יבול שיא
הרפת והחלב
חקלאות ישראלית ברמת הנגב. קרדיט טל גליק

פסגת דה־מלאך – 100 שנות חדשנות חקלאית במדבר 

2 דק' קריאה

שיתוף:

רמת הנגב מזמינה לפסגה חגיגית לציון מאה שנות מהפכה חקלאית במדבר שתדגיש את החדשנות פורצת הדרך במו"פ המדברי והאזור כולו 

*תמונה ראשית: עצי רימון ברמת הנגב. צילום: טל גליק 

מרכז המו"פ רמת הנגב יארח את "פסגת דה־מלאך" ב־11-12 בנובמבר, אירוע ביוזמת המשרד לשיתוף פעולה אזורי, מועצת רמת הנגב ויחד עם קבוצת אריאלי, המוקדש לדרכו של חתן פרס ישראל יואל דה־מלאך, מחולל המהפכה החקלאית בדרום. הפסגה תחשוף את הקשר ההיסטורי ואת הזינוק החדשני שמתרחש כיום בחקלאות המדברית. 

באירוע, שיימשך יומיים במו"פ רמת הנגב, ישתתפו ערן דורון, ראש מועצה אזורית רמת הנגב; ד"ר יובל קיי, מנהל תחנת הניסיונות במו"פ; איציק צור, מנכ"ל החברה הכלכלית רמת הנגב; פרופ' משה שגיא וחוקרים מובילים; אור חביב, ראש זרוע החדשנות של קבוצת אריאלי; יזמים ואנשי מקצוע. 

היום הראשון (11 בנובמבר) יוקדש לחדשנות, קיימות ועתיד החקלאות המדברית. המשתתפים ייצאו למסע בין מחקריו החלוציים של דה־מלאך ועד לטכנולוגיות והסטארטאפים המתקדמים הפועלים כיום ברמת הנגב ובמדבריות העולם. 

הפסגה תכלול סיור מקצועי בחוות ובאתרי המו"פ המקומי, ומפגשים עם החוקרים המפתחים את הדור הבא של הפתרונות להתמודדות עם שינויי האקלים. 

גולת הכותרת תהיה תערוכה של סטארט-אפים ממרכז החדשנות העסקי לחקלאות מדברית פרונטירשהוקם בשותפות מועצה אזורית רמת נגב וקבוצת אריאלי, חברת השקעות גלובלית. פרונטיר מצמיחה חברות לשווקים גלובליים ומפעילה בין היתר תוכנית חדשנות לסטארט-אפים בתחומי החקלאות והאקלים. בין הסטארט-אפים שיציגו בתערוכה: Agrilight, Arugga, BioLeaf, SolarWine  וSeymour- המציגים פיתוחים מתחומים כמו חקלאות, מים ואנרגיה. 

היום השני (12 בנובמבר) יתמקד ביין המדברי ,המשלב מסורת עתיקה עם מחקר מתקדם וחדשנות עכשווית. יתקיימו הרצאות של חוקרים מובילים מהאוניברסיטאות בישראל על תעשיית היין הביזנטית ועל השוואה בין טכנולוגיות השקייה עתיקות למודרניות. שיאו של יום זה יהיה טקס חנוכת כרם הזנים ההיסטוריים של רמת הנגב בשיתוף אוניברסיטת חיפה, וכן טעימות יינות ומפגש עם ייננים ויזמים מהאזור. 

ראש מועצה אזורית רמת הנגב, ערן דורון: "בנגב טמון פוטנציאל עצום למדינת ישראל בתחומי החקלאות, מים, אנרגיה, דיור ומישורים רבים נוספים אך בראש ובראשונה – ביטחון המזון של מדינת ישראל. סטארט-אפים וחקלאים ברמת הנגב ממשיכים להוביל את חקר החקלאות המדברית ומהווים מוקד ידע עולמי בנושא. יואל דה מלאך עלה לארץ מאיטליה בזמן עליית השלטון הפשיסטי, הגיע לרביבים ופרץ את הדרך לחקלאות המדברית המובילה בעולם. היום יותר מתמיד בזכות החדשנות הטכנולוגית יש לנגב פוטנציאל לתת את המענה של ביטחון המזון ולהביא בשורה לעולם כולו. אני מזמין את כלל הציבור להגיע ולהיחשף לטכנולוגיות ולחקלאות פורצת הדרך במדבר." 

אור חביב, ראש זרוע החדשנות בקבוצת אריאלי: "40% מכדור הארץ כבר בתנאי יובש, וכמיליון קמ״ר של קרקע פורייה הופכים למדבר מדי שנה. המשמעות היא פגיעה של יותר מ־12% ביכולת ייצור המזון. חקלאות מדברית היא כבר אינה מותרות אלא הכרח, ומספקת עבורנו יתרון אסטרטגי גלובלי. פסגת דה־מלאך, בלב הנגב, מדגישה את החיבור הקיים בין מחקר, יזמות וחזון שהופכים את החקלאות המדברית הישראלית בנגב ביובל וחצי האחרונים למוקד מהותי לקידום האנושות כולה." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיחה עם שושי רז, מנהלת רפת איילת השחר כבר שלושה עשורים ששושי רז עובדת בענף הרפת. היא בת 61, אמא וסבתא. כחברת קיבוץ תל קציר, וכבוגרת בית הספר החקלאי מאיר שפייה, אליו הגיעה בעקבות
5 דק' קריאה
מיכל מילגר1*, ד"ר ליאור רובינוביץ2, איציק אברבנאל3, ד"ר חיים ליבוביץ4, ד"ר שמואל גלילי5, יהל אפלבאום2 וד"ר אביב אשר2** 1תחום צאן, שה"מ, משרד החקלאות וביטחון המזון 2מכון המחקר מיגל/מו"פ צפון 3תחום גד"ש, שה"מ, משרד החקלאות
13 דק' קריאה
נשיא ומנכ"ל התאחדות יצואני הבשר האמריקאית, דן הלסטרום, הציג בכנס USMEF באינדיאנפוליס תמונת מצב מעודדת: לקוחות בעולם ממשיכים להעדיף בשר חזיר, בקר וכבש מארה"ב בזכות איכות ויציבות, גם מול חסמים בסין ומלחמות סחר *תמונה
7 דק' קריאה
RelyOn תערובת מטאבוליטים משניים – טאנינים (ערמונים), שמנים אתריים (ניצני ציפורן, זרעי כוסברה, גרניום), פלבנואידים (זיתים) שמטרתם הפחתת פליטת מתאן במעלי-גירה, ותמיכה בבריאות ובתפקוד מיטבי של הכרס ברק פורת, תזונאי מע"ג, פיברו תעשיית הבקר
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן