יבול שיא
הרפת והחלב
עמרי מירן קבלת שבת

עמרי מירן בקבלת שבת מרגשת בכיכר החטופים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

בשישי האחרון ולאחר שנתיים של קבלות שבת משותפות בכיכר החטופים, התכנסה קהילת נחל עוז והפעם כדי לחגוג עם עמרי מירן ומשפחתו את שובו 

תמונה ראשית: עמרי מירן בכיכר החטופים. קבלת שבת מרגשת אחרי שנתיים של מאבק. צילום: דוברות נחל עוז 

לאחר שנתיים וכמאה קבלות שבת משותפות, התכנסה קהילת נחל עוז בכיכר החטופים והפעם כדי לחגוג עם עמרי ומשפחתו את שובו. 

עמרי הודה לכל מי שפעל להשבתו, לחיילים ולכוחות הביטחון וביקש לעמוד דקת דומייה לזכר 16 החברות והחברים מנחל עוז שנרצחו ולזכר כל הנופלים והנרצחים בשבת השחורה של 7 באוקטובר ובמלחמה. 

לצד משפחתו וחבריו של עמרי מירן, הגיעו לקבלת השבת המרגשת קהילת נחל עוז לדורותיה, חברים וחברות מקהילת שער הנגב ומאות רבות של אנשים שממשיכים לבוא ולתמוך. 

נשאו דברים דני מירן, אביו של עמרי, דבורל'ה עידן, אימו של צחי עידן שנחטף ונרצח בשבי, נעם עידן בן-עזרא, אחותו וחברים וחברות נוספים מנחל עוז. מיקי גבריאלוב וגל ניסמן ואריאל קשת מלהקת פול טראנק על השירה והנגינה.  

מעבירים הלאה את השרביט 

קבלת השבת הראשונה בכיכר שהפכה במהרה ל"כיכר החטופים" נערכה בשישי האחרון של אוקטובר 2023, פחות משלושה שבועות למתקפת הטרור האכזרית, שמונה חטופים בעזה היו לקיבוץ הקטן שספג פגיעה אנושה ב-7 באוקטובר ואנשי קהילת נחל עוז לדורותיה התכנסו לציין יחד קבלת שבת.  

כך מידי שישי, פרט לשבועות בודדים (בתקופת המלחמה עם אירן), נאספו אנשי הקיבוץ ובהם גם בני ובנות משק ובני גרעינים שאינם מתגוררים בו, להדליק יחד נרות ולברך, לקרוא את פרשת השבוע ולשמר בתודעה הציבורית את המאבק להשבת החטופים. 

"בחודשים האחרונים יצאנו בקריאה לקיבוצים נוספים לקחת חלק" אומרת יעל רז לחייני, חברת הקיבוץ וחלק מצוות "קבלות השבת. "יש קיבוצים שנענו לקריאה ובכל פעם הצטרף אלינו קיבוץ אחר. זה נותן תחושה של חיבוק, של חיזוק, של יחד, למשפחות החטופים ולכולנו".  

לאחר שנתיים בכיכר החטופים, אנשי נחל עוז לא יובילו עוד את קבלות השבת "וימשיכו להוביל בדרכים אחרות את המאבק להשבת החטופים".  

תהליך עיכול איטי ומורכב 

יעל עצמה חזרה לפני חודשיים לנחל עוז. "קשוח" היא אומרת. "חזרנו כשהלחימה עוד נמשכת ועמרי מירן עוד היה בשבי. הקיבוץ נראה כמו אחרי מלחמה. לשקם את עצמי, את משפחתי, את הקהילה והקיבוץ – זו משימה מורכבת וארוכה. זה להיות בקיבוץ שחלק מהחברים שלו לא יחזרו אליו ולא נראה אותם איפה שהיינו רגילים לראות". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעידן בו כל טיפת מים וכל סנטימטר קרקע חשובים, האפשרות לקבל החלטות מדויקות בחקלאות הפכה לגורם המכריע. אוניברסיטאות מובילות בעולם משיבות לאתגר באמצעות שילוב עוצמתי בין בינה מלאכותית, חיישנים וחקלאות מדייקת. אחת הדוגמאות הבולטות
2 דק' קריאה
הכנס התקיים ביזמת שה"מ במשרד החקלאות וביטחון המזון והמועצה להאבקה ודבש המועצה להאבקה ודבש: ללא האבקת הגידולים החקלאיים באמצעות דבורת הדבש יפגע ענף החקלאות ולא יהיה מזון לבני האדם- חובתנו לשמור עליה *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
אורטל בחשיאן – מדריך גידול בננות וסובטרופיים, אגף ענפי הצומח, שה"מ נבות גלפז – מו"פ צפון, גלאור –מדריך בננות, שה"מ תקציר שני הגורמים העיקריים המגבילים את רווחיות ענף הבננות בישראל הם תופעת "עייפות הקרקע"
7 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אבוקדו אזורי במרכז, עינב כורם סלקמן / חממה טכנולוגית עין שמר, עוביידה אבו ארקיה, כריס כבהא וויקטוריה גרסימוב / בי"ס סינדיאנה ותיכון אתגרי העתיד אבוקדו מושפע מאוד מתנאי מליחות, המתבטאים בהפחתת
4 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אזורי מרכז, רוני רנגהרץ/ קיבוץ נחשונים, אלון צור, חמי לינדנבוים ואיתי רבינוביץ/ חברת גדות המדען היפני  Eiichi Kurosawa  היה הראשון שזיהה את ההורמון ג'יברלין במהלך מחקרו על מחלת האורז ב-1926. תשע
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!