, תוך מחויבות להצגת פתרונות אופרטיביים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הוועדות הענפיות החדשות ומליאת המועצה החלו את עבודתם כבר בישיבה הראשונה אושר תקציב הפעילות לשנת 2026 *תמונה ראשית: עזרא בכר, מ"מ מנכ"ל מועצת הצמחים. צילום: בועז רבינוביץ' לאחר השלמת הבחירות למוסדות מועצת הצמחים, החלו
< 1 דק' קריאה
שמעון לזימי, ממושב רינתיה, מחבר הספר "העולם האדום של באריקי", מספר על היצירה שכתב מאהבה גדולה לבנו, על הורות, על גמישות מחשבתית ובעיקר על המסר החברתי החשוב של קבלת השונה *תמונה ראשית: שמעון לזימי.
8 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בחנוכת מגרש הכדורגל ע"ש סגן יובל יפה ז"ל זה היה הסטטוס בוואטסאפ של סגן יובל יפה ז"ל. ביום שישי, סוף חודש יוני בצופית, נחנך מגרש הכדורגל שיישא את שמו, מקום שבו הדרך הזו תמשיך לחיות.  יובל, בן צופית, אהב
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ב"מיני מונדיאל" של מרכז פרס לשלום וחדשנות  שחקני קבוצת הכדורגל ד'-ו' של אשכול מעלות הגולן השתתפו השבוע בטורניר ה"מיני-מונדיאל" של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. באצטדיון הרצליה נפגשו כ־400 ילדים וילדות מ־28 רשויות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ספיר כהן כרמי, סגנית אלופת העולם בנינג'ה  הספורטאית הישראלית ספיר כהן כרמי, תושבת מושב שתולים, זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בנינג'ה, במסגרת אליפות העולם בנינג'ה שנערכה בארצות הברית. כהן כרמי, המוכרת לציבור מהשתתפותה
< 1 דק' קריאה
במושב סגולה הוקם לאחרונה מגרש פטאנק חדש, במסגרת שיתוף פעולה בין גילאור, מחלקת הספורט במועצה האזורית יואב, הוועד המקומי בסגולה ותושבי היישוב. היוזמה נועדה לחזק את הפעילות הקהילתית והחברתית בקרב אוכלוסיית הוותיקות והוותיקים ולעודד
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!