יבול שיא
הרפת והחלב
אגס אסיאני

החל קטיף ה'נאשי', האגס האסיאני, המכונה גם אגס הזהב, בבוסתן 'בראשית' בעין זיוון

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

זה לא תפוח זה אגס הנאשי

החל קטיף ה'נאשי': בצפון הגולן נפתח קטיף האגס האסיאני ה'נאשי' (שמו של האגס ביפנית). בתיירות עין זיוון ממליצים למהר ולהגיע לבוסתן 'בראשית' לקטיף עצמי של אגס הנאשי צבעו כתום-זהבהב, עגלגל כמו תפוח ובעל מרקם דומה.

בהשוואה לאגס הנפוץ, אגס הנאשי עסיסי יותר, בעל ארומה עדינה וטעם מתוק שהופך לחמצמץ ככל שמתקרבים לליבת הפרי. האגס האסיאני גדל בסין, יפן וקוריאה כבר מאות שנים ולאחר אקלומו במטעי הארץ והתאמתו לאקלים הישראלי, הוא מטופח במטעי צפון הגולן. ניתן לשמור אותו בקירור, אך מומלץ לאכול אותו טרי. כמו כן, ניתן להשתמש ב'נאשי' למילוי טארטים ועוגות, משקאות אלכוהוליים ולצרף לסלטים.

מנהלת תיירות עין זיוון, דיתי גולדשטיין אומרת: החל קטיף ה'נאשי', אנו ממליצים להגיע בסוף שבוע לבוסתן 'בראשית' לקטיף ייחודי של האגס האסיאני הנדיר בצורתו וטעמו, באתר הגדול ביותר בארץ לקטיף עצמי. ניתן לשלב את חוויית הקטיף עם לינה במתחם הקמפינג החדש שנפתח לאחרונה, שפע מקומות מוצלים לפיקניק, כסאות וערסלים, בית קפה מוצל, פארק חבלים, טרקטורונים לילדים, פארק חי, שכשוכית, סדנאות יצירה ועוד".

עין זיוון הוא קיבוץ של תנועת התק"ם הנמצא בצפון רמת הגולן. הקיבוץ נקרא על שמו של כפר צ'רקסי סמוך, הקרוי על שם עשב הזון. הקיבוץ נמצא דרומית להר אביטל, בגובה של 960 מטרים מעל פני הים, כ־2 ק"מ מערבית לקונייטרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוקרות מארה"ב, ייננית מרמת הגולן, אלופת ישראל באימון כלבי רעיית כבשים וטרקטוריסטית שהפכה למנהלת מו"פ… *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם צילום:נילי ענברי-קאופמן השנה התחרות עומדת בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית
2 דק' קריאה
מתי ניר פרימק מחברת הספר "כשנמר נכנס לחדר" מספרת על החרדות שליוו אותה ועל השיטה המיוחדת, באמצעותה היא עוזרת לאנשים להתמודד עם פחדים בצורה מעצימה * המסר שלה: "הפחד הוא חלק מהחיים, הוא לא
9 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן