יבול שיא
הרפת והחלב
נזקי הסופה בצרופה. צילום המועצה האזורית חוף הכרמל

נזקים עצומים במושב צרופה בעקבות הסופה "ברברה" 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

משאית התהפכה מהרוח, שטחים חקלאיים נחרבו, חממות שלמות נעקרו ונהרסו 

נזקים עצומים נגרמו במושב צרופה אשר במועצה האזורית חוף הכרמל. בשבוע שעבר היכתה הסופה בלילה בעוצמה במושב, ופגעה קשות בשטחים חקלאיים, בבתי מגורים, בתשתיות וברכוש רב. כתוצאה מכך – משאית התהפכה מהרוח, שטחים חקלאיים נחרבו, חממות שלמות נעקרו ונהרסו כליל וקיימת פגיעה קשה בתשתיות.  

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח על נזקי הסופה במושב צרופה: "מדובר באסון טבע גדול בו הגיעה סופה והחריבה אסון על המושב. חממות ומשקים חקלאיים רבים נהרסו כליל ופרנסת החקלאים באזור נפגעה אנושות. פניתי למשרד החקלאות ולמנכ״ל חברת הביטוח החקלאי קנט לפצות את החקלאים בעבור הנזקים הכבדים בשטחים החקלאיים, בתשתיות וברכוש הרב שנפגע. אני קורא לממשלה לטפל באופן מיידי אשר יאפשר את שיקום המשקים לקראת העונה הבאה והבטחת פרנסת החקלאים." 

ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, אסיף איזק קרא לשר החקלאות: "זה אסון טבע, יש פה דור שלישי של חקלאים שמחכה למשרד החקלאות שיגיע לפה ויכריז על המקום הזה כאסון טבע ויפצה אותם כמה שצריך, כדי שגם הדור הרביעי ייכנס מתחת לאלונקה. לא נוכל כרגע לפתוח את עונת הירקות." 

צוותי המועצה הגיעו למקום ויחד עם הנהגת היישוב והתושבים, עסקו כל העת במיפוי הנזקים, פינוי מפגעים, הענקת טיפול וסיוע לזקוקים לכך, פנייה לגורמים הממשלתיים הרלוונטיים לצורך קידום דחוף של טיפול בנושא, שיקום הנזקים ופיצוי החקלאים בעבור הנזקים הכבדים שנגרמו בעקבות אסון הטבע שפקד המושב. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שילוט הכוונה מצמצם את מרחבי הזרוּת של המבקרים בחברה העוברת תהליכי שינוי ופיתוח. בהיעדר מוּדעות לבעיות ההתמצאות במרחב הקיבוץ, נגרמת טעייה, ומתגבר שילוט פרטיזני הגורם למטרד חזותי במרחב הציבורי. מה גילינו בבחינת המצב בקיבוצי
7 דק' קריאה
טראמפ יעלה מיסים על סחורה מיובאת לארה"ב, אבל הצעד הזה לבד לא יספיק בשביל להגן על החקלאות האמריקאית. המלחמה של השנה וחצי האחרונות והאקלים הפוליטי האנטישמי בעולם הם נורת אזהרה לישראל – אסור להיתפס
3 דק' קריאה
מתברר ש-7 באוקטובר ו-Nine Eleven היו יוזמות ממשלתית וגם הגז שאותו מרססים עלינו מטוסי סילון הוא הוראה מלמעלה. אשרי המאמין  בטור הקודם סיפרתי על פגישתי עם חבר שלי איציק בבית קפה שכונתי בחיפה.  איציק
4 דק' קריאה
400 מנכ"לים ומנהלים בכירים השתתפו בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית שהציגה צמיחה מרשימה גם בתקופה מורכבת  תמונה ראשית: (משמאל לימין) גלעד יעבץ, אורי אפשטיין ויונתן שמריז עם מנחת הפאנל דפנה ליאל. למרות האובדן האישי הקשה, בחרו בעשייה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן