יבול שיא
הרפת והחלב
סמל המשרד.svg

משרד החקלאות וביטחון המזון: תעריף החריגה למים לחקלאות בשנת 2025 יעמוד על 2.93 ש״ח למ״ק

2 דק' קריאה

שיתוף:

ההחלטה התקבלה בישיבה שהתקיימה בסוף השבוע במועצת רשות המים בדיון על תעריף דמי המים לחקלאות לשנת 2025

מיעוט המשקעים בחורף האחרון (2025-2024) הוביל חקלאים רבים להשקיית יתר בחודשים הראשונים של השנה, זאת בעידוד רשות המים כדי להגדיל את כמות המים בקרקע. למעשה, חברת מקורות דיווחה כי החקלאים העלו את צריכת המים בחודשים ינואר עד מרץ 2025 בכ-18% בממוצע.

לפי גורמי המקצוע במשרד החקלאות וביטחון המזון, קיים חשש כי השימוש במים מעבר להקצאת המים השפירים לצרכן החקלאי, יוביל לעלייה בעלויות ייצור הגידולים החקלאיים, ועלול לגרום להיעדר כדאיות כלכלית לגידולם בפועל עד כדי ביטול זריעות מתוכננות. חקלאים בחריגת שימוש במים עשויים לוותר על גידולי השדה  בסוף השנה (נובמבר-דצמבר 2025), דבר שישליך על ביטחון המזון הלאומי בתחילת שנת 2026.

על פי ההחלטה במועצת רשות המים, תעריף החריגה למים שפירים נקבע על 2.93 ש״ח למ״ק לכל כמות חריגה, ומשקף ירידה של בין 25% ל-57% מתעריף החריגה אשתקד, לכדי מחיר עלות ממוצעת של מ״ק מים שפירים. מחיר זה תואם את תיקון מס׳ 31 לחוק המים, התשפ״ה-2025, אשר אפשר לרשות המים להקדים את החלת התעריף כבר מחודש יולי השנה (2025). בנוסף, תעריף השקיית אדמות הכבול נקבע על 1.8 אגורות למ״ק מעל העלות המוכרת להפקת המים להשקיית אדמות הכבול, גם זאת בהתאם לתעריף שנקבע בתיקון מס׳ 31.

מנכ״ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "החלטת מועצת רשות המים מגלמת הטבה משמעותית לעומת תעריף החריגה בשנה שעברה, ומשכך תייצר כדאיות לחקלאים להמשיך לשתול, לזרוע ולגדל, דבר שיבטיח את ביטחון המזון של אזרחי המדינה. מדובר בהקדמת החלת התיקון לחוק מינואר 2026 לעתה.

עוד מוסיף לביא: "תעריף החריגה משפיע על כדאיות החקלאים לגדל גידולים, כך שהחקלאים ידרשו להחליט האם לגדל, לעיתים אף בהפסד, או לייבש שטחים. שינוי תעריף החריגה כעת ישפיע בעיקר על השקיית גידולי השדה בסוף השנה בחודשים נובמבר-דצמבר. דבר שיקרין על ביטחון המזון בתחילת 2026. ההחלטה התקבלה בזכות מאמצים רבים וממוקדים של שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר, להשפיע על תעריף החריגה, כחלק מתפיסה שלמה שמוביל המשרד בשנתיים האחרונות להוזיל את גורמי הייצור החקלאיים, לעודד את הגדלת התוצרת הצמחית המקומית, ולהביא בסופו של דבר להוזלת מחירי המזון לציבור הרחב״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תמונה ראשית: ענף הרפת הוא אחד מעמודי התווך של החקלאות הישראלית, מקור לגאווה לאומית ולחוסן התיישבותי, ואנו מחויבים להבטיח את חוסנו ויציבותו לשנים קדימה  עימות בקואליציה: משרד החקלאות וביטחון המזון בראשות דיכטר מציע להשקיע ברפתות
4 דק' קריאה
"מאז שהתחילו לעקוב אחרי תקריות אלימות בשטחים, במיוחד בעונת המסיק, אנחנו בשנה הכי גרועה המתועדת" היא אומרת   תמונה ראשית: הרבה דנה שרון, מסיק בכפר בתיר, רביעי שעבר. צילום: באדיבות המצולמת  בבוקר חמישי שעבר, נסעה דנה
4 דק' קריאה
הודעה שהעבירה "אבן קיסר" לבורסת נאסד"ק בניו יורק על צעדי התייעלות ורה-ארגון שהיא נוקטת, מלמדת על מצבה של החברה. שווי השוק שלה היה בשיאו מעל 1.5 מיליארד דולר, וצנח ל-34 מיליון דולר. בעת ההנפקה
2 דק' קריאה
אלפים חלקו כבוד לליאור רודאיף, החלל החטוף האחרון מניר יצחק, שהיה נהג האמבולנס המיתולוגי של הקיבוץ  *תמונה ראשית: יפה, אלמנתו של ליאור רודאיף, בלוויה. ביקשה סליחה "שלקח הרבה זמן ושלא באמת נפרדנו בבוקר ההוא".
3 דק' קריאה
"מלח הארץ, דבש הארץ, איש נדיב, מסור, אוהב אדם ללא גבולות, נלקח מאיתנו וכעת שב אלינו" ספדו לו בקיבוצו בארי  אלפים הגיעו לחלוק כבוד אחרון למני גודארד שנרצח בטבח 7 באוקטובר וגופתו נחטפה לעזה.
3 דק' קריאה
בהסכם פשרה ישלם דודי ברמן, יועץ במטה הקמפיין של ד"ר אורית דגני-דיניסמן, פיצוי כספי על סך של 18,000 שקלים, על מסרונים פוגעניים כנגד ניסן זאבי מכפר גלעדי, שהיה מועמד לראשות המועצה האזורית הגליל העליון 
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן