יבול שיא
הרפת והחלב
2 נען תערוכה

מתוך השבר 

2 דק' קריאה

שיתוף:

תערוכה של יוצרים מנען באתר המיועד להריסה, כהד לאירועי ה-7 באוקטובר, בהם איבד הקיבוץ שלושה מבניו 

צילומים: לימור אגמון 

*תמונה ראשית: הפסלים "לפני ואחרי", דניאל מדאר הלוי

בתחנת ההסעות הישנה שעומדת להיהרס לקראת בניה חדשה קמה בנען תערוכה "מתוך השבר" בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר. 

17 יוצרים ויוצרות מקומיים, מבנות נעורים ועד פנסיונרים, נתנו את ביטוי פרטי משלהם לכאב, לעצב, וגם לתקווה. 

1 נען תערוכה
הפסל "הביתה", רותי כוכבא

גיל גלוטמן (43), מנהלת התרבות בנען יחד עם גבי נאור (48) חברת הקיבוץ, בימאית וכותבת ומעורבת בתרבות ביקשו לנצל את הסימבוליות של המקום שעומד להיהרס עוד שבועיים ולהיבנות מחדש, מה שאפשר ליוצרים חופש אמנותי גם להרוס ולשבור וגם ליצור מחדש על מנת לבטא את היצירה. 

"התערוכה נוצרה מתוך השבר של 7 באוקטובר" אומרת גיל "והרעיון היה לתת לכל אמן לבטא את עצמו. לא הגבלנו, לא היו הוראות מה כן ומה לא. יש שבחרו את השבר, יש שבחרו בתקווה". 

Screenshot 2024 01 02 140556
שביל שמוקדש לחטופים, Bring them home now, בנות כיתה ח'

מעט משפחות התפנו לנען, שאינו יכול להציע פתרונות דיור מרוכזים עבור משפחות מפונים. ב-7 באוקטובר ספג הקיבוץ אבדות של שלושה מבניו. גלעד בן יהודה נרצח במיגונית סמוך לפסטיבל נובה, ציור על המדרכה הוקדש לו בתערוכה; יפתח גורני, לוחם לוט"ר שגר בבאר מילכה נהרג בהיתקלות מחבלים, הוקדשו לו רישומים שנעשו על ידי אחד מוותיקי הקיבוץ; תום גודו שנרצח כשנורה דרך דלת הממד בביתו בכיסופים, אשתו וילדיו ניצלו כשנמלטו מבעד החלון. גם לו הוקשה אחת מהיצירות. אביו של תום, יענקלה גודו הקים מאהל מחאה מול הכנסת. 

נען תערוכה 3
"קינה", סמדר בונן

ב- 14 בינואר יעלו טרקטורים על המקום ועד אז הציבור מוזמן. התערוכה במקום פתוח וניתן לבקר בה באופן חופשי. הביקור במיצג שבצריף – בשעות הפתיחה בלבד: ימים שני וחמישי 18:00-16:00 ושבת 12:00-10:00 

מציגים בתערוכה: אתי רוניס ורחלי בן אברהם, בני קורי, בנות כיתה ח'-"שחר", גדי אלמוג, דיקלה רביד, דניאל מדאר הלוי, יאיר שביט, יולי אולמן, יוני שילה, יורם נדר, יורם שוער, יצחק חלופ, יפעת כהן, סמדר בונן, רותי כוכבא , שי שניידרמן, שמעון צדוק. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: אריה וולף – מדריך מיכון חקלאי; נייד: 053-3953959; דוא"ל: [email protected] ניהול עשבייה ניהול עשבייה הוא אחד האתגרים המרכזיים בחקלאות המודרנית. במשך שנים התבסס התחום בעיקר על קוטלי עשבים כימיים, אך בשנים האחרונות גוברים
6 דק' קריאה
תקצירי הרצאות הנדסת שמרים ליצור פרומונים להדברה ביולוגית של עשים מזיקים יעל שילדרמן,1,2 גור פינס,1 מרטין קופייק2 ,ענת זאדה1 1המחלקה לאנטומולוגיה, מנהל המחקר החקלאי 2 בית הספר למחקר ביו-רפואי ולחקר הסרטן ע"ש שמוניס, אוניברסיטת תל
8 דק' קריאה
כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן