יבול שיא
הרפת והחלב
מיה ליניאל קרדיט מחלקת שיווק פקולטה לביולוגיה

צעירים וצעירות משפיעים בקיבוצים – מיה ליניאל (זולטי), בת 31, מקיבוץ יגור

2 דק' קריאה

שיתוף:

התפקיד שלי:

אני סטודנטית לדוקטורט בפקולטה לביולוגיה בטכניון. התחלתי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון גם בטכניון לפני כעשור, ולאחר מכן המשכתי לתארים מתקדמים כחוקרת במעבדה שמתמחה בחקר הסרטן.

איך הגעת למחקר?

במהלך הדוקטורט התקבלתי לתוכנית מיוחדת מטעם חברת "טבע" לסטודנטים מצטיינים במדעי החיים מהאוניברסיטאות המובילות בארץ. מטרת התוכנית היא שילוב של אקדמיה ותעשיה, במטרה לקדם את תעשיית הביוטק בישראל וליצור מיזמים חדשים. עבודת הסיום שלי כללה מוצר לאבחון סרטן שד באמצעות חלב אם, והוא זכה בפרס בחירת הקהל. קיים קושי רב באבחון סרטן שד אצל נשים בהריון ונשים מניקות מאחר וחלק מהבדיקות המקובלות אסורות ולא אפקטיביות עקב שינויים בשד, לכן, נוצר צורך גדול בבדיקה פשוטה שתוכל לתת מענה לנשים אלה.

את יכולה לתאר לנו מה התחושה המלווה אותך בחקר הסרטן?

גם במסגרת המחקר בדוקטורט וגם במסגרת התוכנית ב"טבע" אני מרגישה משמעות אדירה ושליחות לחקור את מחלת הסרטן. במסגרת הדוקטורט אנחנו עובדים על טיפול אימונותרפי בסרטן עם פונטציאל להיות יעיל ועם פחות תופעות לוואי.

מה התגובות למחקר שלך?

להפתעתי ולשמחתי, פרויקט הגמר שביצעתי בתוכנית של "טבע" זכה לחשיפה תקשורתית רבה לאחר התחרות. התראיינתי ברדיו, עיתונים, ומגזינים. הפרויקט שלי הצליח להעלות את המודעות לנושא, ומקווה שיצליח להבשיל לידי מוצר. מה שהכי מרגש אותי הוא כמות הפניות שקיבלתי מנשים בקבוצת סיכון גדולה לחלות בסרטן שד (נשאיות גן BRCA), שמעודדות אותי ומזכירות לי את חשיבות הנושא.

מה השאיפות שלך?

אני מקווה להצליח להשפיע ככל שאוכל על המלחמה בסרטן, החל מאבחון מוקדם, ועד מציאת טיפולים יעילים ובטוחים.

תסכימי לשתף אותנו באנקדוטה מעבודתך?

הרעיון לפרויקט הגמר בתוכנית הגיע למעשה מסיפור אישי. במהלך ההיריון של בני הרגשתי גוש קטן בשד. לאחר התייעצות עם הרופא הופניתי לבדיקת אולטרסאונד בה נאמר לי שקשה מאוד לראות במדויק את הגוש, ושעלי לחזור רק לאחר כחצי שנה מסיום ההנקה. למזלי, הכל נגמר בסדר, אבל נדהמתי לגלות שאין לרפואה המודרנית מענה לקבוצת אוכלוסיה גדולה כל כך בנושא חשוב כל כך, במיוחד כשכולנו יודעים היום כמה גילוי מוקדם יכול להציל חיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן