יבול שיא
הרפת והחלב
מוטי לוי שופט אילת

עסוקים במריבה 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

מה אמר בית המשפט באילת על התפקיד ההורי של זוג שנפרד? 

בני זוג שנפרדו וילדיהם מתגוררים בקיבוץ. האב, ביקש מבית המשפט לענייני משפחה באילת להחליט בדבר "הסדרי השהות" של הילדים אצל ההורים. 

השופט מרדכי (מוטי) לוי הביע פליאה "שההורים אינם יכולים להגיע להבנה בעניין חלוקת הזמנים בחופשות וחגים" הגם שניתנה כבר החלטה כללית בדבר הסדרי שהות שוויוניים. "הצדדים שעסוקים במריבה שלהם, לא הצליחו להגיע להבנות כאשר מדובר בדרישות מינוריות בלתי מובנות של החלפת יום כזה או אחר".  

עוצמת הקונפליקט בין ההורים, הגרים באותו יישוב, קיבלה ביטוי בתסקיר הנוגע לרווחת הילדים, שדיבר על "השפעת הסיטואציה המורכבת על מצבם הרגשי של הילדים שחווים בלבול, כמו גם אי שקט שפוגע בהתפתחותם הרגשית". "טוב יעשו ההורים", אמר השופט, אם "יתכנסו לבחון איך לגדל את ילדיהם, מבלי לפגוע בהתפתחותם". "השלום בין ההורים יבוא רק ברצותם בכך", המשיך השופט ואמר כי "לו היו ההורים רואים את תפקידם ההורי כפי שמצופה מהם כהורים, תיק זה יכול היה להיסגר, עוד בתחילת השנה". 

סוף דבר, השופט הורה על "חלוקה שוויונית גם של החופשות והחגים" והסביר שכאשר יהיה חג אותו יחגגו הילדים עם הורה אחד בשנה מסוימת, הם יחגגו אותו חג, בשנה שלאחר מכן עם ההורה האחר, וכך הלאה. החופשה השנתית בקיץ תתחלק בין ההורים באופן שווה, בתיאום ביניהם באופן שכל אחד מההורים ישהה שבוע עם הילדים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
3 דק' קריאה
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן