יבול שיא
הרפת והחלב
רחל שפירא ונשיא

"שמחות קטנות של יום חולין" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

עיטור הנשיא הוענק למשוררת רחל שפירא משפיים על תרומתה הייחודית  

לרחל שפירא (76) פזמונאית ומשוררת משפיים, כלת פרס אקו"ם למפעל חיים בתחום הזמר העברי (1999), נוסף בתחילת השבוע אות נוסף – נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק למשוררת את "עיטור הנשיא" המוענק למועמדות או מועמדים שתרמו תרומה יוצאת דופן למדינת ישראל.   

מנימוקי הוועדה המייעצת לנשיא המדינה: "המשוררת רחל שפירא היא מעצבת נדירה של פס הקול הישראלי. משוררת בחסד שלא קיבלה עד כה הוקרה לאומית ראויה. בין שיריה 'מה אברך', 'כמו צמח בר' ו-'עוד יהיה לי'. בת התנועה הקיבוצית, מקיבוץ שפיים וככזאת היא מבטאת בהרבה משיריה אהבה לארץ, לנופיה ולערכיה השיתופיים. יצירותיה של שפירא הפכו לנכס צאן ברזל בבתים רבים בישראל, בזכות יכולתה לפרוט על נימי נפשה של החברה המורכבת מתוכה צמחה, ובה בעת לראות את הפרט בעין הסערה. יצירותיה היפיפיות חלחלו עמוק לתוך התרבות הישראלית והפכו, זה מכבר, חלק מהקנון הלאומי. מפעל חייה מבוסס על נכונותה ויכולתה לזקק חוויות לאומיות כאובות ורבות ממדים לכדי מילה אחת מדויקת וכדברי המשוררת- לברוא יופי מתוך הקושי. תרומתה לרוח הישראלית ולתרבות המופלאה של המפעל הציוני הינה יקרה מפז". 

אורות גנוזים 

נשיא המדינה פתח את הטקס המרגש ואמר: "החברה הישראלית, מלאה ב'אור גנוז'. באנשים ונשים שהמעשים שלהם מאירים את העולם כולו. לא תמיד אנחנו שמים לב ל'אורות הגנוזים' הללו, הם נמצאים בתוכנו והיום, במיוחד, הם נוכחים ומאירים. מה שמייחד אותם זו האמונה הנצחית שלהם, שחייבים לפרוץ דרכים חדשות, ולהציב לכולנו חלומות חדשים ויעדים חדשים ולשנות, ולתקן את העולם. שעם אומץ ותקווה וחזון ומעש – ניתן לעשות הכול. 

עיטור הנשיא שאנחנו מעניקים כאן היום הוא עיטור שאנחנו למעשה מעניקים לעצמנו. זאת הזדמנות להאיר באור אחר, באור חדש, רגע לפני חג האורות – חג החנוכה – את האורות הגנוזים, של החברה הישראלית".  

רחל שפירא נולדה וגדלה בקיבוץ שפיים, עסקה בהוראה בקיבוץ כמורה לחינוך מיוחד ובהמשך במורה באולפן לעברית. התפרסמה לראשונה כשגילה אותה יאיר רוזנבלום מלחין הלהקות הצבאיות כשראה בעלון זיכרון בשפיים את השיר "מה אברך" אותו כתבה שפירא לזכר בן כיתתה שנפל במלחמת ששת הימים. 

העיטור הוא פרי יוזמתו של הנשיא התשיעי של מדינת ישראל, שמעון פרס ז"ל, והוענק לראשונה ב-2012.  

במהלך הטקס נוגנו שיריה של רחל שפירא ״שיר של יום חולין״ ו״מה אברך״ בביצוע הזמרות אילנית ורוחמה רז, וחלקו כבוד מיוחד למוזיקאי יצחק קלפטר ז״ל שהלך לעולמו עם השיר ״רק אתמול״. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יצאנו לסיור בעסקים ואתרים מובילים ברחבי המועצה האזורית מגידו, מעגלת קפה של בוקר ועד יאנק בורגר דרך יקב רמות מנשה ועוד * הצעות לטיול בעין פירחא, הסליק בעין השופט, מערת הפלמ"ח ועוד * אז
6 דק' קריאה
השום הישראלי נמנה עם אחד הגידולים שהורדת המכסים הצליחה כמעט לחסלו באופן משמעותי * עם זאת, עדיין קיימים כעשרה מגדלים ברחבי הארץ * איתן אביבי, יו"ר שולחן מגדלי השום: "אני חושב שאנחנו בדקה התשעים
9 דק' קריאה
במהלך הוועידה הודיעו על חיבור כלל תנועות ההתיישבות תחת תנועות המושבים: ״חיבור היסטורי, משמעותי, ערכי וחברתי אשר משנה את פניה של ההיסטוריה של המרחב הכפרי. האיחוד הוא מסר ודוגמא לחברה הישראלית כולה״ * מנשיא
6 דק' קריאה
השבוע החלה החטיבה ב"תלם שורשים", חלק חשוב בתוכנית ההדרכה השנתית בתנועה, המתרכז בשורשים היהודיים, ציוניים וזהותיים, מתקשר לימי הזיכרון וחגי ישראל ומברר את תפקידה של התנועה באתגרי הציונות 2025  אחרי טיולי פסח מוצלחים מאוד
< 1 דק' קריאה
הפסל רמי אטר במיצב חדש "מסוף העולם ועד סופו", שהרווחים ממכירתו יופנו לשיקום ניר עוז   חלל אחד ובתוכו שני כדורים. אחד גדול, בסיסו חלוד והוא ממלא כמעט את כל החלל והשני קטן וסמוך לצידו. שני
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן