יבול שיא
הרפת והחלב
קייצות זמן קיבוץ 2

שליחות ורצון לשקם את הבית 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

חניכי שכבת י"א בתנועת השומר הצעיר מדריכים בפרויקט הקייצות ומתנדבים בניר עוז 

בעוד בני נוער רבים מנצלים את החופש הגדול למנוחה, מאות חניכי שכבת י״א בתנועת השומר הצעיר יוצאים להדריך במסגרת "פרויקט קייצות" – יוזמה חינוכית שבה בני נוער משלל סניפי התנועה, מערים שונות וקיבוצים ברחבי הארץ, יוצאים להפעיל קייטנות קיץ חינוכיות ואיכותיות במחיר עלות הפועלות בשכונות מוחלשות ברחבי הארץ.  

השנה, הקייצות מתקיימות גם במועצות האזוריות חוף אשקלון ואשכול, המתמודדות עם אתגרים גדולים מאז 7 באוקטובר והמלחמה. הקייצות מהוות עבור החניכים והקהילות מסגרת חינוכית משמעותית וחיונית במיוחד בתקופה זו. 

המתנדבים, מגיעים לאחר שנתיים של הדרכה בתנועה, ובוחרים להקדיש שבוע מהחופש הגדול לטובת הדרכה, התנדבות וחינוך ופועלים מתוך שליחות ורצון להוות דמות משמעותית עבור ילדים וילדות צעירים. בקבוצה של 10-20 מדריכים, הם לנים במתחם משותף, מתנסים בחיי קומונה כהכנה לשנת השירות בתנועה, עוברים בעצמם הכשרה מקצועית ורעיונית ופעילויות הפוגה וגיבוש עבור המדריכים. 

בומים עוצמתיים 

שירה ציוני, לינוי וזאנה ובר סעד מקייצת אשכול סיכמו בקצרה את החוויה שלהם בעוטף עזה:  

"במהלך השבוע האחרון, בתוך פרויקט הקייצות, עברנו תוכן משמעותי, התנדבנו בעוטף, בבתי הילדים ועזרנו בנוי בניר עוז. 

בזמן ההתנדבות בניר עוז, ראינו מראות קשים ששמענו עליהם רק בחדשות וכעת, ראינו במציאות את גודל הזוועה. בבתי הילדים העברנו פעילויות רבות במהלך השבוע, צחקנו, נהננו ונכנסנו לשגרת השבוע שלהם תוך שמיעת הפגזות ופיצוצים שלצערנו הילדים התרגלו אליהם, אבל אנחנו לא. כאב לנו שהילדים למדו לחיות לצד זה, לצד מלחמת נצח, לצד חטופים שעדיין בעזה, לצד שמיעת בומים עוצמתיים. שפעמים רבות מרעידים את הבית כולו.  

הבנו כשהלכנו בין הבתים כמה משמעותי לחברי הקיבוץ זה שאנחנו כאן, לא כגיבורים, אלא כאנשים כמוהם שרוצים לעזור לשיקום הבית שלהם, להראות להם שהם לא לבד.  

קייצת אשכול קוראת להחזרת כל החטופים בעסקה עכשיו ושיקום העוטף עכשיו". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חברת מחלבות גד רכשה לאחרונה את "משק ויילר", חברה המתמחה בייצור תחליפי חלב. המהלך הוא חלק ממגמת התרחבות של מחלבות גד, שהונפקה בספטמבר שעבר בבורסה הישראלית ופרסמה את הדוחות הכספיים שלה לשנת 2025 בסוף
< 1 דק' קריאה
ראובן ימין ממושב חצב הוא אחד ממגדלי הצאן לחלב הגדולים ביותר בארץ. בבחירות הקודמות הוא הצביע לגוש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל הרפורמה המתוכננת בענף החלב גרמה אצלו לטלטלה: "פתאום שר האוצר הפך את
12 דק' קריאה
יוחאי חפר, מנהל "רפת נופים" המשותפת לקיבוץ גזית וקיבוץ משמר העמק, פרש לאחרונה מתפקידו לאחר מעל 40 שנות עבודה ברפת (אבל ממשיך לייעץ למחליפו) • במהלך התקופה הזאת הוא חווה שורה ארוכה של רפורמות
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!