אחרי 750 משתתפים בסמינרי ט' ו-680 משתתפים במסע בעקבות לוחמים לשלום, מחנה חומה ומגדל של חניכי ד'-ו' יוצא לדרך עם 1,800 משתתפים
בתוך שנתיים של מלחמה, חוסר ודאות ומתקפה איראנית – מדריכי בני המושבים לא מוותרים על פעילות הקיץ. חניכי התנועה מכל הארץ בשכבות ד'-י"ב יוצאים למפעלי הקיץ המסורתיים, ובשבוע שעבר הסתיים בהצלחה מסע בעקבות לוחמים לשלום. ברגעים אלה ממש מתרחש מחנה חומה ומגדל, בו מקימים חניכי ד'-ו' יישובים חדשים ברחבי הארץ.
"אחת השאלות שמעסיקות אותנו היא איך לדייק את התוכן החינוכי של המפעלים אל מול אתגרי התקופה הנוכחית. מה תפקיד המפעל בין הפוגה מהמציאות לבין כלים להתמודד איתה. במסע בעקבות לוחמים לשלום לקחנו את התכנים הקלאסיים של המסע שמתרחש בשבילי הגולן והוספנו אליהם שאלות ודילמות מהעת הנוכחית," מספר רועי מויסה, רכז המפעלים של החטיבה.
אורן גרי, רכז המסע, כתב בנאום הסיום של המפעל: "היום במסע, למדנו שני משפטים חשובים שיגאל אלון אמר. הראשון: 'עלינו לחנך את הנוער שלנו לשנוא את המלחמה ולשוש אלי קרב משהיא פורצת'. והשני: 'עלינו להיכון למלחמה כאילו היא בלתי נמנעת, ולחתור לשלום כאילו הוא בהישג יד'.
"בחברה הישראלית של ימינו, שהיא מקוטבת ומפולגת, שכולם בה אומרים רק דברים חד-משמעיים ודורשים מאיתנו לבחור צד, הייתי רוצה שתדעו כחניכים בתנועה להחזיק בעמדות מורכבות כמו של יגאל אלון. להילחם באויבנו ולנצח אותם, אבל גם לא להפסיק להאמין ולחתור לשלום. להבין את כאבי המלחמה ואת המחירים שלה, ובכל זאת להמשיך לחנך לשירות ולהגנה על המדינה – כי אם לא אנחנו אז מי?
"ביום ראשון הקרוב, אני והמחלקה שלי נצא לסבב רביעי של מילואים, הפעם בעזה. אני שומע הרבה קולות מסביב, של אנשים שוויתרו על המורכבות. מצד אחד – אנשים שקוראים לי לסרב. לא ללכת למילואים. האנשים האלו כל-כך שונאים את המלחמה, שהם שכחו שצריך לשוש לקרב כשהיא פורצת.
מצד שני – אנשים שאומרים שצה"ל הוא מוסרי מדי, שצריך להרוג את כולם בלי הבחנה. האנשים האלו כבר לא שונאים את המלחמה, הם רק ששים לקרב.
"אני לא מוכן להיות לא כאן ולא שם. אני שונא את המלחמה. אבל אני אתייצב כי זה מה שנדרש. כי זה צו השעה. כי אין קיום למדינת ישראל בלי הצבא שלה. ואני אזכור את כל הלוחמים שנפלו, ואני לא אפסיק להאמין בשלום. וכך נמשיך לחנך את חניכינו בחטיבת בני המושבים."