יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 04 25 123328

קנסות כבדים על ליקויי בטיחות שנחשפו בשטחי חקלאות בערבה התיכונה     

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ליקויי בטיחות חמורים נחשפו במהלך פעילות אכיפה רחבת היקף שביצעו פקחי מינהל הבטיחות במשרד העבודה, בקרב עשרות משקים חקלאיים בערבה התיכונה.

ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה, אינג'ינר חזי שוורצמן, שעמד בראש מבצע האכיפה מסר שעל החקלאים הוטלו עיצומים (קנסות) בהיקף כולל של מיליון וחצי שקלים.

מפקחי הבטיחות ביצעו במהלך יומיים של פעילות שטח 91 ביקורים במשקי חקלאות ונרשמו מעל 25 ליקויי בטיחות. החקלאים שאצלם אותרו הליקויים נדרשו לתקן את הליקויים בתוך תקופה של לא יותר משבועיים ואז תתבצע בדיקה חוזרת של מפקחים.

אינג'ינר שוורצמן ציין כי נתגלו בין השאר מכונות ללא רישוי תקופתי, מכונות שהושבתו לאלתר, היעדר ציוד מגן חיוני לביצוע הדברה (מסכות, משקפיים ועוד), עבודה לא מורשית בגובה והיעדר בדיקות רפואיות. על כל חקלאי שליקוי כלשהו נתגלו במשקו הוטל קנס של 40 אלף שקלים ותקופת זמן קצרה לתקן את הליקויים.

נודע לנו שמבצע האכיפה הגדול שהיה בשטחים החקלאיים בערבה התיכונה התבצע בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל ביחידת האכיפה במשרד העבודה.

בעת ביצוע האכיפה מצאו הפקחים כלי רכב ללא אמצעי מיגון והתברר כי עובדים רבים כלל לא קיבלו הדרכה בנושא בטיחות. הפקחים החליטו בו במקום להשבית פעילות עד למתן הדרכה מתאימה.

נודע לנו כי בשטח נמצאו מבני פנלים סולאריים ללא אישורים. לאותם מבנים הוצאו צווים שכן לא היו בידי החקלאים אישורים הנדסיים לבטיחות המבנה.

אינג'ינר שוורצמן ציין בפנינו כי מבצע האכיפה נועד בראש ובראשונה לקדם את נושא הבטיחות בענף החקלאות. הוא גילה כי אחרי הפעילות בערבה, הייתה פעילות עניפה גם בקרב חקלאים באזור ירושלים. בוצעו 23 ביקורים והוטלו מעל עשרה צווים. במחוז הצפון בוצעו לאחרונה 29 ביקורים במשקים חקלאיים וניתנו שם חמישה צווים לתיקון ליקויים.

בחודש הבא מתוכנן מבצע אכיפה גם במחוז תל אביב והמרכז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנשי המקצוע התכנסו בירושלים לפתיחת הכנס המקצועי החשוב בענף – אך השנה האווירה מתוחה במיוחד. רפורמת האוצר המסתמנת בחוק ההסדרים 2026 עלולה, לטענת רפתנים וח"כים, למחוק מאות רפתות ולפגוע בביטחון המזון של ישראל. הכנס
3 דק' קריאה
משרד החקלאות וביטחון המזון מקדם הצעת חוק ממשלתית לקביעת מנגנון דיווח וניטור מלאי החיטה והמספוא התפעולי לטובת מוכנות גבוהה לשעת חירום הצעת החוק שקידם המשרד אושרה היום (30.11.25) בוועדת השרים לענייני חקיקה), ותאפשר קבלת
2 דק' קריאה
שר החקלאות וביטחון המזון, חה"כ אבי דיכטר נפגש עם שר הכלכלה של הודו, פיוש גויאל כדי לקדם שיתוף פעולה חקלאי והטבות סחר הדדיות בין המדינות השרים סיכמו לקדם במהירות את תהליך המשא ומתן להסכם
2 דק' קריאה
ד"ר אשר בר-טל מנהל המחקר החקלאי (תקציר הרצאה מכנס ביוסטימולנטים, גאש פינה 25.10.25) חלק ניכר מהדשנים המיושמים בחקלאות המודרנית אובד לסביבה, ותורמים להידרדרות הקרקע, ולזיהום המים והאטמוספירה. אסטרטגיה מבטיחה לצמצום חוסר יעילות כזה היא
2 דק' קריאה
שיחה עם פרופ' אברהם גמליאל (גמלי) על פיתוח חלופות למתיל ברומיד, ריסוס פולימרים פלסטיים ליצירת כיסוי קרקע  והמאבק בפגעים פולשים     למרות שיצא לגמלאות ביולי 2023, פרופ' אברהם גמליאל (גמלי),  לשעבר חוקר בכיר במכון
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן