מה תרצה לאחל לאזרחי ישראל ולרפתנים בפרט לקראת ראש השנה?
בראש ובראשונה, אני מאחל שכל החטופים יחזרו במהרה לביתם – מי לשיקום ומי לקבורה ראויה. אני מתפלל שכל התושבים שפונו יוכלו לשוב לבתיהם בהקדם האפשרי, ושכל הפצועים יחלימו ויתאוששו לחלוטין. כל השאר זה בונוס. עבור הרפתנים, אני מאחל שנה של חוסן וצמיחה, למרות האתגרים הקשים שהם חווים.
מה העדכונים לגבי פרויקט תוספת המכסות לרפתות בעוטף עזה? האם בוצעו השקעות?
רפתות העוטף קיבלו תוספת מכסות בשני מסלולים: הראשון, תוספת במסגרת הגדלת המכסה הארצית, והשני, במסלול העברת מכסות שהעניק לרפתות העוטף זכות קדימה. בנוסף, הוקצו מכסות ייחודיות לקיבוץ כרם שלום וליישובי החלוציות. בסך הכול, הרפתות בעוטף קיבלו תוספת של 24.1 מיליון ליטרים, מה שמהווה גידול של 22%. השקעות נרחבות בוצעו, חלקן במימון מס רכוש עבור תיקון נזקים, ואחרות בהרחבת כושר הייצור, במימון מנהלת תקומה ומקורות נוספים. רפת כיסופים נבנית מחדש, וזהו צעד חשוב לשיקום ושגשוג האזור.
האם ישנם שינויי מדיניות לגבי הרפתות באזור הלחימה הצפוני?
נכון לעכשיו, אין שינויי מדיניות בנוגע לרפתות באזור הצפון. אנחנו שומרים על אותו קו מדיניות כפי שהיה, תוך מעקב אחר המצב וסיוע בהתאם לצורך.
האם חלה התקדמות או שינוי ברפורמה בענף החלב שמוביל משרד האוצר? כיצד נערכים לדיונים בנושא?
המועצה הלאומית לכלכלה העלתה הצעה ראשונית לרפורמה בענף החלב, אולם אנו במועצת החלב ובהתאחדות היצרנים מתנגדים לרפורמה בשלב זה. זה לא הזמן לבצע שינויים שיעמיקו את חוסר הוודאות במשק ויצמצמו את הייצור המקומי לטובת ייבוא. אנו נמשיך לייצג את ענף החלב בדיונים ולהבהיר את עמדתנו.
מהם האתגרים העומדים בפניך כמנכ"ל המועצה בשנה הקרובה?
האתגר המרכזי שלי הוא לשמור על יציבות ענף החלב ולחזק אותו, תוך מוכנות לייצור בתנאים קיצוניים. עלינו להבטיח אספקה סדירה של מוצרי חלב בכל תרחיש, ולתמוך ברפתנים כדי שיוכלו להמשיך לפעול במלוא הקיבולת גם בזמנים קשים.
מהן ההצלחות המרכזיות של ענף החלב בשנה החולפת?
למרות הפגיעות הקשות שספגו רפתות החלב בדרום והאתגרים שעמדו בפני הרפתנים בצפון ובשאר הארץ, הצלחנו לשמור על אספקה סדירה של חלב איכותי, בטיחותי וטרי. המשכנו לפעול ולהתמודד עם המחסור בכוח אדם ותנאי הייצור המאתגרים, אך הענף עמד איתן והבטיח חלב לכל בית בישראל. •