יבול שיא
הרפת והחלב
תשתיות המים והביוב

הקיבוץ מתחדש – אבל מה עם שיקום ושדרוג התשתיות בקיבוץ

2 דק' קריאה

שיתוף:

כולנו מכירים את זה, הקיבוץ מתפתח ומתקדם, נוספים תושבים חדשים, נבנות שכונות הרחבה, לצד שחיקה ואי חידוש של תשתיות ישנות שמצריכות תחזוקה תכופה בעלויות גבוהות

הצורך בשיקום, עדכון והרחבת התשתיות הקיימו, תשתיות המים והביוב ועוד – תוצאה של הליך ההפרטה ושיוך הקרקעות, כמו גם הצורך להתאים את התשתיות לדרישות המאה ה21, מציב את הקיבוצים בפני "מגה" אתגרים, פיננסיים ולוגיסטיים חסרי תקדים, הן בשל העלות הגבוהה והן בגלל הקושי הלוגיסטי בביצוע העבודות. הקיבוצים מתמודדים עם אתגרים משמעותיים בתחום התשתיות והאחזקה.

שיקום ושדרוג התשתיות בקיבוץ

רוב הקיבוצים נדרשים לשיקום ושדרוג תשתיות בהיקפים משמעותיים של מיליוני שקלים בשנים הקרובות, הדרישות לכך מגיעות הן מהרגולטורים (למשל, רשות החשמל הדורשת לשדרג תשתיות לפי מתווה מחלק חשמל היסטורי), הן מהצורך לשקם תשתיות ישנות כגון ביוב, כבישים ומדרכות, והן מהתקדמות טכנולוגית כגון מעבר לתשתיות תקשורת מבוססות סיבים אופטיים עד הבית.

שיקום ושידרוג תשתיות המים בקיבוץ
שיקום ושידרוג התשתיות בקיבוץ

כמו כן, קיבוצים רבים מקימים מתחמי נדל"ן ותעסוקה, הדורשים שירותי אחזקה שוטפים בסטנדרט גבוה ומתקדם, התואם את דרישות השוכרים. פרויקט שדרוג תשתיות יכול להיפרס על פני מספר שנים ולהגיע לסכומים של עשרות מיליוני ש"ח.

שיקום ושדרוג תשתיות במשקים

תשתיות הקיבוץ משמשות הן את הפעילות העסקית בקיבוץ והן את הפעילות הקהילתית, ועל כן, לאופן ההשקעה בתשתית משמעות ניכרת מבחינת היכולת לתקצב את הפרויקט. תכנון נכון, של פרויקט שדרוג התשתיות וניתוח של מאפייני השימוש בתשתיות, עשויים לחסוך לקיבוץ סכומי כסף ניכרים.

בסיס הפרויקט הוא בחירה של גורם המאפשר ביצוע פרויקטים תוך שמירה על איכות החיים ורווחה כלכלית עם פריסת תשלומים ארוכת שנים. גורם בעל התמחות בשיקום ושדרוג תשתיות במשקים תוך שמירה על הפרעה מינימלית לאיכות החיים ולרווחת החברים.

פלגי מים בבעלות הקבוצות החזקות במשק הישראלי

גורם הרואה את התשתיות כמכלול אחד מתוך אמונה בתכנון מדוקדק תוך הבנת כל צרכי הקיבוץ, ופתרון אינטגרטיבי לכלל התשתיות:

  • מימון מיטבי
  • תכנון מדויק
  • ביצוע קפדני
  • בקרת איכות מוקפדת
קבוצת פלגי מים

פלגי מים בבעלות הקבוצות החזקות במשק הישראלי – קבוצת אלייד ומשקי עמק יזרעאל נותנת מענה מלא לשדרוג מגוון סוגי תשתיות, כגון:, תשתיות מים וביוב, תשתיות חשמל ותקשורת, תאורת רחוב, כבישים ופיתוח סביבתי.

הכל תחת כתובת אחת. הכל תחת קורת גג אחת. אופי שדרוג התשתיות והיקפו נקבע בהתאמה מלאה לדרישות הקיבוץ ולצרכים הנוכחיים והעתידיים של תושביו.

אנו מציעים מקצוענות, ניסיון, איתנות וגב חזק לפרויקטים בתחום התשתיות פלגי מים מציעה מימון ייחודי בפרויקטים ארוכי טווח ופרויקטים הכוללים תפעול

שיקום ושדרוג התשתיות בקיבוץ | צילום יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן