יבול שיא
הרפת והחלב
במיצפור ההידרופוני של משה עמר

סיור בעוטף עזה

2 דק' קריאה

שיתוף:

סיכום סיור מזכירות בחברת אוסם בשדרות, בקיבוץ נחל עוז ובמצפור ההידרופוני של משה עמר שנערך ב-1.5.23

במפעל אוסם-נסטלה בשדרות קיבל את פנינו גידי גולדמן, מנהל המפעל אשר סקר את  הפעילות בחברה. בתחילה ציין גידי את העובדה כי המפעל הינו בטווח 4 ק"מ מגבול עזה והוסיף כי המפעל אף חווה נפילת טיל בעבר.

קווי ייצור במפעל אוסם בשדרות אלי אוזן
קווי ייצור במפעל אוסם בשדרות

חברת "נסטלה" העולמית רכשה את חברת אוסם המייצרת לא מעט מוצרים: מוצרי מזון: סלטים, מהצומח וקולינרי וכן חטיפים שונים, מאפים, חטיפים שונים, מוצרי בונז'ור ועוד. גידי מציין כי חברת "נסטלה"  היא חברת המזון הגדולה בעולם, פעילה ב-187 מדינות, משווקת כמיליארד מוצרים בכל יום, מעסיקה 273,000 עובדים. ברשותה כ-376 מפעלים ב-84 מדינות במחזור של 91.1 מיליארד דולר. הנהלת החברה יושבת בשוויץ.

במסגרת הסיור במפעל אוסם נחשפנו לחלק מקווי הייצור המופעלים ברמה טכנולוגית מאוד מתקדמת החוסכת בכח-אדם רב. עוד מציין גידי כי חברת "נסטלה" מתאימה את מוצריה לטעמים בכל מדינה ומדינה ושיתוף הפעולה שלה עם חברת אוסם שחגגה 80 שנה לקיומה מוצלח ביותר.

משה עמר מסביר על המיצפור ההידרופוני בסיור
משה עמר מסביר על המיצפור ההידרופוני בסיור

מחברת אוסם שדרות המשכנו בדרכנו לקיבוץ נחל עוז השוכן צמוד לגדר הגבול עם עזה. תחילה צפינו בתערוכת צילומים המשותפים לציירים ברצועת עזה ובנחל עוז. בהמשך קיבלנו הסברים מפיה של בתיה הולין, בת הקיבוץ. בתיה מצלמת תמונות בעזרת הטלפון שלה תוך כדי סיור לאורך גדר הקיבוץ, הגובל כאמור עם גדר גבול עזה.

באולם הכנסים קיבלה את פנינו יפעת בן שושן, ממושב נתיב העשרה.

יענקל'ה כהן, חבר הקיבוץ וחבר מזכירות ארגון מגדלי ירקות, שהגיע לקיבוץ בשנת 1953, הינו היוזם של פרוייקט תפו"א בקיבוץ, והצליח לגייס כספים מגורמים שונים להקמת הפרויקט שעלותו כ-8 מיליון ₪. מועצת הצמחים השתתפה גם היא בהקמת הפרוייקט. שם הפרוייקט: מרכז ביטחון וחקלאות, שהוקם על בסיס מבנה נטוש שקיבל יענקל'ה מהקיבוץ.

מרכז המבקרים בנחל עוז
מרכז המבקרים בנחל עוז

בהזדמנות זו סקר יענקל'ה בפני חברי המזכירות את ההיסטוריה של קיבוץ נחל עוז, מיום הקמתו ביוני 1953.

כבוד גדול ליענקל'ה על הפרוייקט המוצלח.

לאחר ארוחת הצהריים הגענו למצפור החממות ההידרופוניות של משה עמר ממושב שרשרת ונחשפנו לגידולי החסה בשיטה ההידרופונית. הגידול הינו ברמה טכנולוגית גבוהה המשווק לכל חלקי הארץ.

ברכות והצלחה למשה עמר שהינו גם חבר במזכירות הארגון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מקור: Freshplaza יבוא ההדרים לאיחוד האירופי בתחילת עונת 2025-2026 מציג תמונה מעורבת בין הקטגוריות, על פי נתוני יורוסטאט קומקסט שעודכנו ב-5 בנובמבר 2025. בעוד שכמה סוגי הדרים התחילו את העונה מעל לרמות של השנה
4 דק' קריאה
הדפון הוכן על ידי מדריכי ההדרים:יוסי גרינברג , שלום שמואלי, יעקב הרצנו, שוקי קנוניץ',  דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד, נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש וניצן רוטמן ראשית נציין כי המלחמה בחמאס הסתיימה רשמית
25 דק' קריאה
בתאריך 17 במרץ 2025 גיל פלוטקין ביקש לסיים את תפקידו כיו"ר ארגון מגדלי הדרים.לשון ההודעה של גיל לסיום תפקידו: "כמעט 5 שנים אני נושא תואר מכובד של יו״ר ארגון שלו שותפים אנשים שהם מהטוב
2 דק' קריאה
מדי שנה בפתיחת העונה אנו מביאים את תחזיות היבולים של מדינות מתחרות בשוקי הייצוא שלנו. עיכוב בדיווחים מחו"ל לא מאפשר זאת לפני הוצאת הגיליון הנוכחי. עונת ההדרים 2025/26 בישראל עונת 2025/26 נפתחה. כמו בכל
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן