יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 10 16 112458

"שבע רפתות לא נחלבו"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

טל זמיר (59), בעל משק במושב היוגב, הינו רפתן, חבר בהנהלת יצרני החלב וחבר בוועדת הבטחון של המושב. מרגע שנוכח בבעיות שנוצרו ברפתות בעוטף עזה, נרתם והיה מאלו שריכזו את הבעיות והיו חייבים לתת מענה ופתרונות למצב.

"ראיתי שיש בעייה וחייבים לתת מענה. רפתות נשארו ללא אנשים שחלבו: שלושה רפתנים נהרגו, חלק מהתאילנדים נהרגו והשאר עזבו. בקבוצים עשו פוגרום. שבע רפתות לא נחלבו, חלקן נפגעו פיסית, ובחלקן הצבא לא נתן להיכנס. בחלק מהרפתות חיילים שחררו את הפרות ונתנו מעט מזון. גם היום יש פרות שכנראה לא לא חלבו אותם.

"לאור המצב הקמנו חמ"ל חירום של יצרני החלב, כארבעה אנשים, שניהל את הצרכים.

"קיבלנו פניות של רפתנים מכל הארץ שהתנדבו לבוא לרפתות, לחלוב, לשקם, לטפל בפרות. מכיוון שמכוני חליבה נשרפו נגרם לפרות סבל בלתי נסבל. בשל המצב אי אפשר היה להעביר את הפרות ולכן הקמנו עתודה לקליטת פרות. יש המון בעיות במצב שנוצר. תפעול רפת זו מערכת מורכבת של הרבה מרכיבים. בשל המצב הבטחוני היה ויש עדיין צורך באישור של הצבא. יש רפתות גם במעטפת השנייה שנפגעו.

"הפניתי את כולם לחמ"ל מרכזי ויצרנו תיאום עם גורמי הבטחון.  בחור בשם זוהר ניצן צבר ניסיון כזה בשל היותו בעל חווה באוקראינה, הוא נתקע כשהייתה התקפה של הרוסים על אוקראינה.

"זוהר הגיע לקיבוץ חולית ביום ראשון, ראש המועצה אסף אותו והגיע איתו לחולית, ראש המועצה לקח טרקטור ישן וחילק חציר. המכון היה מושבת, לא היה חשמל. הוא שלח לנו תמונה אותה צילם, תמונה סוריאליסטית  של להקת הודים משוטטת חופשית בשבילי הקיבוץ. רק למחרת החלו להגיע בעליי מקצוע לתקן כל שניתן לתקן ולטפל בפרות. הייתה הירתמות והתנדבות של מאות אנשים. פתחנו קבוצת ווטסאפ לה קראנו  'האחים לרפת'.  כל הירתמות ורצון לעזור אני מפנה לחמ"ל. אני מנסה לתרום מהניסיון והידע שלי כרב"ש וכרפתן.

"המסר שלי הוא 'עם ישראל חי, הפוליטיקאים לא יצליחו שוב לפלג אותנו'."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעידן בו כל טיפת מים וכל סנטימטר קרקע חשובים, האפשרות לקבל החלטות מדויקות בחקלאות הפכה לגורם המכריע. אוניברסיטאות מובילות בעולם משיבות לאתגר באמצעות שילוב עוצמתי בין בינה מלאכותית, חיישנים וחקלאות מדייקת. אחת הדוגמאות הבולטות
2 דק' קריאה
הכנס התקיים ביזמת שה"מ במשרד החקלאות וביטחון המזון והמועצה להאבקה ודבש המועצה להאבקה ודבש: ללא האבקת הגידולים החקלאיים באמצעות דבורת הדבש יפגע ענף החקלאות ולא יהיה מזון לבני האדם- חובתנו לשמור עליה *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
ברוך רובין , יוסי קשתי, משה סיבוני, רמי פולקו, אהליאב קיסר, איתן גולדשטיין ומיטב מאור בליווי מערכת ההדרכה בגד"ש הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית ירושלים; המכון להנדסה חקלאית, מנהל המחקר החקלאי, גד"ש גש"ר,
9 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אבוקדו אזורי במרכז, עינב כורם סלקמן / חממה טכנולוגית עין שמר, עוביידה אבו ארקיה, כריס כבהא וויקטוריה גרסימוב / בי"ס סינדיאנה ותיכון אתגרי העתיד אבוקדו מושפע מאוד מתנאי מליחות, המתבטאים בהפחתת
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!