יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 06 27 150827

סובבת במעגל 

2 דק' קריאה

שיתוף:

סבא רבא היה יוצר ריקודים לחגי ביכורים בקיבוצים והכניס את תוכנית ריקודי העם לבתי הספר, הסבתא רקדה ריקודי עם, האמא מטפלת בתנועה והבת עלמה ממעלה החמישה מפזזת על הבמה

*צילום תמונה ראשית: צילום: אורי ישי

עלמה ויצטום (15.5) ממעלה החמישה, דור רביעי למחוללי ריקודי העם, רקדנית בלהקת הורה נעורים בירושלים שישתתפו באשדודאנס ובפסטיבל המחולות בכרמיאל. 

עם העלייה ראשונה הביאו עימם לארץ החלוצים את הריקודים מארצות מוצאם. הריקודים עממיים, אותם רקדו במעגל בקצב מסחרר, הפכו לפולקלור מקומי כחלק מיצירת תרבות חדשה בארץ ישראל. שלום חרמון, סבה של עלמה, היה אחד מאותם כוריאוגרפים שהשפיעו על יצירת ריקודי העם, בהמשך לשמות מוכרים בתחום כמו ברוך אגדתי, רבקה שטורמן, גורית קדמן, יונתן כרמון, תרצה הודס. 

בית ספר רוקד

שלום עלה מגרמניה לישראל ב-1938, למד במקווה ישראל והיה קצין תותחנים בצבא הבריטי שהוצב בקפריסין, התוודע שם לריקודי העם המקומיים והתלהב. עם חזרתו לחופשה בארץ פגש במקרה ברכבת בגורית קדמן שסיפרה לו על ריקודי העם בארץ. ביתו מירה (73) מספרת שאביה היה פעיל מאוד בתחום ויצר ריקודי עם -"בת יפתח", "בת-הרים", "דבקה דייגים" וריקודים נוספים, הוא יצר כוריאוגרפיות לחגי ביכורים בקיבוצים ומסכתות, וגם הקים להקות ריקודי עם בטבעון ובקריות. 

שלום היה מעמודי התווך של החינוך הגופני בישראל, היה מורה לחינוך גופני ובהמשך התמנה למפקח ארצי על החינוך הגופני במשרד החינוך, במסגרת זו ומתוך אהבתו הרבה למחול, עודד מנהלים בבתי-ספר עממיים, להכניס למסגרת תוכנית הלימודים את ריקודי-העם. לפרויקט "בית-הספר הרוקד" הצטרפו בזמנו מאות בתי-ספר ברחבי הארץ וההצלחה הייתה גדולה. שלום גם יזם את מגמות המחול בבתי הספר התיכוניים.  

עלמה ויצטום
עלמה ויצטום בריקוד "מחול אהבת ים" שהועלה בפסטיבל "זמן ומקום". במחרוזת הריקודים גם ריקוד שיצר סבא שלום. צילום: אורי ישי 

מחול "אהבת ים"

שלוש בנותיו של שלום רקדו אף הן ריקודי עם, ביתה של מירה היא מטפלת בתנועה והנכדה ממשיכה את השושלת. עלמה היא תלמידת כיתה י' בבית הספר לאומנויות בירושלים, שהצטרפה בשנה שעברה ללהקת המחול הורה נעורים בירושלים. במופע "זמן ומקום" ביצעה הלהקה את "מחול אהבת ים", מחרוזת ריקודים שמבוססת גם על ריקוד אותו יצר סבא שלום.  

עלמה החלה לרקוד כבר בגיל ארבע וכתלמידת מגמה למחול רוקדת שעות רבות בבית הספר, אך לא מוותרת על החזרות בלהקת הורה נעורים: "זה מאוד קשה, נדרש לריקודים הרבה אנרגיה, כושר, יכולת לקפיצות ולסיבובים. אנשים לא תמיד מבינים את המקצועיות הנדרשת". עלמה מעידה על עצמה שהיא אוהבת את הריקוד, אוהבת את הבמה ואוהבת את הגיבוש והחברה שיש בלהקה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משרד עורכי דין אוריאן אסרף מביא תכנון משפטי מקצועי עד לבית הלקוח * במהלך השנים ערכה עו״ד אסרף קרוב ל־600 ייפויי כוח מתמשכים וליוותה משפחות רבות בתהליכים רגישים וחשובים בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבותו
סינטיה (סינדי) רסקין ממושב תלמי יפה היא פסיכותרפיסטית ומטפלת באמצעות אמנות * היא עצמה אלמנת צה"ל שבעלה נרצח באכזריות בעזה לפני למעלה משלושים שנה * סינדי מטפלת בימים אלה בתושבים נפגעי טראומה ופוסט-טראומה מיישובי
7 דק' קריאה
בנוסף הוקם פארק גיאולוגי חינוכי, הכל בהשקעה של 5 מלש"ח במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רמ"י וביוזמת קבוצת כנרת, רשות ניקוז ונחלים כינרת והחמ"ת *תמונה ראשית: פארק "ביצות כנרת". צילום רחפן: אבי
3 דק' קריאה
ד"ר אדי יאיר שקד, מחבר הספר "נחושות לנצח: 120 שנות היסטוריה של נשים בספורט בישראל" מספר בספרו על ההיסטוריה של הספורט הנשי וההנחות המופרכות שליוו אותו: "רופאים טענו שקפיצה בחבל עלולה לגרום לנשים לכפות
10 דק' קריאה
נתן גוטפלד בן ה-20 התחיל לשחות במושב כבר בגיל ארבע וראשית הקריירה הספורטיבית שלו הייתה בענף הטריאתלון במסגרת מועדון הפועל הערבה * בחו"ל התחרה באולימפיאדת החרשים והגיע למקום חמישי ובארץ הוא מתמודד בתחרויות השחיה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!