יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 09 04 at 13.06.50 1 768x512 1

שר החקלאות אבי דיכטר בבשורה לחקלאים: סיכמנו על נוהל תמיכה לעידוד חקלאות במחירי המים המושבים בהיקף של 52 מיליון ש"ח

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

המשמעות: הוזלה משמעותית במחיר המים המושבים לחקלאות, מ-1.43 ש"ח לקו"ב ל-73 אג׳ לקו"ב

שר החקלאות אבי דיכטר: "לאחר מאבק ארוך מול משרד האוצר הצלחנו לתקן היום עוול היסטורי של עשרות שנים שהיה בישראל – סוף סוף המדינה מכירה בכך שהחקלאים העושים שימוש במים מושבים, פותרים למדינה בעיה וראוי שהמדינה תשתתף, כצעד ראשון לפחות, בהובלת המים לשטח החקלאי. המים הינם אמצעי ייצור קריטי בענף החקלאות (מהווים כ-20% מההוצאות) ובראיה אסטרטגית, אין שום סיבה שהחקלאים יצטרכו לשלם עליהם (כפי שנהוג בעולם). המהלך הנוכחי הינו לרבעון המלחמה (חודשים אוק׳-דצמ׳ 2023).

מדינת ישראל של אחרי ה-7 באוקטובר מבינה היטב כמה חשוב לסייע בכל דרך אפשרית לחקלאים על מנת שהם יוכלו להמשיך להתקיים ולייצר לנו תוצרת ישראלית. התמריץ שניתן לחקלאים היום – ייתן להם מרחב נשימה לעונה הקרובה וגם לעונות הבאות. 52 מיליון ש"ח, הם הסנונית שמבשרת על מדיניות משרד החקלאות להגדלת הייצור החקלאי בישראל. במקביל, מטפל המשרד בהסדרת נושא הקרקעות בחקלאות ובכח העבודה הדרוש לחקלאות.

אני מודה לראש הממשלה ולשר האוצר על ההרתמות ברגע האחרון להעברת התקציב וההקצאה לחקלאים. תודה לאנשי משרד החקלאות על העבודה המאומצת למען העצמת החקלאות בישראל".

בנוסף, סוכם עם האוצר על הקצאה מיידית של 12 מיליון ש"ח עבור עידוד שתילת עגבניות בנגב המערבי לצורך ייצור אספקה מקומית מלאה לקראת קיץ 2024 והחזרת המגדלים בעוטף לפעילות חקלאית ולרציפות תפקודית.

דיונים על השנה הבאה ועל השנים הבאות – יתחילו מיד עם העברת תקציב 2023.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בדרום הארץ, בתוך קיבוץ קטן בשם אורים, פועלת אחת הרפתות הייחודיות בארץ – לא רק בזכות ההישגים המקצועיים המרשימים שלה, אלא בעיקר בזכות האנשים שמרכיבים אותה. כאן, בין הרפתות, השדות והמרחבים, נרקמה קהילה של
התחרות המסורתית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עמדה השנה  בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית עליה הכריז האו"ם *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם. צילום: נילי ענברי קאופמן התמונה "מפרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן