יבול שיא
הרפת והחלב
1 6

רפת ניר מעון

3 דק' קריאה

שיתוף:

גם רפת חדשה נפגעה

ניר מעון היא רפת משותפת של שני קיבוצים – ניר עוז וניר מעון והוקמה לפני כ-12 שנה. במלחמה היא לא נפגעה ישירות, אבל העובדים התאילנדים נרצחו וכל האחרים נעלמו.

עומר רז מקבוצת גבע הגיע להתנדב יחד עם חברים וחברות רבות…

עומר רז עבד עשרות שנים בדיר הכבשים הקיבוצי בגבע, בעצם הצליח לבלות בדיר 40 שנה. לפני כעשור עבר לצוות הרפת והוא עושה את כל העבודות הנשדרות ברפת. כיום הוא בן 71 וירד לעבודה בחצי משרה.

והנה פרצה מלחמה שהפתיעה אותו ואת כולנו ולעומר נודע, שמחפשים מתנדבים לעבודה ברפתות הדרום, למשך שבוע ימים.

איך הגעת להתנדב ולרפת ניר מעון במיוחד?

קיבלתי תמונה מיוחנן אורן מרפת חולית וזה היה טריגר להגיע ולהתנדב. התוודעתי לקבוצת אחים לרפת, בהובלה המדהימה של גל ינאי והייתה בקשה לרפת ניר מעון לשבוע.

הגעתי כמו כולם לצומת אורים, חילקו אותנו לרפתות האזור ואנחנו הגענו לניר מעון. הדרך הייתה די שוממה, הרבה צבא, רעשים ברקע.

הופתענו לראות רפת שלא נפגעה כלל – מי שנפגעו היו התאילנדים בניר עוז, שרבים נהרגו והאחרים פשוט ברחו. כל הצוות ברפת היה של מתנדבים.

את הרפת ריכז גדי ממושב יכיני והיה גם חנן בחור מבוגר מנהלל שהשתתף בניהול.

מהר מאוד תפסנו נישה, כי היו הרבה מתנדבים וצריך לבחור תפקיד להתמחות בו. אני קיבלתי את תפקיד הבאת הקבוצות מהסככות – יש ברפת 5 קבוצות ל-700 חולבות. הדחפן לא עבד והיה צריך גם לעודד את הפרות להיכנס למכון החליבה.

הסככות ברפת יפות ומושקעות והפרות הלכו בנחת למכון. ימי עבודה ארוכים כי הצבא לא הרשה להיות ברפת בשעות החושך. ישנו בדירות חיילים, שבהן היו גם שירותים ומקלחות. אני ישנתי על מזרון במשרד.

2 6
עומר רז קיבל את תפקיד הובלת הפרות

כיצד נראה סדר היום של צוות המתנדבים הגדול?

כשבאנו התחילו לשלוח חלב למחלבה כי עד אז החלב נשפך לביוב. יצאנו ב-06.15 והתחלנו לעבוד לקראת 7, כי הצבא עשה סיבוב ברפת לראות שהכול בסדר. חלבנו עד 12 בצהריים שזה כ-5 שעות חליבה. יש הרבה פרות עם דלקות, חליבה לכדים וטיפולים. מכון החליבה פרלל 20 עמדות מכל צד, סככות מרווחות אך התחזוקה ירודה והפרות נראות מסכנות.

אוכל קיבלו באופן שוטף מהממ"ז המקומי. שירלי עבדה בו והפעילה את הכנת האוכל וחלוקתו עם הסלף. עשתה עבודה נהדרת, בנחישות גדולה וחילקה את האוכל לכל הפרות והעגלות ובלי תקלות. האוכל היה בסדר והן קיבלו אותו בזמן.

בהמשך הגיע גם יורם שפירר שעבר טרגדיה אישית וגם חנניה מבארות יצחק.

צילום מסך 2023 11 19 124911
פרות בדרך היפה למעון החליבה

למתנדבים היה רקע קטן יחסית בהפעלת מכון החליבה עם המערכות הטכניות שלו והיה בחור מקבוצת המתנדבים שהשתלט יפה מאוד על המערכות של אס.סי.אר ולימד את כולנו.

בכל חליבה היו 5-4 מתנדבים, כי היה צריך לקדם מהר. שוטפים את המכון בתום החליבה וב-13.00 מתחילים חליבה שנייה כדי לסיים עד 18.00.

בערבים ישבנו יחד, קישקשנו והלכנו לישון מוקדם כי היינו די עייפים מיום ארוך.

הפרות – היו די שקטות, בבוקר התגודדו בשערים בגלל הפרשי השעות בין חליבת הערב לבוקר. בחצר ההמתנה רצו להתרחק מהמכון והיה צריך לגייס כוחות להכניס אותן למכון. מזריע לא ראיתי כלל והרופא הגיע פעם אחת ישר ליונקייה. המיון של הפרות לא עבד.

לאורך מסלול הליכת הפרות נטעו שדרת ינבוטים שעושים צל יפה וביונקייה מגדלים עגלים בכלובים וכל השטח עם עצים ואווירה טובה. היונקים לא קיבלו טיפול ראוי והייתה תמותה.

צילום מסך 2023 11 19 125006
סככות יפות ומרווחות

הרגשתי תחושת סיפוק עם אווירה טובה שיכולתי לסייע בצניעות

האווירה בין המתנדבים הייתה חברית ומרוממת וכולי הערכה גדולה לכל החברים והחברות, שהגיעו מכל הארץ להתנדב ולהתגייס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17), עין גל ליה מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17)  *תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ  תחרות "פסנתר
< 1 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן