יבול שיא
הרפת והחלב
ניסיון הברחת לטאות ונחשים משרד החקלאות1

ניסיון הברחת לטאות ונחשים כשל

2 דק' קריאה

שיתוף:

ניסה להבריח זוחלים מאירופה בתוך גרביים ונתפס בזכות שיתוף פעולה בין מפקחי משרד החקלאות, מנהל המכס, רשות הטבע והגנים ומשמר הגבול

הכנסת בעלי חיים למדינת ישראל ללא רישיון והיתר כדין היא עבירה חמורה שעלולה לפגוע בבריאות הציבור , לחדירת גורמי מחלה מסוכנים ארצה ולפגיעה בטבע • הזוחלים יוחזרו למדינת המוצא וכנגד החשוד יפתחו הליכים משפטיים

פעילות אכיפה משולבת של משרד החקלאות, מנהל המכס, רשות הטבע והגנים  ויחידת המודיעין של מג"ב, הובילה לתפיסת צעיר ישראלי בשנות ה-20 לחייו שחזר ארצה מהונגריה כשבחזקתו מוסתרים 3 לטאות ו-2 נחשים. האכיפה בוצעה לפני מספר ימים עת הצעיר נתפס על ידי בודקי בית מכס אולם הנוסעים נתב"ג והותרה לפרסום עתה משיקולי מידע מודיעיני. בסרטונים מפעילות האכיפה ניתן לראות כיצד חיות הבר הוסלקו בתוך התיק, בתוך קופסת פלסטיק, שקיות, נייר כסף ואף גרביים. 

לפי תקנות הייבוא, כל בעל חיים המיובא ארצה חייב בהצגת רישיון ייבוא מטעם השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ותעודת בריאות מאת רופא וטרינר ממשלתי בארץ המוצא המעיד כי בעלי החיים בריאים ועומדים בדרישות היבוא של מדינת ישראל. בנוסף, היות שמדובר בחיות בר, הרי שנדרש היתר רשמי מראש לכל ייבוא, סחר והחזקה של חיות בר גם מטעם רשות הטבע והגנים. במקרה זה, החשוד ניסה להבריח את הזוחלים מבלי שענה על דרישות החוק, מה שעלול היה לגרום לפגיעה משמעותית בבריאות הציבור ולטבע המקומי לרבות בעלי חיים אחרים. לאור זאת, כנגד החשוד יפתחו הליכים משפטיים. 

משרד החקלאות מזכיר ומדגיש שייבוא בעלי חיים למדינת ישראל מחויב בקבלת רישיון ייבוא כחוק ועמידה בדרישות הרשויות, לרבות: רישיון ייבוא, תעודת בריאות, אישור הטסה, שטר מטען, והצהרת מטען. 

ניסיון הברחת לטאות ונחשים משרד החקלאות

ד"ר תמיר גשן, מנהל השירותים הווטרינריים ובריאות המקנה במשרד החקלאות: "בשנים האחרונות למדנו על בשרנו את החשיבות של מניעת התפשטות מחלות מבעלי חיים לבני אדם. חובתנו בשירותים הווטרינריים לוודא כי ייבוא בעלי החיים נעשה כדין, ואינו מהווה סכנה לבריאות הציבור, כמו כן לבעלי חיים בארץ תוך שמירה על רווחתם בהובלה. אני שמח שהפעם, בזכות שיתוף הפעולה המקצועי הפורה בין מפקחי השירותים הווטרינריים בנתב"ג, לבין עמיתינו במכס, רשות הטבע והגנים ומג"ב, נמנע ניסיון הברחה שעלול היה לגרום לנזקים כבדים בישראל. אני מזכיר כי ניתן להגיש בקשה לרישיון ייבוא בצורה פשוטה. מידע לגבי יבוא ניתן למצוא באתר משרד החקלאות. על כל שאלה בנושא ניתן ורצוי לפנות למוקד משרד החקלאות במספר 6016*". 

לדברי אורי ליניאל, מנהל תחום סחר והחזקת חיות בר ברשות הטבע והגנים: "את מגוון המינים המותרים להחזקה , לסחר וליבוא ניתן למצוא באתר האינטרנט של רשות הטבע והגנים, כאשר בכל אופן  נדרשת כמובן הקפדה על תנאי החזקה נאותים. סחר כולל יבוא מותר רק תחת היתר יעודי בתוקף ולאחר תאום מראש. כל החזקה, סחר וייבוא ללא מילוי תנאים אלו עלולים לפגוע בחיות הבר, בטבע המקומי ואף להוות סכנה לבריאות הציבור. נמשיך לפעול יחד עם כל גורמי האכיפה על מנת לצמצם את העבירות בתחום זה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בשל פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ וההתחממות הבטחונית מול איראן פתח ארגון השומר החדש חמ״ל מבצעי מיוחד שיפעל מסביב לשעון במטרה לתת מענה לחקלאים בעלי חוות ואזרחים הזקוקים לסיוע בעבודה ובשמירה ובכל סיוע אזרחי ובמקביל
< 1 דק' קריאה
אהרון בללו1*, אכדרי גיא2*, יבגני סמירנוב2*, אורית עמיר שגב2, הרשנהורן יוסף2, גלילי שמואל21 ודור ייבגניה2 1- המחלקה לגד"ש וירקות מכון וולקני. 2- המחלקה לעשבים נווה יער. *- נחשבים ראשונים על המאמר תקציר המוטנט HRT1,
14 דק' קריאה
ברית פיקוח החל מינואר 2026 נכנס לתוקף תיקון 31 לחוק המים, אשר שינה בצורה מהותית את תעריפי המים השפירים לחקלאות. תעריפי המים השפירים לחקלאות חולקו ל-10 מדרגות תעריף של צרכנים גדולים ומדרגה נוספת לצרכנים
3 דק' קריאה
ציון דרך משמעותי בתהליך הקמת מיזם אגרו וולטאי מחקרי פורץ דרך ברמת נגב! מו"פ רמת נגב שיכון ובינוי אנרגיה ואוניברסיטת בן גוריון קיבלו מענק של מיליוני שקלים ממשרד הכלכלה לתמיכה בהקמת המיזם *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!