יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 09 11 at 13.01.46

שר החקלאות אבי דיכטר ונשיא אזרבייג׳ן אילהם אלייב נפגשו

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות אבי דיכטר ונשיא אזרבייג׳ן אילהם אלייב סיכמו: שותפות אסטרטגית בין ישראל לאזרבייג׳ן בביטחון המזון

הנשיא אלייב החליט על הצבת שיתוף הפעולה החקלאי עם מדינת ישראל כאחד מהתחומים החשובים ביותר בין המדינות לצד הידוק הקשרים בביטחון, באנרגיה ובהגנת הסייבר

שר החקלאות אבי דיכטר שוחח היום (ב׳), 11 בספטמבר 2023, עם נשיא אזרבייג׳ן אילהם אלייב, במסגרת ביקור רשמי במדינה. בשיחה השתתף גם שר החקלאות של אזרבייג׳ן Majnun Mammadov.

בשיחה בין השניים, הדגיש הנשיא אלייב מספר פעמים, את חשיבות השותפות האסטרטגית בין המדינות בתחום החקלאות, וציין כי ישראל היא נכס לאזרבייג׳ן בקידום יעדי המדינה, בעיקר בהגדלת ביטחון המזון והצבת יעדים נוספים לייעול הייצור המקומי בעזרת הידע הישראלי.

שר החקלאות דיכטר סיפר לנשיא אלייב על המפגש שקיים עם נציגי חברות אגרו-טכנלוגיה באיזור Shamakhi באזרבייג׳ן, בכדי לממש את שיתוף הפעולה בין הסקטור הפרטי והממשלתי באופן שבו משרדי הממשלה, בשתי המדינות, יתנו מעטפת לסקטור הפרטי.

WhatsApp Image 2023 09 11 at 13.01.47

בהמשך לכך, הציע הנשיא אלייב להקים קבוצת עבודה בדרג מומחים בשילוב הסקטור הפרטי, שידווחו ישירות לדרג מקבלי ההחלטות הגבוה ביותר בשתי המדינות, לשם הכנת תכנית עבודה לטווח הקרוב והרחוק, בכדי לממש את יעדי ביטחון המזון – בישראל ובאזרבייג׳ן.

עוד השתתפו בשיחה, שגריר ישראל בבאקו ג׳ורג׳ דיק, סמנכ״ל בכיר לסחר ושיתוף פעולה בין-לאומי יעקב פולג ונספח החקלאות במוסקבה ולדמיר שקלאר.

מטעמי זהירות מצד הנשיא, השיחה התקיימה בזום ולא כפגישה בארבע עיניים, לאחר שאחת מחברות משלחת השר התגלתה כחיובית לקורונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התכנית לתוספת 100 אלף גגות סולאריים במדינת ישראל עד שנת 2030, עליה הכריז השר אלי כהן, צוברת תאוצה. בשבוע האחרון קידמו במשרד האנרגיה והתשתיות שורת צעדים משמעותיים, הכוללים אישור תעריפים חדשים על ידי רשות
3 דק' קריאה
מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בכנס השנתי של ה-AAVM, אשר עוסק בחומרים אנטימיקרוביאליים ברפואה וטרינרית והתקיים באתונה בפעם ה-12 במהלך חודש יוני אשתקד, הוצגו גישות חדשות ומדאיגות כאחד בנוגע לשימוש באנטיביוטיקה ועמידות חיידקים ברחבי העולם, לא רק בקרב בני
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן