יבול שיא
הרפת והחלב
נועה ויינבוים וחושן אושרי הזוכות בתחרות צילום סיגל לוצקי

פרס לתלמידות החממה האקולוגית עין-שמר על מחקרים פורצי דרך בחקלאות

2 דק' קריאה

שיתוף:

האם שימוש בביו-סטימולנטים מבוססי פרוביוטיקה משפיעים על מדדי הצימוח ונפח השורשים של האבוקדו והאם חגבים יכולים לשמש כמקור חליפי לחלבון, הם המחקרים אשר קטפו את המקום הראשון בתחרות שקיים המכון הוולקני • המחקרים בוצע בחווה החקלאית בעין שמר בשיתוף מומחים לאבוקדו מ"חקלאי גרנות" וחברת "אמבר"

תלמידות החווה לחינוך חקלאי "החממה האקולוגית" בעין שמר, בפיקוח המינהל לחינוך התיישבותי במועצה האזורית מנשה, נועה ויינבוים ממבואות עירון וחושן אושרי מאולפנה כפר פינס, זכו במקום הראשון בתחרות "וולקניויישן" של המכון הוולקני לשנת 2022, על ביצוע והצגה של מחקרים בחקלאות מתקדמת, בתמיכה של מפעלי גרנות, אמבר וצומח גרנות.

מחקרה של נועה ויינבוים התקיים בתמיכה של "חקלאי גרנות", בליווי מקצועי של האגרונום הראשי אודי גפני ובהנחיה של נעמה גולן ואיילה ברקן. נועה חקרה את ההשפעה של ביו-סטימולנטים מבוססי פרוביוטיקה על מדדי הצימוח ונפח השורשים בכנות אבוקדו. המחקר נבע מתוך צורך של חקלאים למצוא פתרון טבעי יותר לטיוב האדמה, ולשפר בצורה זולה ופשוטה יחסית את צמיחתו של האבוקדו. לדברי אודי גפני, "שורשי האבוקדו, הגדלים בקרבה לפני האדמה, מתאפיינים בשורשים דלים וקצרים. בעקבות מבנה זה לאבוקדו ישנם קשיים בהשתרשות ובקליטת מים וחומרים מזינים נוספים מן האדמה". לדבריו, ביו-סטימולנטים נחשבים בשנים האחרונות ככאלה המשפרים את צמיחת שורשי הצמח ואת הקשר שלהן עם המיקרוביום בסביבתם ואת זה רצינו לבדוק במחקר.

תוצאות המחקר הראו כי למרות שלא היו הבדלים במדדי הצימוח הקלאסיים, נצפו טיפוסי שורשים שונים, שיצרו מבנים חדשים ומסועפים כתוצאה מהטיפול בביו-סטימולנטים מבוססי פרוביוטיקה. על בסיס תוצאות המחקר, הוקמו עבודות מחקר חדשות על ידי תלמידי החממה, על מנת לבסס את המנגנון הביולוגי ולבחון שילובי חומרים שונים והשפעתם על מבנה השורש. ניסויי שדה שנערכים במקביל ילמדו על השפעת הטיפול לאורך זמן, על מדדי הצימוח ובהמשך על איכות וכמות היבול.

נועה ויינבוים בחממה החקלאית עין שמר צילום נעמה גולן.jpeg.jpg
נועה ויינבוים בחממה החקלאית עין שמ.ר צילום נעמה גולן

מחקרה של חושן אושרי התקיים בתמיכה של אמבר, בהנחיה של סיגל לוצקי ובליווי דיאטנית חברת אמבר, נגה אסטרכן. חושן ביצעה עבודת גמר בביולוגיה בתחום הזנת חגבים כמקור חלבון חלופי לקמח דגים. בנוסף הציגו תלמידי נבחרת הרובוטיקה החקלאית של החממה, בני נוער יהודים וערבים מהמועצה האזורית מנשה, מיזם חדשני בשםHydrobot  – רפסודה רובוטית לניטור איכות מים במאגרים, נחלים ובמערכות הידרופוניות. לדברי נועם גבע, מנהל החווה החקלאית בעין שמר, "אנו גאים מאוד בתלמידות והתלמידים של החממה ומודים למפעלי גרנות, לצומח גרנות ולאמבר מקרב לב על התמיכה בהצמחה של דור העתיד!".

לדברי גיורא מרום, מנכ"ל "חקלאי גרנות": "אנו גאים בהישגים של תלמידי החממה ונרגשים יחד איתם בזכייה בפרסים. חקלאי גרנות רואה חשיבות רבה בהשקעה בחינוך חקלאי, בדור העתיד ובמעורבות בקהילה. אנו רואים כזכות את האפשרות שניתנה לנו להיות חלק מהחווה החקלאית עין שמר ולהעמיד לרשות צוות החווה את מיטב המומחים שלנו, אשר מלווים תלמידים מצטיינים בפרויקטים יוצאי דופן ועל כך גאוותנו".

אגרונום אודי גפני חקלאי גרנות צילום יחצ
אגרונום אודי גפני חקלאי גרנות. צילום יחצ

לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256    E-mail: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שלחנו את ליאם ודור לטיול שישי בוקר במרחבי המועצה האזורית גזר, שמשלב את כל מה שהם אוהבים: קפה ואוכל טוב, סיפור ציוני מעורר השראה שקשור לשורשי המשפחה וקצת מתיקות אמיתית וטבעית  *תמונה ראשית: מכון איילון ברחובות, או אם תרצו "המכבסה". צילום: דני בר 
3 דק' קריאה
השופטת קבעה כי מכירה קמעונאית של עציצים, כדים ואבני נוי במשתלה אינה חקלאות * הנתבע יחויב לפנות את העסקים בתוך 90 יום ולשלם לרמ"י עבור למעלה מעשור של דמי שימוש מסחרי בקרקע חקלאית  בית משפט השלום באשדוד קיבל את תביעת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נגד
3 דק' קריאה
בית המשפט קבע: "הכתמת שמו של תאגיד יכולה לפגוע במוניטין ובהערכה החברתית שהציבור רוחש לו גם כאשר אינה מסבה לתאגיד נזק כלכלי-מסחרי בטווח הקרוב ובכלל"  בית המשפט העליון, שדן בבקשת רשות ערעור של הזוג יוסף ואיירין גרנות ממושב רמת
2 דק' קריאה
ענבל אבנעים עמר ממושב תלמי יחיאל אוהבת את חיי המושב ואוהבת לשמח אנשים באמצעות שירה ונגינה. לאחר השבעה באוקטובר, לאחר התלבטויות והיסוס, היא לא ויתרה על מופעים, כי חשה בצורך של האנשים להתאוורר בעת הקשה הזו 
4 דק' קריאה
כמה פעמים קרה ששמעתי הורים שמצפים מילדיהם להמשיך את העסק החקלאי שהקימו, בלי קשר לשאלה האם ילדיהם היו בוחרים בכך באופן אקטיבי * בכל פעם מחדש אני מופתעת לראות איך הכל קורה אצל כולם  התיישבתי לצפות בסדרה
3 דק' קריאה
הקהילה כנבחרת מנצחת מורשת של אלופים ה DNA של נבחרת עין הבשור * ניהול המושב כקבוצת כדורסל מנצחת  *תמונה ראשית: מזכירות מושב עין הבשור  נבחרת עין הבשור נולדה מתוך רוח החלוציות והנחישות של מייסדי המושב, שעלו למגרש החדש בשנת
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!