יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 02 22 103228

צעירות וצעירים מעוררי תקווה והשראה 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

זהו הכבר הגיליון החמישי המציג את הצעירות והצעירים המבטיחים של התנועה הקיבוצית. פעם חמישית שבה אנו נחשפים לנשים וגברים מוכשרות ומוכשרים שתופסים עמדות מפתח בקיבוצים ובארגונים מרכזיים בחברה הישראלית. פעם חמישית שבה הלב מתרחב נוכח היכולות, ההישגיות והפוטנציאל האדיר שגלום בדור הצעיר 

חברי נבחרת "הצעירים המשפיעים" מגיעות ומגיעים מאזורים וקיבוצים שונים ברחבי הארץ, מחזיקים בתפקידים ומקצועות שונים, אולם יש להם הרבה משותף, ולאו דווקא היותם כולם חברי קיבוץ.  

המשותף בין כולם הוא המטען הערכי אותו הם נושאים ומביאים לעשייה. נדבך מהמטען הזה נחשף כאן בדברים שכתבו על עצמם, על תפקידם, למשל כשהשיבו בכנות שהדבר המספק והמרגש ביותר בתפקידם הוא "מפגש עם אנשים" אחרים, האפשרות להשפיע על עתיד טוב יותר, ועבודה עם ולמען אחרים.  

זה לא מקרי. זה הכלל. נבחרת "הצעירים המשפיעים" מייצגת נאמנה אלפי צעירות וצעירים בקיבוצים, אשר עושים ותורמים ככל יכולתם בביתם, בקיבוצם, ולמען חברה ישראלית טובה וצודקת יותר.    

נהוג לומר כי העתיד שייך לצעירים. לשמחתי, גם ההווה כבר שייך להם. שנה אחרי שנה, מכנס הנהגות אחד לשני, אנו עדים למהפך בקרב ממלאות וממלאי התפקידים בקיבוצים. חילופי הדורות בהנהגות הקיבוצים, כמו גם בתנועה, משקפים תהליך בריא של צמיחה והעברת מקל ההובלה מדור לדור. זה לא קורה בן לילה. זהו תהליך ארוך ומורכב, אבל הכוחות הצעירים, מעצם טיבם, "קופצים למים", במגמה להוביל ולקדם את תפיסת עולמם במקום בו מתקבלות ההחלטות.  

לצד התפתחותה של מנהיגות צעירה בקיבוצים, אנו גאים ורווים נחת מעשרות רבות של בנות ובני הקיבוצים הפועלים במרחבים האזורי והלאומי. בתפקידי פיקוד ומטה בכירים בצה"ל ומערכת הביטחון, בכנסת ובמשרדי הממשלה, בתחומי הכלכלה, החברה והאקדמיה. 

המספרים הולכים וגדלים, פשוט קשה לבחור מן השפע הרב. 

דור העתיד כבר כאן. אנו מתברכים וגאים בהם. 

עלו והצליחו. הצלחתכם – הצלחתנו! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עינב קרנר, מכפר אביב, עיתונאית, כתבת הצרכנות והתעופה של גלי צה"ל, מופיעה לעיתים קרובות בערוצי הטלוויזיה * את לימודי העיתונות התחילה בגיל 37 עם משפחה וילדים – והגשימה מאווים כמוסים מילדות * למרות שרבים
9 דק' קריאה
לא עשיתי שיעורי בית והתעניינתי בנושאים אחרים. אם מלכה הייתה מבקשת ממני לקרוא מהמחברת, הייתי קורא בעל פה "על ריק" – כי המחברת שלי היתה ריקה. עד סוף ימיה של מלכה לא ידעתי אם
4 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "גם ב-7 באוקטובר וגם במחנות ההשמדה בשואה, גורלם של הנרצחים הוא נורת האזהרה שלנו. אנחנו פה להדגיש את התקומה של העם היהודי להרים ראש, להילחם על עתידנו ולומר –
3 דק' קריאה
התערוכה המרגשת "דיוקן בין דורי" נולדה ממפגשים בין תלמידי מגמת האומנות של התיכון האזורי עין גדי ובין ותיקי הקיבוץ, פרי יוזמתה של עדי פקט שזו שנת ההוראה הראשונה שלה  *תמונה ראשית: עדי פקט. "יצרתי
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן