יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 02 21 115008

צעירים וצעירות משפיעים בקיבוצים – מורן אלוני, מקיבוץ טירת צבי, בת 36

1 דק' קריאה

שיתוף:

התפקיד שלי: 

אני עובדת סוציאלית, ובתפקידי אני מפקחת מחוזית, אגף בכיר משפחות ילד ונוער בקהילה, במשרד הרווחה והביטחון החברתי (מחוז חיפה והצפון). 

איך הגעת לתפקיד? 

במהלך שנות עבודתי כעו"ס אני זוכרת כמה משמעותי היה תפקיד הפיקוח של משרד הרווחה. בראש סימנתי תפקיד זה כיעד (אחד מ…). לפני למעלה משנה חגגנו לבתנו בת מצווה, וממש בתהליך מקביל לגדילה ולהתבגרות שלה, הרגשתי שגם אני בגרתי ובשלתי מקצועית לתפקיד זה, ובשילוב כוח רצון עז וחריצות (אי אפשר בלעדיהן), יחד עם הזדמנות שנפתחה, נכנסתי לתפקיד. 

מה את אוהבת בתפקיד? 

העבודה כמפקחת מחוזית מאפשרת לי להיות בצמתים משמעותיים של קבלת החלטות. אני מפקחת על מחלקות רווחה באזור הצפון, בתפקיד שהוא שילוב של רגולציה ובקרה (פיקוח על עבודת המחלקה אשר נעשית בהתאם לתקנון עו"ס, למדיניות המשרד וליישום החלטות ממשלה) לתפקיד של גורם מקצועי מלווה ומייעץ, בפרט כאשר מדובר בסוגיות מורכבות במיוחד. 

אני אוהבת את הדינמיות, אני המון בשטח, בתוך מחלקות הרווחה. אין יום אחד שדומה לשני. אני מביאה לידי ביטוי חשיבה יצירתית, הסרת חסמים בדרך לפתח מענים טיפוליים נוספים ברשות, והכול במטרה לטייב טיפול בילדים ומשפחות.  

מה במיוחד מרגש אותך בעבודה שאת עושה? 

מרגש אותי מאוד לראות את הפיתוח של מחלקות ואגפי הרווחה ואת המענים הטיפוליים המוצעים, למשל מסגרות שהייה לילדים בסיכון, מסגרות טיפוליות בקהילה – מהגיל הרך ועד גיל ההתבגרות, ומענים טיפוליים לפרטים ולמשפחות. בתחום השירותים החברתיים אנו רגילים לדבר על היעדר תקציב,  תקינה וכוח אדם, אך יחד עם זאת יש עשייה אדירה והקצאת משאבים לפיתוח שירותים נוספים עבור אלו הזקוקים לכך.  

בדברייך מרגישים את תחושת הנחיצות.  

אני מרגישה נחוצה, הן בפן המקצועי של ליווי בפיתוח המסגרת הטיפולית והן בפן הרגולטורי של פיקוח ובקרה אחר יישום מודל העבודה של המשרד. 

מה השאיפה שלך הלאה? 

כולי תקווה להמשך מיצוב מחלקות הרווחה כבעלות מענים רחבים המיועדים לכלל התושבים, לא רק לפלח מסוים. אני רואה בתפקיד הזדמנות וזכות להיות לצד מקבלי ההחלטות ולהשפיע על חייהם של תושבים רבים.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השותפות מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים – פתרון ארוך טווח, ללא שאריות כימיות וללא פגיעה בסביבה  *תמונה ראשית: ד"ר גורנטלה, יו"ר ומנכ"ל ATGC (שני מימין) ומושיק פיש, מנכ"ל לוכסמבורג תעשיות (חמישי מימין) עם בכירי ממשל, בטקס החתימה בהודו ב-5.12.2025 
< 1 דק' קריאה
 נוער מושב נחלה יזם מרוץ לפיד לזכר אוריה יעקב ז״ל  *תמונה ראשית: מנהל מרכז קהילתי יואב בני אקלום, מברך בטקס לזכר של אוריה יעקב ז"ל  ביום שלישי 16.12.25 התקיים במושב נחלה אשר במועצה האזורית יואב מרוץ הלפיד לזכרו של אוריה יעקב ז״ל, שנפל במלחמה
2 דק' קריאה
אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן