יבול שיא
הרפת והחלב
b8dd9c6b 6a68 467a b30b 2fb965fe4280

שר החקלאות אבי דיכטר סייר היום בבקעת הירדן וקיים מפגש חקלאים במועצה האזורית

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות אבי דיכטר ביקר היום (ד׳), במועצה האזורית בקעת הירדן יחד עם מנכ״ל משרד החקלאות אורן לביא ואנשי המקצוע ממשרדו, ראש המועצה האזורית בקעת הירדן דויד אלחייני וחקלאים מהאיזור.

שר החקלאות אבי דיכטר: "החקלאות הישראלית בבקעת הירדן מבטאת את האחיזה האיתנה שלנו בחבל ארץ זה. כחלק ממדיניותי כשר החקלאות אני רוצה לקדם ולפתח את האיזור הזה, שמשמש מקור פרנסה משמעותי למשפחות רבות העוסקות בחקלאות, על סוגיה השונים.

המלחמה מעלה אתגרים רבים, בעיקר בסוגיית העובדים הזרים, ששני שליש מהם עזבו (30,000!). אנחנו פועלים ללא לאות כדי להביא עוד ומהר עובדים זרים, ובקרוב יהיו בשורות חיוביות גם בסוגיה זו. נמשיך לפתח את החקלאות בבקעת הירדן ונטפל בצרכים שעלו".

2ee92f8e 92d3 435e 9a65 81540fd156b4

דויד אלחייני ראש המועצה האיזורית בקעת הירדן: "אני רוצה להודות לשר החקלאות אבי דיכטר למנכ"ל המשרד אורן לביא וצוות משרדו על הביקור והסיור החשוב .דנו בנושאים חשובים בתחום החקלאות בבקעת הירדן והעלינו את הצרכים. מצאנו שר ידיד לבקעה ונכון לסייע".

במסגרת הביקור השר דיכטר ביקר במפעל מאגרי תרצה של אגודת ״מי בקעת הירדן״. לאחר מכן, נפגש שר החקלאות עם משפחת חזק בפצאל, בעלי משק משפחתי המגדלים עגבניות ופלפלים. המשק מנוהל על ידי האבא ובניו, דור הממשיך.

בהמשך, קיימו סיור בחלקת המטעים של תחנת הנסיונות האזורית של מו"פ הבקעה, שם התקיים מפגש עם חקלאים ותיקים וצעירים. לסיום, התקיימה פגישת עבודה בה דנו בצרכים החקלאיים הרבים אשר עולים בבקעה, כאיזור חקלאי פורח ומשגשג לצד קידום תחומי פיתוח הכפר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן