יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1992708143

משרדי החקלאות והתיירות בפנייה לבתי המלון: אפשרו למפונים להיכנס עם חיות המחמד הפנייה על רקע פניות שהגיעו למשרד כי חלק מהמלונות לא מאפשרים כניסת בעלי חיים

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

הבוקר פנו מנכ״ל משרד החקלאות, אורן לביא, ומנכ״ל משרד התיירות, דני שחר, למנכ״לית התאחדות המלונות בישראל, עו״ד יעל דניאלי, בבקשה לאפשר למפונים להיכנס עם חיות המחמד אל בתי המלון, ובכך להקל על תושבי הדרום ולשמור על רווחת בעלי החיים וביטחונם.

במכתב ציינו כי: ״מדובר בחלק חיוני של ניהול הפינוי… הדרך הנכונה ביותר למען החוסן הלאומי, הסדר הציבורי, בריאות הציבור ובעלי החיים ורווחתם״.

עוד הוסיפו כי: "מדובר בחלק בלתי נפרד מהמשפחה וחלק עוד יותר חשוב עבור אלו שאיבדו את יקיריהם ואת ביתם".

מהערכת מצב שערכו באגף רווחת בעלי חיים במשרד החקלאות, עולה כי ישנם בעלי חיים רבים אשר נקלעו לאזורי הקרב ובעליהם פונו למקום שלא מאפשר שהיית בעלי חיים; בעלי חיים שבעליהם גויסו למילואים ונותרו לבדם או ללא טיפול ראוי; תושבים שנאלצו להשאיר מאחור את חיות המחמד; בעלי חיים שבעליהם נחטפו או נרצחו.

לכן, במקביל לפנייה זו, ממשיך המשרד במתן מענה וטיפול בחיות מחמד של תושבי הדרום, ומסייע לרכז את המידע, לתאם ולנתב פניות בנושא חיות מחמד באזורי העימות. משרד החקלאות מדגיש כי מוקד המשרד משמש לריכוז מידע, קבלת פניות ותיאומים בכל הנוגע לפינוי בעלי החיים באזורי העימות, בהתאם להנחיות צה"ל. תושבים שהתפנו עם חיות המחמד, תושבים שנאלצו להשאיר את בעל החיים מאחור, מגויסים שלא יכולים לטפל בבעל החיים, וארגונים שמוכנים לקלוט אליהם בעלי חיים מוזמנים לפנות למוקד המשרד אשר יסייע ככל הניתן, בטלפון 6016*.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכנס השנתי הראשון של פורום ההתיישבות בלשכת עורכי הדין ורשות מקרקעי ישראל נחתם בהצלחה, וכבר שולח את בשורות הסנוניות הראשונות לשיפור תהליכים בהתיישבות * אנחנו על המפה  *תמונה ראשית: עו"ד אפרת חקיקת ועו"ד אורן
6 דק' קריאה
דניאל בוכן ותיאדורה בן יקר, שניהם במקור מאוסטרליה, פעלו במהלך כל ימי המלחמה ופועלים כדי לשפר מוכנות אזרחית למצבי מצוקה, חירום, ואיום בישראל * העמותה לסיוע בהתמודדות עם שריפות בשטחים פתוחים – פועלת מאוקטובר
7 דק' קריאה
 החל מתחילת אפריל יועלה המחזה בהשתתפות עירוניים, מושבניקים וקיבוצניקים מהעוטף ברחבי הארץ * בעונה הקודמת עו"ד שרינה שדות, תושבת תלמי בילו, לא השתתפה בהפקה בגלל הטראומה שעברה ב-7 באוקטובר והשנה חזרה לחזרות  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
ראשי הרשויות בגליל ובצפון, בישיבת החירום של ארגון "עד כאן" למאבק בפרוטקשן: "ככה אי אפשר להמשיך, יוצאים למלחמה, אומרים עד כאן!"  בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן (דמי חסות) קיימו בערב יום ראשון
2 דק' קריאה
"פרח הטיס" שבחר לחזור למקום הפציעה ובת ה 12ממחלקת הילדים שהצליחה בקלות "לטוס" מתחת לגשר הזהב בסן פרנסיסקו. עפר גביש מקיבוץ יפתח "מטיס" פצועי מלחמה בסימולטור טיסה כחלק מתהליך שיקומם *תמונה ראשית: רס"ן במיל'
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן