יבול שיא
הרפת והחלב
סמל המשרד.svg

משרד החקלאות וביטחון המזון: תעריף החריגה למים לחקלאות בשנת 2025 יעמוד על 2.93 ש״ח למ״ק

2 דק' קריאה

שיתוף:

ההחלטה התקבלה בישיבה שהתקיימה בסוף השבוע במועצת רשות המים בדיון על תעריף דמי המים לחקלאות לשנת 2025

מיעוט המשקעים בחורף האחרון (2025-2024) הוביל חקלאים רבים להשקיית יתר בחודשים הראשונים של השנה, זאת בעידוד רשות המים כדי להגדיל את כמות המים בקרקע. למעשה, חברת מקורות דיווחה כי החקלאים העלו את צריכת המים בחודשים ינואר עד מרץ 2025 בכ-18% בממוצע.

לפי גורמי המקצוע במשרד החקלאות וביטחון המזון, קיים חשש כי השימוש במים מעבר להקצאת המים השפירים לצרכן החקלאי, יוביל לעלייה בעלויות ייצור הגידולים החקלאיים, ועלול לגרום להיעדר כדאיות כלכלית לגידולם בפועל עד כדי ביטול זריעות מתוכננות. חקלאים בחריגת שימוש במים עשויים לוותר על גידולי השדה  בסוף השנה (נובמבר-דצמבר 2025), דבר שישליך על ביטחון המזון הלאומי בתחילת שנת 2026.

על פי ההחלטה במועצת רשות המים, תעריף החריגה למים שפירים נקבע על 2.93 ש״ח למ״ק לכל כמות חריגה, ומשקף ירידה של בין 25% ל-57% מתעריף החריגה אשתקד, לכדי מחיר עלות ממוצעת של מ״ק מים שפירים. מחיר זה תואם את תיקון מס׳ 31 לחוק המים, התשפ״ה-2025, אשר אפשר לרשות המים להקדים את החלת התעריף כבר מחודש יולי השנה (2025). בנוסף, תעריף השקיית אדמות הכבול נקבע על 1.8 אגורות למ״ק מעל העלות המוכרת להפקת המים להשקיית אדמות הכבול, גם זאת בהתאם לתעריף שנקבע בתיקון מס׳ 31.

מנכ״ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "החלטת מועצת רשות המים מגלמת הטבה משמעותית לעומת תעריף החריגה בשנה שעברה, ומשכך תייצר כדאיות לחקלאים להמשיך לשתול, לזרוע ולגדל, דבר שיבטיח את ביטחון המזון של אזרחי המדינה. מדובר בהקדמת החלת התיקון לחוק מינואר 2026 לעתה.

עוד מוסיף לביא: "תעריף החריגה משפיע על כדאיות החקלאים לגדל גידולים, כך שהחקלאים ידרשו להחליט האם לגדל, לעיתים אף בהפסד, או לייבש שטחים. שינוי תעריף החריגה כעת ישפיע בעיקר על השקיית גידולי השדה בסוף השנה בחודשים נובמבר-דצמבר. דבר שיקרין על ביטחון המזון בתחילת 2026. ההחלטה התקבלה בזכות מאמצים רבים וממוקדים של שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר, להשפיע על תעריף החריגה, כחלק מתפיסה שלמה שמוביל המשרד בשנתיים האחרונות להוזיל את גורמי הייצור החקלאיים, לעודד את הגדלת התוצרת הצמחית המקומית, ולהביא בסופו של דבר להוזלת מחירי המזון לציבור הרחב״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן