יבול שיא
הרפת והחלב
ישיבת הנהלת התאחדות חקלאי ישראל אתמול

התאחדות חקלאי ישראל אישרה את עיקרי ההסכם בענף הצומח במסגרת הרפורמה בחקלאות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

בין היתר ההסכם כולל מעבר מתמיכה עקיפה לתמיכה ישירה בחקלאים לפי דונם בהיקף שנתי כולל של עד 700 מיליון ₪

בישיבה מיוחדת שהתקיימה היום אתמול (5.7) אישרה הנהלת התאחדות חקלאי ישראל את ההסכמות שגובשו אתמול בעניין הרפורמה בחקלאות לענפי הצומח מול משרדי האוצר והחקלאות.

ההסכם כולל מעבר מתמיכה עקיפה לתמיכה ישירה בחקלאים לפי דונם בהיקף שנתי כולל של עד 700 מיליון ש"ח; הגדלת ההגנה המכסית על חקלאי עוטף עזה, הגליל והגולן; מנגנון פיצוי לחקלאים במידה ויעלה מחיר המים לחקלאות; השקעה ניכרת של מדינת ישראל במחקר, פיתוח וחדשנות חקלאית בסך של כ-600 מיליון ש"ח במשך השנים 2022 עד 2026; קידום חוק סימון ארץ מקור של תוצרת חקלאית; הורדת התשומות לעובדים זרים בענף החקלאות; ועוד.

את גיבוש ההסכם הובילו ראשי ההנהגה החקלאית: עמית יפרח, יו"ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים; אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל; דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי והתאחדות האיכרים; ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית; שי חג׳ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית מרחבים; יעקב בכר, יו״ר הארגונים הכלכליים של הקיבוצים.

ראשי ההנהגה החקלאית מסרו היום: "נאבקנו למען דמותה ועתידה של החקלאות הישראלית. הגדלנו משמעותית את התמיכה הישירה שתיכננו לתת מלכתחילה לחקלאים, פעלנו להוריד את עלויות הגידול והתשומות עבור החקלאים ולתת הגנה מכסית מוגברת לגידולים אסטרטגים ולשמור על הגנת הצומח שמגינה על התוצרת הישראלית. יש בהסכם נושאים שיש לתקן ואנו נפעל מול הממשלה הבאה לתקן זאת. נדרוש להמשיך לתמוך ולהקצות תקציבים נוספים לחיזוק ופיתוח החקלאות הישראלית המקומית ולהביאה בגאווה לעמוד במשימה הלאומית של הבטחת מזון טרי ואיכותי לאזרחי המדינה."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוקרת ראשית: סבטלנה דוברינין, שירות ההדרכה והמקצוע, משרד החקלאות וביטחון המזון שותפי המחקר: דרול ג'ילט, ינאי זאוסמר, יובל אוסטרובסקי – מו"פ ערבה דרומית תקציר המחקר עוסק בנושא הדברת המזיק דאקוס הדלועיים – ciliatus Dacus
8 דק' קריאה
מגדלי הליצ'י צופים גידול של כ-30% בייצוא הליצ'י מישראל לעומת השנה הקודמת ** יו"ר שולחן הליצ'י במועצת הצמחים: "אלמלא שיבושי הטיסות בשל המלחמה עם איראן, הייצוא היה גדל עוד יותר" *תמונה ראשית: חברון זלצמן
2 דק' קריאה
ד"ר איתי גונדה, היחידה לחקר צמחי תבלין, מרפא ובושם, נווה יער, מכון וולקני, ד"ר דוד חיימוביץ', היחידה לחקר צמחי תבלין, מרפא ובושם, נווה יער, מכון וולקני; ד"ר עומר פרנקל, המחלקה למחלות צמחים וחקר עשבים,
7 דק' קריאה
ארגון השומר החדש מזמין את כלל החקלאים בישראל – בין אם חוו פשיעה חקלאית ובין אם לא – לקחת חלק בכתיבת דו”ח הפשיעה החקלאית השנתי, שיוצג לגורמי קובעי מדיניות, רשויות החוק והציבור הרחב. במסגרת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן