יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 126744209

משרד החקלאות וביטחון המזון ומנהלת תקומה מחפשים את "החקלאים החדשים"

2 דק' קריאה

שיתוף:

המשרד ומנהלת תקומה, ישקיעו 25 מיליון ₪ עד סוף השנה, בעידוד הצטרפות חקלאים חדשים בחבל תקומה

כל חקלאי חדש, שיקים משק באזור חבל תקומה, יוכל לקבל מענק מהמדינה של עד 600 אלף ש"ח

המטרה: הגדלת כמות החקלאים בחבל תקומה ופיתוח והגדלת הייצור החקלאי ביישובי החבל לצורך חיזוק ביטחון המזון במדינה

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "הרחבת החקלאות בגבול הדרום היא יעד מרכזי של המשרד לשנים הבאות. פיתוח חקלאי בחבל תקומה מהווה עוגן התיישבותי וציוני, שמירה על אדמות המדינה ומנוע צמיחה כלכלי חשוב, החקלאות בישראל היא חלק בלתי נפרד מהזהות הלאומית שלנו"

ראש מערך החקלאות במנהלת תקומה, אסף יצחקי: "אחד מנושאי הליבה בתוכנית החומש של המנהלת בתחום החקלאות הוא הצמחת הדור הבא של החקלאים בחבל, מתוך הבנה כי זהו מרכיב קריטי בבניית החקלאות המקומית לעתיד, כחקלאות מתקדמת, חדשנית ועוגן התיישבותי וכלכלי. תוכנית השקעות ההון לחקלאים חדשים שאנו משיקים יחד עם משרד החקלאות היא אחד הרכיבים החשובים, ואליה יתווספו בהמשך מהלכים נוספים הכוללים: חונכות עסקית, הדרכה מקצועית ותוכניות נוספות שתכליתן לייצר קרקע פורייה להתפתחותם של חקלאי העתיד של החבל״

מתוך רצון לשקם ולהצמיח את החקלאות בחבל תקומה – אסם התבואה והירקות של ישראל, מפרסם משרד החקלאות וביטחון המזון בשיתוף מנהלת תקומה, מסלול תמיכה ייעודי שנועד לעודד אזרחים לבוא ולהתיישב בחבל ולעסוק בחקלאות. על פי הנוהל, המדינה תשתתף במימון הקמה ופיתוח של משקים עבור חקלאים חדשים, בתחומי חקלאות מגוונים.

במשרד החקלאות וביטחון המזון מציינים כי, התכנית החדשה נולדה מתוך הפגיעה האנושה בחקלאות, ומתוך הכרה בחשיבות החקלאות בחבל ובעיבוד השטחים עד לתלם האחרון, כאינטרס לאומי וביטחוני ובמטרה להגדיל את הייצור החקלאי ובכך גם לחזק את ביטחון המזון של תושבי המדינה.

במסגרת התכנית, יקצו משרד החקלאות וביטחון המזון ומנהלת תקומה תקציבי עידוד ותמיכה בחקלאים חדשים בחבל בהיקף של 25 מיליון ₪  עד לסוף שנת 2024, לביסוס חקלאות מתקדמת ומקיימת, המנצלת באופן יעיל את המשאב האנושי, משאבי הקרקע והמים. בנוסף, תינתן תמיכה לחקלאים החדשים גם בגין שימוש במיכון וייעול מערך התוצרת החקלאית.

התכנית החדשה מיועדת כאמור לחקלאי הדור הבא – חקלאים חדשים שיקבלו תמריץ בדרך של השתתפות בהשקעה בכל ענפי החקלאות המאפיינים את החבל וכוללים: מטעים, פרדסים, גידולי שדה, ירקות, לולים, רפתות, דירים השקעה במתקני אריזה ומיון מתקדמים לאחר קטיף. משרד החקלאות ומנהלת תקומה רואים בהרחבת העוסקים בחקלאות ועידוד כניסת חקלאים חדשים, יעד מרכזי והשקעה אסטרטגית לשנים הבאות.

תקציבי הסיוע ישמשו בסיס לחקלאים מתחילים ויתמקדו: ברכישת כלים וציוד חקלאי, בנטיעות מטעים נושאי פרי, לרבות פרדסים, בהקמת בתי צמיחה רב תכליתיים, בשיקום בתי צמיחה, ברכישת אמצעי בקרה לגידולים צמחיים, רכישת מערכות השקיה לרבות שיקום, שדרוג והרחבה של תשתיות מים, רכישת אמצעי טכנולוגיות בבתי צמיחה, רכישת אמצעי מיכון לרפת ודיר חלב, הקמה ושדרוג רפת ודיר, רכישת אמצעי מיכון והקמת מבנה, הקמה , הרחבה ושדרוג לולי פטם, רביה ועוד, הקמת מתקני עיבוד תוצרת מהנחלות ברמת המשק כגון: יקב קטן, מחלבה קטנה, בתי בד מקומיים, מפעלי מיצים מקומיים, מתקני ייבוש תבלינים ועוד. הנוהל תומך גם ברכישת כלים להתמודדות עם משבר המלחמה כגנרטורים, הקמה או הרחבה של בתי אריזה מקומיים, הקמת סככות חקלאיות, תמיכה באמצעי טכנולוגיות חדשות והקמת מתקנים מתקדמים, מתקני חקלאות ימית ועוד.

כל חקלאי חדש יוכל לקבל מהמדינה מענק של עד 600 אלף ש"ח, ושיעור המענק מתוך ההשקעה יעמוד על 50%.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן